متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1402/07/30 - 11:19
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 901
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

جشن روپوش سفید دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران

دکتر قناعتی: پرستار رکن اصلی نظام سلامت و محور درمان است

دکتر قناعتی در مراسم جشن روپوش سفید و ورود دانشجویان دانشکده پرستاری ومامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران به عرصه بالین گفت: پرستار، رکن اصلی نظام سلامت و محور درمان و اقدامات درمانی است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده پرستاری و مامایی، ۲۹ مهر ماه ۱۴۰۲ مراسم ورود به عرصه بالین دانشجویان دانشکده با حضور دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه، هیئت رئیسه و مسئولان و مدیران حوزه پرستاری در سالن استاد دکتر مداح برگزار شد.
دکتر قناعتی با بیان اینکه رشته پرستاری رشته مادر است و جایگاه و اهمیت والایی دارد گفت: در آینده نزدیک، به دلیل پیشرفت‌ های چشم‌ گیری که در هوش مصنوعی به وجود آمده است، برآوردهای آینده نگری گویای آن است که با پیشرفت هوش مصنوعی و برنامه‌ های کمک تشخیصی در عرصه پزشکی، نقش پزشکان بالینی کمتر شود و پرستاری نقش و جایگاه ویژه‌ ای را به خود اختصاص دهد. پرستاران، رکن اصلی نظام سلامت را تشکیل می‌ دهند و محور درمان و اقدامات درمانی هستند که باید بتوانند با توانمند کردن خود در مقابل مسئولیت‌ هایی که دارند به خوبی ایفای نقش کنند.
رئیس دانشگاه با اشاره به اهمیت نقش الگوی مناسب در مسیرحرفه‌ایو زندگی افراد گفت: برای حرکت در مسیر اخلاقی و انسانی در جامعه، نیاز به الگو داریم، اما جای تاسف است که در دنیای امروز الگو‌ های کاذب پررنگ‌ تر شده‌اندو مدل‌ های حقیقی و واقعی هر روز کمرنگ‌ تر، برای آنکه بتوانیم مردم را به سمت رفتار درست اخلاقی و انسانی هدایت کنیم، باید نگرش و اخلاق حرفه‌ ای داشته باشیم تا بتوانیم تاثیرگذار باشیم چرا که هرگونه رفتار و حرکات بد یا خوب ما می‌ تواند برای اقشار جامعه الگو باشد، پس باید در رفتار خود دقت نظر داشته باشیم و هوشمندانه عمل کنیم تا سازنده و اثرگذار باشیم.
دکتر قناعتی با اشاره به ارزش‌ هایی چون ایثار و فداکاری وهمدلی و… در دهه‌های گذشته در جامعه گفت: در جامعه کنونی این ارزش‌های ارزنده کمرنگ‌تر شده و تغییر فرهنگ رخ داده و فرهنگی با رویکردی طلبکارانه به نظام، جامعه و مردم ایجادشده که خودخواهی‌ها محور این تغییرات شده‌اندکه باید این تغییرات مخرب اصلاح شود، این رسالت ماست که بتوانیم با هدایتگری درست این فرهنگ را به سمت نگاهی بدهکارانه و در راه خیرخواهی و خدمت رسانی به جامعه و کشور تغییر دهیم.
دکتر قناعتی در تکمیل این بخش از سخنانش ضمن اشاره به آیه ۲۶۲ سوره بقره « کسانی که اموال خود را در راه خدا انفاق می‌ کنند، همانند بذری هستند که هفت خوشه برویاند؛ که در هر خوشه، یکصد دانه باشد؛ و خداوند آن را برای هر کس بخواهد و شایستگی داشته باشد، دو یا چند برابر می‌ کند» گفت: اگر این باور را داشته باشیم که هر عمل خوبی را که انجام دهیم اثرات مثبت آن به خود ما باز می‌گردد و برکات روز افزونی را برایمان به همراه خواهد داشت، هر روز سعی می‌ کنیم بهتر باشیم، بهتر عمل و بهتر رفتار کنیم و در راه خدمت رسانی به مردم از هیچ کمکی دریغ نورزیم.
دکتر قناعتی در بخش دیگری از سخنانش خطاب به دانشجویان گفت: نسل جوانان امروز، نسل IT و تکنولوژی است که به خوبی با این فضا آشنایی دارند و با شتاب چند برابر به سمت پیشرفت در این حوزه در حرکتند، این فرصت مغتنمی است که از آن به بهینه استفاده کنند و در راه ارتقا جامعه گام‌ های تاثیرگذاری را بردارند.
سپس در ادامه دکتر شهرزاد غیاثوندیان رئیس دانشکده ضمن خیر مقدم به حاضرین، ورود دانشجویان به عرصه بالین و گذار به نقش حرفه‌ایرا تبریک گفت و بیان کرد: دانشجویان با ورود به دانشگاه از گذار دوره دانش آموزی به عرصه زندگی دانشجویی می‌ رسند و پس از آن، گذار در عرصه بالین را تجربه خواهند کرد. به واسطه ماهیت رشته مامایی و پرستاری که بیشتر بالینی و در عرصه عمل نمود پیدا می‌ کند، دانشجویان این رشته‌ها زودتر از سایرین این گذار را آغاز می‌ کنند و از عرصه پیش بالینی به بالینی می‌ رسند.
وی بیان کرد: جشن روپوش سفید که رنگ سفید آن نمادی از پاکی، مهربانی، دلسوزی، مراقبت و درمان است، به دانشجویان و کارورزان یادآوری می‌ کند که پرستار و ماما در هنگام قرار گرفتن در بالین بیمار تعهداتی دارد که باید به آنها پایبند باشد و هرگونه شک و دودلی نسبت به حرفه خود را کنار بگذارد و با یکدلی تمام در وظیفه حرفه‌ ای خود ایفای نقش کند.
دکتر غیاثوندیان با توجه به اهمیت این رشته و ارتباط مستقیم آن با جان بیمار اذعان داشت: دانشجویان با ورود به عرصه بالین آنچه را که در دوره‌ های تئوری و شبیه ساز بالینی در محیط آموزشی فرا گرفته‌ اند را باید در نمونه واقعی و روی انسان پیاده سازی کنند، لازم است که دانش تئوری خود را در لفافه‌ایاز   رفتار، کردار و اخلاق یک انسان حرفه‌ ای قرار دهند و در خدمت‌ رسانی به بیماران نقش آفرینی کنند، نگاه به بیمارباید نگاهی انسان دوستانه باشد و به ارزش‌ ها و کرامات انسانی او ارج نهاده شود تا نگرش و اخلاق حرفه‌ ای معنا پیدا کند.
دکتر غیاثوندیان با بیان اینکه کمک به رفع نیاز بیمار و فراهم ساختن آسایش آن با ثواب اخروی و دنیوی همراه است، گفت: لحظات بر بالین بیمار بودن و خدمت رسانی به آن لحظات مقربی است که می‌تواند برای انسان ثواب و توشه اخروی ذخیره کند همچنین علاوه بر آن اثرات این عمل خدا پسندانه بر زندگی دنیوی نیز مشهود خواهد بود.
وی در تکمیل این بخش از سخنانش با اشاره به وظیفه خطیر پرستاران و ماماها در عرصه مسئولیت پذیری اجتماعی گفت: بر حسب اقتضای حرفه پرستاری و مامایی  که بیشتر با انسان سرو کار دارد مسئولیت پذیری اجتماعی و رفع نیازهای افراد جامعه بر حسب توانمندی و تخصص در عرصه‌ های مختلف به افراد نیازمند نیز پر رنگ‌ تر می‌شود که لازم است از همین حالا تمرین و تجربه کنید تا بتوانید در این امر مهم نیز بخوبی بدرخشید.
دکتر فاطمه حاجی بابایی معاون دانشجویی فرهنگی دانشکده ورود دانشجویان را برای اولین بار به بالین به عنوان یک دانشجوی حرفه‌ ای تبریک گفت و بیان کرد: این جشن به منظور آشنایی دانشجویان ورودی جدید پرستاری مامایی با قوانین و مقررات دانشگاه و فعالیت این دانشجویان در محیط‌ های بیمارستانی و وظایف خطیر این حرفه در محیط آموزشی و بالینی است.
وی در ادامه درباره آیین نامه رفتار حرفه ای، معیارها و شئونات ورود دانشجو به عرصه‌های بالینی به نکات مهمی اشاره و خاطر نشان کرد: رعایت آیین نامه‌ ها و قوانین پوشش حرفه‌ ای در سرتاسر دنیا لازم و ضروریست که ما نیز از این قانون مستثنی نیستیم و همگی باید نسبت به انجام آن پایبندباشیم.
در بخش دیگر این مراسم پنل پرسش و پاسخ دانشجویان با حضور دکتر محمدعلی چراغی استاد پرستاری و دکتر شهزاد پاشایی پور معاون آموزشی دانشکده و نسرین آریاملو کارشناس مدیریت پرستاری معاونت درمان دانشگاه انجام شد که اساتید به بیان نکات ارزنده با محوریت ورود به عرصه بالین و اخلاق حرفه‌ایپرداختند.
در پایان مراسم، روپوش سفید به‌ صورت نمادین توسط رئیس دانشکده و با همراهی اساتید بر قامت دانشجویان پرستاری و مامایی پوشانده شد و دکتر معصومه ذاکری مقدم از اساتید پرستاری نیز میثاق نامهٔ وررود به عرصه بالین را قرائت و دانشجویان و حاضرین با وی هم خوانی کردند.

  • گروه خبری : حوزه ریاست ,معاونت دانشجویی فرهنگی
  • کد خبر : 248933
سمیه عطایی
تهیه کننده:

سمیه عطایی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه