ساختار مرکز مهارت­های بالینی

مرکز فوق از دو بخش مجزا تشکیل شده است:

  1. اسکیل لب ( شماره تماس 61054431)
  2. آسکی (شماره تماس 61054545، 61054548)

اسکیل لب در یک ساختمان دو طبقه مشتمل بر 6 اتاق (3 اتاق در طبقه اول و 3 اتاق در طبقه دوم)با امکانات آموزشی تخصصی می­باشد.

 طبقه اول

چیدمان هر یک از اتاق­های فوق به نحوی انجام شده است که می­توان مهارت­های مراقبتی تخصصی و عمومی مختلفی را در هر یک از اتاق­های فوق به دانشجویان آموزش داده و با انجام تمرین بر روی مانکن­ها، مهارت کافی جهت ایفای وظایف حساس خود در زمان مواجهه با بیمار و  خانواده وی را کسب نمایند.
مهارت­های قابل تمرین در هر یک از اتاق­ها عبارتند از:

اتاق مامایی: در این اتاق تمام تجهیزات مورد نیاز جهت کسب مهارت لازم برای حفظ و بهداشت باروری در دوران پیش، حین و پس از بارداری وجود دارد. مانکن­های تخصصی شامل مانکن برقی زایمان پیشرفته با قابلیت تمرین زایمان و احیای مادر باردار، مانکن تمرین مانور لئوپولد، مانکن معاینه زنان، مانکن با قابلیت معاینه سینه در اختلالات مختلف،  مانکن پرستاری نوزاد و سایر مانکن­ها و تجهیزات لازم همچون انکوباتور، وارمر و کات کودک جهت مراقبت در زمینه بهداشت باروری وجود دارد. همچنین در این اتاق مانکن­های مراقبتی مرتبط با دارودرمانی، پانسمان اندام­ها و مراقبت­های دفعی نیز وجود دارد و امکان آموزش و تمرین پروسیجرهای مرتبط در این اتاق وجود دارد. علاوه بر موارد فوق، تجهیزات مورد نیاز جهت تمرین واکسیناسیون و کنترل وزن نوزاد در این اتاق قرار دارد.

اتاق مراقبت ویژه: مجهز به دستگاه دیالیز، مانیتورینگ علایم حیاتی، پالس اکسیمتری، دفیبریلاتور، ونتیلاتور،الکتروکاردیوگراف، دستگاه ساکشن و سرنگ پمپ می­باشد. در این اتاق جهت آموزش و تمرین دانشجویان مانکن پرستاری بزرگسال، مانکن اینتوباسیون بزرگسال و مانکن CPR بزرگسال قرار دارد. علاوه بر مانکن­های فوق تجهیزات مرتبط با حفظ و بازنگهداشتن راه هوایی مانند لارنگوسکوپ بزرگسال،  انواع ماسک­های اکسیژنو سایزهای مختلف لوله تراشه در این اتاق موجود می­باشد.
با توجه به امکانات موجود  در این اتاق امکان آموزش پرستاری از بیمار تحت همودیالیز، پرستاری از بیمار بستری در بخش CCU و ICU  و بخش اورژانس فراهم شده است.  علاوه بر موارد فوق در این اتاق امکان آموزش مراقبت­های پرستاری در بیمار دچار اختلال تنفسی مانند اکسیژن­تراپی و چست باتل وجود دارد. با استفاده از مانکن موجود در این اتاق دانشجویان فرصت یادگیری و تمرین مراقبت­های دفعی شامل سونداژ ادراری فراهم شده است. علاوه بر این در این اتاق تجهیزات لازم جهت انجام زدن انواع بخیه و کشیدن آن وجود دارد و دانشجویان از امکانات فوق می­توانند استفاده نمایند.

کلاس درس: در این اتاق با وجود تجهیزات سمعی بصری شامل لپ­تاپ، ویدئو پروژتور، تخت هوشمند، قابلیت برگزاری کلاس قبل و بعد از آموزش و تمرین­های عملی جهت مرور و جمع­بندی وجود دارد. همچنین در این اتاق یک مانکن پرستاری بزرگسال، مانکن انواع تزریقاتبه همراه تجهیزات مورد نیاز جهت کنترل علایم حیاتی قرار داده شده است و امکان تمرین پروسیجرهایی مانند کمپرس سرد و گرم، کنترل علایم حیاتی، پانسمان اندام­ها و دارودرمانی وجود دارد. همچنین در این اتاق نمونه­ای از تجهیزات متعدد مورد استفاده در اتاق عمل وجود دارد و دانشجویان این فرصت را دارند تا با نام و نحوه کار هر یک از ابزارهای فوق آشنا شوند.

 طبقه دوم
 چیدمان هر یک از اتاق­های فوق به نحوی انجام شده است که می­توان مهارت­های مراقبتی تخصصی و عمومی مختلفی را در هر یک از اتاق­های فوق به دانشجویان آموزش داده و با انجام تمرین بر روی مانکن­ها، مهارت کافی جهت ایفای وظایف حساس خود در زمان مواجهه با بیمار و  خانواده وی را کسب نمایند.
مهارت­های قابل تمرین در هر یک از اتاق­ها عبارتند از:

اتاق داخلی­ جراحی: در این اتاق علاوه بر مانکن­های پرستاری بزرگسال، تجهیزاتی همچون ویلچیر و برانکارد قرار دارد تا دانشجویان اقداماتی همچون جا به جایی و تغییر پوزیشن بیمار در موقعیت­های مختلف را تمرین کند. مراقبت­های تغذیه­ای، مراقبت­های دفعی، انجام انواع پانسمان­ها، مراقبت از بیمار دارای مشکلات ارتوپدی از جمله مهارت­های قابل تمرین در این اتاق می­باشد. همچنین در این اتاق تجهیزات لازم جهت معاینه و بررسی وضعیت گوش و حلق نیز وجود دارد.

اتاق کودکان: با قرار دادن تجهیزات مختلف در این اتاق تلاش شده است تا فرصت مناسب جهت یادگیری مهارت­های  مورد نیاز در ارائه مراقبت پرستاری به نوزاد و کودک بیمار برای دانشجویان مهیا گردد. انکوباتور، مانکن رگ­گیری نوزاد و بزرگسال، مانکن اینتوباسیون نوزاد، مانکن BLS نوزاد، مانکن چوکینگ نوزاد، مانکن نوزاد ایکتر، مانکن پرستاری نوزاد، مانکن احیای قلبی ریوی نوزاد، تجهیزات مورد نیاز جهت مراقبت­های دفعی در نوزادان و کودکان،دستگاه سرنگ پمپ، دستگاه سرم پمپ، لارنگوسکوپ اطفال و سایر تجهیزات مرتبط با پرستاری نوزاد و کودک در این اتاق قرار دارد. در این اتاق مانکن پرستاری پیشرفته نیز قرار دارد که با قرار دادن تنظیمات آن در سه حالت مختلف (زن، مرد و کودک) امکان تمرین بررسی وضعیت سلامت سیستم­های مختلف مانند قلب، ریه و گوارش وجود دارد. به عنوان مثال در صداهای برنامه­ریزی شده در این مانکن  در قالب یک زن قابلیت شنیدن صدای جنین در یک مادر باردار تعبیه شده است.

اتاق اورژانس: این اتاق جهت آموزش اقدامات حیاتی در اورژانس پیش بیمارستانی و اورژانس بیمارستانی طراحی شده است و تجهیزات تخصصی در آن قرار دارد. مانکن پرستاری پیشرفته، مانکن پرستاری بزرگسال، مانیتور علایم حیاتی، پالس اکسیمتر، دستگاه دفیبریلاتور، ونتیلاتور، دستگاه الکتروکاردیوگراف، دستگاه ساکشن و دستگاه سرنگ پمپ، دست تمرین انواع تزریق، انواع کولار گردنی، لانگ بک برد، ویلچیر، برانکارد، مانکن اینتوباسیون بزرگسال، مانکن BLS، مانکن ACLS، مانکن چوکینک بزرگسال و اطفال، تجهیزات اکسیژن درمانی و مراقبت از راه هوایی، تجیهزات مورد نیاز جهت زدن انواع بخیه، وسایل مورد نیاز جهت گچ­گیری و بستن آتل، انجام انواع پانسمان و مانکن دست جهت انواع تزریق در این اتاق قرار دارد.

مرکز OSCE
بخش دوم مرکز مهارت­های بالینی، مرکز OSCE شامل 8 اتاق می­باشد که قابلیت چیدمان­های مختلف براساس سناریوهای مختلف را دارد. در کنار اتاق­های فوق، فضایی مناسب جهت انجام قرنطینه دانشجویان در مراحل مختلف آزمون فراهم شده است. با هدف اجرایی­سازی استانداردهای مورد نیاز در برگزاری آزمون­ها، این فضا مجهز به دوربین مداربسته می­باشد.