• تاریخ انتشار : 1403/07/07 - 10:38

سالمندی فعال فردایی برای همه

روز اول: حمایت سالمندان از جوانی جمعیت

سالمندان می‌توانند نقشی کلیدی در حمایت از جوانی جمعیت ایفا کنند و ایجاد زمینه‌ای برای هم‌افزایی و همکاری میان نسل‌ها به بهبود شرایط اجتماعی و اقتصادی جامعه کمک کند. این تعاملات بر بهبود کیفیت زندگی هر دو نسل تأثیرگذار خواهد بود و باعث ایجاد نسل جدیدی با ویژگی‌ها و ارزش‌های مثبت می‌شود.

سالمندان با چالش‌هایی مانند افزایش هزینه‌های مراقبت‌های بهداشتی، نیاز به زیرساخت‌های مناسب، ناپایداری نظام رفاهی و وابستگی بیشتر مواجه هستند که این موارد به طور مستقیم بر جوانی جمعیت تأثیر می‌گذارد. حمایت از سالمندان باید به گونه‌ای صورت گیرد که باعث تقویت بنیان خانواده‌ها و جمعیت جوان شود. به همین منظور، برگزاری هفته سالمندان با شعار «سالمندی فعال فردایی برای همه» نیز در حال انجام است تا به این مسائل بیشتر توجه شود.

اهمیت نگاه به فردا

به منظور تضمین سالمندی فعال برای همه، باید هم‌اکنون گام‌هایی برداشته شود تا آمادگی لازم برای آینده ایجاد گردد. این امر شامل:

• آموزش آگاهی عمومی: افزایش آگاهی در مورد اهمیت سالمندی فعال و تأثیر آن بر کیفیت زندگی.
  • همکاری بین‌نسلی: ترویج تبادلات فرهنگی و آموزشی میان نسل‌ها به منظور یادگیری متقابل و درک بهتر از چالش‌ها و نیازهای هر نسل.

حمایت سالمندان از جوانی جمعیت می‌تواند به طرق مختلفی انجام شود که به نفع هر دو گروه (سالمندان و جوانان) خواهد بود. در اینجا به چند روش اشاره می‌شود:

• انتقال تجربه و دانش
  • آموزش مهارت‌ها: سالمندان می‌توانند مهارت‌های زندگی، کارآفرینی، و حتی هنرهای دستی را به جوانان بیاموزند. این می‌تواند اعتماد به نفس جوانان را افزایش دهد و آنها را برای زندگی خانوادگی و شغلی آماده‌تر سازد.
  • مشاوره در شرایط دشوار: تجربه سالمندان در برخورد با چالش‌های زندگی می‌تواند به جوانان کمک کند تا در زمان مواجهه با مشکلات، راه حل‌های بهتری پیدا کنند.
  • حمایت عاطفی و اجتماعی
  • ایجاد شبکه‌های اجتماعی: سالمندان می‌توانند نقش مرکزی در تقویت روابط خانوادگی و دوستی‌ها ایفا کنند. این می‌تواند شامل برگزاری تجمعات خانوادگی، جشن‌ها و دیگر رویدادهای اجتماعی باشد.
  • تسکین استرس: ارتباط نزدیک با سالمندان می‌تواند به جوانان احساس امنیت و آرامش دهد و آنها را در مقابل استرس‌های زندگی حمایت کند.
  • مراقبت از نوه‌ها
  • تسهیل تنش‌ها: با مراقبت از نوه‌ها، سالمندان می‌توانند به والدین کمک کنند تا زمان بیشتری برای کار، تحصیل یا استراحت داشته باشند. این می‌تواند به پایداری و بهبود کیفیت زندگی خانواده کمک کند.
  • ایجاد پیوندهای Generational: اوقات خوشی که سالمندان با نوه‌های خود می‌گذرانند، می‌تواند باعث تحکیم پیوند بین نسل‌ها شود و فرهنگ خانواده را حفظ کند.
  • تسهیل درک نسل‌ها
  • گفت‌وگو و تبادل نظر: سالمندان می‌توانند با اشتراک‌گذاری نظرات و تجربیات خود، هم‌فکری و هم‌افزایی بین نسل‌های مختلف را تقویت کنند. این تعامل می‌تواند به درک بهتر مشکلات و چالش‌های هر نسل کمک کند.
  • محیط باز برای بیان نظرات: ایجاد فضایی امن برای جوانان تا نظرات و احساسات خود را بیان کنند، می‌تواند به آنها کمک کند تا احساس حمایت کنند و عزت نفس آنها را افزایش دهد.
  • پشتیبانی در تصمیم‌گیری
  • راهنمایی در انتخاب‌ها: سالمندان می‌توانند در تصمیمات مهم زندگی مانند انتخاب شغل، شریک زندگی یا محل زندگی، به جوانان مشاوره دهند و تجربیات خود را در این زمینه‌ها به اشتراک بگذارند.
  • تشویق به تفکر عمیق‌تر: سالمندان می‌توانند به جوانان کمک کنند تا به عواقب تصمیمات خود به طور متفکرانه‌تر توجه کنند و از تجربیات گذشته بهره ببرند.
  • تقویت روابط خانوادگی و اجتماعی
  • تشویق به ارتباط: سالمندان می‌توانند جوانان را تشویق کنند که با خانواده و دوستان خود بیشتر ارتباط برقرار کنند و از انزوا فاصله بگیرند. این موضوع می‌تواند به بهبود قرارگیری اجتماعی و کاهش افسردگی در جوانان کمک کند.
  • حفظ میراث فرهنگی: سالمندان می‌توانند با آموزش سنت‌ها، آداب و رسوم و ارزش‌های خانواده، حس تعلق به جامعه و فرهنگ را در جوانان تقویت کنند.
  • . مشارکت در برنامه‌ها و فعالیت‌ها
  • فعالیت‌های مشترک: سالمندان و جوانان می‌توانند در برنامه‌ها و فعالیت‌های اجتماعی و داوطلبانه شرکت کنند. این نوع همکاری می‌تواند پیوندها بین آنها را تقویت کند و به ایجاد جامعه‌ای متحد و سالم کمک نماید.
  • برگزاری کارگاه‌ها و جلسات آموزشی: سالمندان می‌توانند برنامه‌هایی را برای آموزش مهارت‌های مختلف به جوانان برگزار کنند، مانند کارگاه‌های اقتصادی، هنری، و ورزشی که هم به رشد جوانان و هم به انتقال دانش به نسل‌های بعدی کمک می‌کند.

• گروه خبری : پرستاری سلامت جامعه و سالمندی,فرهنگ سواد و سلامت
نویسنده