پرستاري مراقبتهاي ويژه يكي از نيازهاي رو به افزايش جامعه در حال پيشرفت ايران است. توسعه فناوري از يكسو و پيدايش مشكلات نوپديد سلامت، افزايش سوانح و بلاياي طبيعي و شيوع بيماريهاي حاد و بيماران بدحال از سوي ديگر، نياز به توسعه بخشهاي مراقبت ويژه و خدمات مراقبتي در اين بخشها را روزافزون ميكند. با توجه به نقش بيبديل پرستار مراقبت ويژه در اعاده سلامتي بيماران بدحال و نياز به خدمات تخصصي و عالمانه پرستاري مراقبت ويژه، مقطع كارشناسي ارشد پرستاري مراقبتهاي ويژه با هدف تامين مراقبت تخصصي و باكيفيت مطلوب از مددجويان ضرورت دارد.
با توجه به لزوم بازنگري برنامهها پس از گذشت چهار تا شش سال از اجراي برنامه، تغييرات عمده در فناوري و تجهيزات پزشكي و تصميم سياستگزاران اصلي مرتبط با برنامههاي آموزشي، ماموريت بازنگري آموزشي رشته ارشد ناپيوسته پرستاري مراقبت ويژه به دانشگاه علوم پزشكي اصفهان واگذار شد. در نشست تيرماه سال 1396 كه با حضور بيش از 30 نماينده از دانشكدههاي پرستاري كشور اجرا شد، برنامه آموزشي بازنگري شده دوره كارشناسي ارشد پرستاري مراقبتهاي ويژه نهايي شد.
رسالت رشته كارشناسي ارشد ناپيوسته پرستاري مراقبتهاي ويژه عبارت است از تربيت دانشآموختگاني كارآمد با تواناييهاي لازم جهت ارتقاء و بهينهسازي مراقبتهاي پرستاري از بيماران بدحال و نيازمند به مراقبتهاي ويژه كه منتج به كاهش مرگ و مير و عوارض اين بيماران ميشود. در اين راستا دانشآموختگان اين رشته ميتوانند مشاورههاي لازم را به مديران و سياستگزاران نظام سلامت، در راستاي رفع نيازها و مشكلات بيماران بستري در اين بخشها و ارتقاء كيفيت مراقبتهاي پرستاري بنمايند.
رشته كارشناسي ارشد پرستاري مراقبتهاي ويژه در 10 سال آينده در كشور، با كاربست استانداردهاي جهاني، افزايش به كار گيري تدابير مديريتي، آموزشي و پژوهشي در مراقبتهاي ويژه پرستاري و به حداقل رساندن مرگ و مير بيماران بدحال به سطح مراقبتي كشورهاي برتر منطقه دست خواهد يافت.
همچنين دانشآموختگان رشته کارشناسی ارشد پرستاری مراقبت ویژه، با بهرهگیری از دانش روز جهانی و کاربست استانداردهای مراقبت بینالمللی موجبات ارتقاء فرایندهای مراقبتی و مدیریتی در بخشهای مراقبت ویژه کشور را فراهم آورده و در راستای به حداقل رساندن عوارض بیماریهای تهدید کننده زندگی و کاهش مرگ و میر بیماران بدحال، به سطح مراقبتی استاندارد دست خواهند یافت. علاوه بر این از طریق انجام پروژههای پژوهشی مبتنی بر نیازهای منطقهای، شواهد علمی لازم برای ارتقاء فرایندهای مراقبتی را تامین خواهند کرد، و از این طریق میتوانند در جهت تدوین راهنماهای مراقبتی(Guideline)بومی گام بردارند.
- تلفن : 021-61054425