متن مورد نظر خود را جستجو کنید

دفتر آموزش مداوم،مهارتی حرفه ای و آموزش های آزاد



مسئول: دکتر سریه پورتقی

- پیگیری اجرایی آئین نامه ها و دستوالعمل های آموزش مداوم، مهارتی-حرفه¬ای و آموزش های آزاد حوزه علوم پزشکی
- تعامل با دفتر آموزش مداوم دانشگاه و مشمولین آموزش مداوم
- طراحی و پیگیری استقرار و پایش فرآیندهای آموزش مداوم، مهارتی حرفه¬ای و آموزش های آزاد
- ارتقاء جایگاه دانشکده و گروه های آموزشی در برطرف کردن نیازهای آموزش مداوم، مهارتی حرفه¬ای و آموزش های آزاد جمعیت تحت پوشش
- برنامه ریزی جهت ارتقاء و پایش مداوم کیفیت دوره های برگزار شده
- نظارت بر رویه¬های اجرایی فرآیند های آموزش مدوام، مهارتی حرفهای و آموزش های آزاد از اخذ مجوز تا صدور گواهی
- تلاش جهت توسعه برنامه های آموزش مداوم مجازی
- شرکت در جلسات هیأت رئیسه و شورای آموزشی دانشکده
 

دوره های آموزش مداوم

دوره های آموزش مداوم در سطح کشور، برای کلیه حرف وابسته به علوم پزشکی کشور تحت پوشش قانون باز آموزی  اجرا می گردد. با عنایت به لزوم کسب حداقل 125 امتیازآموزش مداوم طی 5 سال برای ادامه فعالیت در حرفه، ایجاد دوره های آموزش مداوم مخصوص شاغلین حرف پرستاری و مامایی، و بهداشت باروری  از اهم وظایف دانشکده پرستاری و مامایی به عنوان متولی آموزش در این رشته ها به شمار می آید.

 اهداف برگزاری دوره ها شامل:

الف– افزایش سطح آگاهی های علمی ، فنی و عملی.
ب– تقویت و تحکیم آموخته های صحیح قبلی.
ج– ارتقا سطح مهارت های حرفه ای در ارتباط با وظایف مختلف.
د– افزایش آگاهی نسبت به تازه های علمی و تخصصی در هر رشته.
ه – افزایش میزان مشارکت و ارتباط اعضائ جامعه پزشکی با سازمان ها و گروه های علمی.
و– افزایش سطح شناخت نسبت به فعالیت ها و سازمان های علمی علوم پزشکی ، نظام عرضه ی خدمات بهداشتی–درمانی کشور ، و به طور کلی احساس پیوند با جامعه پزشکی.
ز– افزایش تمایل به بازآموزی و در نهایت خودآموزی.
 

با توجه به اهداف فوق، اصـول کلی حاکم بر برنامه ی بازآموزی و نوآموزی جامعه پزشکی کشور به شرح زیر می باشد:

الف–متناسب بودن برنامه ها با موقعیت و شرایط اجتماعی گروه پزشکی
ب–قابلیت انعطاف برنامه ها با شرایط حرفه ای شاغلین
ج–تقلیل تشریفات اجرائی و اداری
د–آزادی بیشتر افراد در انتخاب محل و زمان آموزش
ه–استمرار بخشیدن به بازآموزی و توزیع دفعات آن در طول این مدت
و–درنظر گرفتن ویژگی های گروه های مختلف تحت پوشش و تنوع آنها

در حال حاضر با توجه به این که رشته های پرستاری و مامایی از مقطع کارشناسی تا دکتری و دوره دکتری بهداشت باروری شامل قانون اموزش مداوم می باشند، در حدود ده هزار نفر از مشمولین این قانون در حوزه دانشگاه علوم پزشکی تهران مشغول به فعالیت هستند. در کشور ما برنامه های آموزش مداوم از 5 نوع فعالیت تشکیل می گردد:
1- سمینار و کنگره ها ، کارگاه و کنفرانس
2- دوره های آموزشی کوتاه مدت حرفه ای
3- برنامه های مدون آموزش مداوم
4- فعالیتهای آموزشی و پژوهشی
5- خودآموزی

دوره های آموزش مهارتی و حرفه ای


دوره های آموزشی مهارتی حرفه ای به منظور تربیت نیروی انسانی ماهر در نظام آموزش مهارتی ایجاد شده است که در نهایت منجر به ایجاد یا ارتقا مهارت و یا کسب توانمندی حرفه ای برای فراگیران خواهد شد. این دوره ها ترکیبی از بخش های تئوری و عملی می باشند و طول مدت آن ها بر حسب محتوی دوره متفاوت خواهد بود . حداقل 50% دوره می بایست به کار عملی و تمرین مهارت در محیط واقعی یا شبیه سازی شده تعلق گیرد و حداقل طول مدت دوره 50 ساعت می باشد. در صورت گذراندن  موفقیت آمیز دوره، گواهی مربوطه از طرف مرکز مجری صادر می گردد. لازم به ذکر است علاوه بر دانشگاه ها و دانشکده های مستقل پزشکی، مراکز پژوهشی، انجمن های علمی و مراکز آموزش آزاد نیز در صورت واجد شرایط بودن می توانند اقدام به برگزاری دوره های مذکور بنمایند. سایر شرایط ایجاد دوره در سایت دانشکده موجود است.

دوره های آموزش آزاد

دوره های آموزش آزاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با هدف تامین آن دسته از نیاز های یادگیری  شاغلین حرف مرتبط  با علوم پزشکی که مستلزم آموزش بین رشته ای، مستقل و متنوع است ایجاد شده و دستورالعمل تاسیس آن در اسفند ماه 1397 در شورای آموزشی دانشگاه مصوب گشته است.
دوره های مذکور به خصوص در تامین نیاز های سلامت کشور، وقایع ویژه و مدیریت خطر اهمیت فراوانی دارند.طیف متنوعی از آموزش های نظری و عملی را شامل می شوندو طول مدت و محتوی آموزشی آن ها بر حسب نیاز یادگیری مخاطبان و مشخصات دموگرافیک آنان متغیر است.
امکان ایجاد طیف گسترده ای از آموزش های بین رشته ای با حضور اساتید متبحر از رشته های مختلف گروه علوم پزشکی با هدف غنا بخشیدن به یادگیری مخاطبان در یک زمینه خاص و ایجاد آموزش های همه جانبه و عمیق از لحاظ محتوی و طول دوره از نقاط قوت این نوع آموزش بوده و امکان جذب طیف گسترده ای از مخاطبان را فراهم می سازد.
لازم به ذکر است که مسئولیت برگزاری  این دوره ها طبق دستور العمل مصوب با  اعضا هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد ودر صورت تصویب دوره در مرکز آموزش مداوم دانشگاه، گواهی شرکت در دوره برای شرکت کنندگان از طرف دانشگاه علوم پزشکی تهران صادر خواهد شد. سایر شرایط تاسیس و برگزاری دوره ها در سایت دانشکده موجود است.
 

 

تنظیمات پس زمینه