• تاریخ انتشار : 1399/01/30 - 09:36
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1
  • زمان مطالعه : 11 دقیقه

بازدید رئیس دانشگاه از بیمارستان رازی و نشست با مسئولان دانشکده پرستاری و مامایی

دکتر عباسعلی کریمی، رئیس دانشگاه، در بازدید از بیمارستان رازی، با قدردانی از تلاش‌های همکاران این مرکز، بر تسریع در راه‌اندازی ساختمان جدید بیمارستان رازی تأکید و پس از آن با حضور در دانشکده پرستاری و مامایی، از درخشش جامعه پرستاری و مامایی در بحران کرونا تشکر کرد.

رئیس دانشگاه، بابیان اینکه  از 40 سال پیش که در رازی آموزش دیدم نسبت به این بیمارستان احساس صمیمت می‌کنم افزود: یکی از دلایل حضورم در اینجا عرض خداقوت به همه اساتید، مدیران، کارکنان، کادر پرستاری، خدمات، حراست و تک‌تک همکارانی است که در گوشه و کنار  بیمارستان خدمت می‌کنند. فعالیت‌های بیمارستان بر دوش همه است و جادارد از همه عزیزانی که در این مجموعه فعالیت دارند و ممکن است دیده نشوند تشکر کنم.

خدمت ناب در بیمارستان رازی

دکتر کریمی، رازی را بیمارستان خوش‌نام و با قدمت 90 ساله دانست و گفت: بیماران این مرکز، از همه نقاط کشور و اغلب از مناطق محروم مراجعه می‌کنند و   این بیمارستان با واقع‌شدن در جنوب شهر تهران خدمت، ناب ارائه می‌دهد.
رئیس دانشگاه یکی دیگر از دلایل حضور خود در این مرکز را، تأکید به ازسرگیری فعالیت‌ها اصلی بیمارستان دانست و گفت: باید به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کنید که بیماران پوستی بتوانند برای ادامه فعالیت‌های درمانی خود به بیمارستان مراجعه کنند. درحال حاضر به دلیل شیوع کرونا، بیماران می‌ترسند برای پیگیری درمان خود به بیمارستان مراجعه کنند و این ظلم در حق آنان است.  تمهیداتی را در نظر بگیرید که رفت آمد و بیماران به درمانگاه‌ها همراه با رعایت فاصله فیزیکی باشد.
دکتر کریمی بابیان اینکه کرونا مهمانی است که بیرون رفتنش از کشور  کار راحتی نیست افزود: ما اکنون در جنگ هستیم و یادمان باشد که در جنگ قوانین زمان صلح حاکم نیست. من تمام دوران تحصیلی‌ام را در جنگ گذارندم. حریف امروز ما در این جنگ یک ویروس بسیار کوچک است که به‌مراتب قوی‌تر از صدام است. بیمارستان‌ها نیز در این جنگ حداکثر تلاش خود را می‌کنند.
وی افزود: همان‌گونه که بیمارستان‌ها با تمام ظرفیت برای مقابله با کرونا پیش‌قدم شده‌اند؛ باید به  همان سرعت به فعالیت‌های خود بازگردند و فقط یک بخش را به بیماران خود که مبتلابه کرونا شده‌اند اختصاص دهند.

نگاه ملی دانشگاه به شرایط مختلف

دکتر کریمی به انتقال سریع ساختمان جدید بیمارستان رازی تأکید کرد و گفت: دانشگاه و بیمارستان‌های آن به دلیل پشتوانه تاریخی که دارند تحت هر شرایطی ملی فکر می‌کنند.
موانع سد راه انتقال به ساختمان جدید را بردارید
رئیس دانشگاه با تأکید براینکه هیچ مانعی نباید سد راه انتقال به ساختمان جدید رازی شود افزود: هرچند ممکن است ناهماهنگی‌هایی در تأمین منابع مالی موردنیاز ساختمان جدید بیمارستان وجود داشته باشد ولی حتماً سفارش می‌کنم که مشکلات شما حل شود. پروژه‌های بیمارستانی با پروژه‌های عمرانی دیگر تفاوت دارد چون به‌طور مستقیم باجان مردم سروکار دارند. هیچ مانعی نباید سد راه نقل‌وانتقال شما به ساختمان جدید شود. البته جابه‌جایی به خانه نو مشکلاتی دارد ولی تا داخل آن نروید مشکلاتش حل نمی‌شود.
وی با یادآوری تجربه راه‌اندازی مرکز قلب گفت: ساخت بیمارستان مرکز قلب نیز 8 سال طول کشید و  18 سال پیش که می‌خواستیم این مرکز را راه‌اندازی کنیم خیلی‌ها معتقد بودند که این کار نشدنی است. اما ما رفتیم و با کمک همکاران یکی‌یکی بخش‌ها را راه‌اندازی کردیم.
دکتر کریمی از مترون بیمارستان رازی خواست، پرستاران در فرآیند جابه‌جایی بیمارستان مشارکت کنند و افزود: زحمت اصلی بر دوش کادر پرستاری است که می‌خواهند در بخش‌های ساختمان جدید مستقر شوند و من از تیم پرستاری می‌خواهم که به مدیریت بیمارستان در این جابه‌جایی کمک کنند.
رئیس دانشگاه در پایان سخنان خود بار دیگر از مجموعه همکاران بیمارستان رازی قدردانی کرد و گفت: عرض سلام و خداقوت من را به همه همکاران خود منتقل کنید.

پیگیری درمان بیماران پوست به صورت مجازی

در ادامه دکتر ربابه عابدینی رئیس بیمارستان رازی به تشریح اقدامات این مرکز در بحران کرونا پرداخت و گفت: 29 اسفند اورژانس را به ساختمان جدید منتقل کردیم و هنوز این جابه‌جایی ادامه دارد. مراجعه بیماران سرپایی را از هزار و 500 مراجعه در روز به 300 تا 400 مراجعه کاهش دادیم و روند درمان بیماران پوستی را به‌صورت مجازی پیگیری کردیم. همچنین درحال تدوین دستورالعمل‌های راه‌اندازی درمانگاه‌ها هستیم.

تدوین دستورالعمل های راه اندازی درمانگاه ها

سپس دکتر کامران بلیغی از اساتید بیمارستان رازی، دکتر نرگس قندی معاون آموزشی، دکتر مخترع مدیر بیمارستان، مریم محمدی مترون بیمارستان و مدیر پروژه ساختمان جدید بیمارستان رازی نیز به بیان مسائل و فعالیت‌های خود شامل  تدوین گایدلاین های متعدد در زمینه کووید و بیماری‌های پوستی و... پرداختند.

بازدید از دانشکده پرستاری و مامایی

در ادامه دکتر کریمی به دانشکده پرستاری و مامایی رفت و با رئیس و اعضای هیئت‌رئیسه این دانشکده دیدار و گفتگو کرد.
دکتر علیرضا نیکبخت، رئیس دانشکده پرستاری و مامایی با خیرمقدم به رئیس دانشگاه گفت: خوشحالم در جدال با ویروس کرونا توانستید آن را شکست دهید.
وی سخنان رئیس دانشگاه در 10 فرودین ماه را فصل الخطاب قرارداد و با اشاره به فرصت‌هایی که بحران کرونا به وجود آورده گفت: اگر میلیاردها تومان هزینه می‌کردیم و ده‌ها فیلم می‌ساختیم و کتاب می‌نوشتیم و سخنرانی می‌کردیم؛ بازهم نمی‌توانستیم همانند امروز جایگاه جامعه پرستاری و مامایی را در جامعه نشان دهیم. نقش جامعه پرستاری در این بحران در حافظه تاریخی ملت برای همیشه ثبت می‌شود.
دکتر نیک‌بخت از نگاه همه‌جانبه رئیس دانشگاه قدردانی کرد و گفت: دکتر کریمی وقتی از فعالیت‌های مجموعه‌ای تشکر می‌کنند همه گروه‌های شاغل در آن را مدنظر قرار می‌دهند.
سپس هریک از مدیران گروه‌ها و معاونان دانشکده به بیان اقدامات خود در بحران کرونا پرداختند. راه‌اندازی سامانه صدای پاسخگوی ماما، پرستار و سلامت روان در ارائه مشاوره‌های تلفنی به مردم، آموزش مجازی به دانشجویان، انتشار مقاله در زمینه کرونا در مجلات بین‌المللی و... ازجمله اقداماتی است که در این مدت صورت گرفته است. کاهش مدت‌زمان دریافت کد اخلاقی پژوهش‌های دانشجویی و افزایش تعداد رنک‌های بررسی طرح‌های تحقیقاتی، ازجمله درخواست‌های این دانشکده است.

پژواک صدای پرستار و ماما در دانشگاه

دکتر کریمی رئیس دانشگاه، نیز بابیان اینکه امروز  آمده به شما بگویم صدای پرستار و ماما به گوش من نیز رسیده است؛ از تلاش‌های مجموعه پرستاری و مامایی دانشکده قدردانی کرد و گفت: دانشکده پرستاری و مامایی جز دانشکده‌های سرزنده، پرانرژی و فعال دانشگاه در طول سال است و این بحران نیز، فرصتی را به وجود آورده که فعالیت‌های آن بیشتر در جامعه دیده شود.
شأن دانشگاه فراتر از بخشی نگری
رئیس دانشگاه، با تأکید براینکه، دانشگاه یک مجموعه است که افراد در حوزه‌های مختلف آن فعالیت دارند افزود: من همیشه نگاه جامع به سرمایه‌های انسانی  دارم و بخشی نگری را در شأن جامعه دانشگاهی نمی‌بینم و معتقدم شأن هیئت‌علمی و مسئولان اجل از بخشی نگری است.
دکتر کریمی، تاریخ و مدیریت کشورها را تحت تأثیر کرونا دانست و افزود: من همیشه از گذشته‌های دور تاکنون، نگاه انسانی به مجموعه داشته و دارم. فکر می‌کنم دوران کرونا که هم‌اکنون در آن قرار داریم دوره بسیار آموزنده‌ای است. در این دوران به‌قدری تحولات در سطح جوامع و انسان‌ها زیاد خواهد شد که تاریخمان از این به بعد، به قبل از کرونا و پسا کرونا تقسیم می‌شود. مطمئناً در آینده، مدیریت همه ابعاد زندگی‌مان در خانه، خانواده، محیط کار تحت تأثیر این شرایط قرار خواهد گرفت. هم‌اکنون شاهد بعضی از آثار آن هستیم و برخی دیگر نیاز به‌مرور زمان مشخص می‌شود.
وی افزود: در مطالعاتی که در کنار کارم داشتم، خوانده‌ام که همیشه جوامع در طول تاریخ در کنار سیر تکامل و پیشرفت خود، گاهی با نادانی‌ها و زیر بار عقل، مسائل فکری و اخلاقی نرفتن‌ها، نیز مواجه بوده‌اند؛ اما همیشه نگاه کلی، روبه پیشرفت بوده است.
نیمه پر لیوان را ببینیم
دکتر کریمی، بابیان اینکه در بحران کرونا، عده‌ای آسیب‌دیده‌اند و جانشان را از دست دادند و  در لبه تیز سقوط اقتصادی هستند افزود: من از نزدیک این واقعیت را لمس کرده و باور دارم و معتقدم اگر از فرصت‌هایی که در بحران کرونا به وجود آمده صحبت می‌کنیم؛ باید به آن عده زیادی که آسیب‌دیده‌اند نیز توجه کنیم. منتها ما می‌خواهیم نیمه‌پر لیوان و تحولات ناشی از این بحران را ببینیم و گرنه آسیب‌هایی که به جامعه واردشده واقعیتی است که همه می‌دانیم.

ویروس کوچک، حامل درس های بزرگ

رئیس دانشگاه این ویروس بسیار کوچک را حامل درس‌های بزرگی برای جامعه بشری دانست و گفت: چه کسی می‌توانست این تحولات را در همه جای دنیا، در یک برهه زمانی و به‌صورت دومینو و پشت سرهم از این کشور به آن کشور، بدون تفاوت  رنگ پوست،  مرزهای کشورها، قدرت مالی و تبختر نظام اداری کشورهای دنیا در غرب و شرق به وجود آورد.
دکتر کریمی، بابیان اینکه عده‌ای پیش‌ازاین، گاهی با تحلیل سطحی، توانایی جامعه خودمان  را نمی‌دیدند افزود: عده‌ای داشته‌های بسیار کشورمان را  نمی‌بینند و نداشته‌ها و القائات کاذبی که بیرون از مرزها تبلیغ می‌کردند را باور می‌کردند. اما این ویروس کوچک به ما نشان داد که در نظام بهداشت و درمان و در نظام پرستاری و پزشکی و درمجموع در حوزه خدمات سلامت چه توانمندی‌هایی داریم.

مسابقه انسان‌ها در انسانیت

وی بحران کرونا را جلوه‌ای از مسابقه انسان‌ها در انسانیت دانست و افزود: اگرچه ممکن است شما بین جامعه پرستاری و مامایی حساسیت‌هایی داشته باشید ولی من این حساسیت‌ها را نمی‌بینم و در مورد انسان صحبت می‌کنم. وقتی انسانی به مسائل نگاه کنیم؛ دیگر  مهم نیست پزشک هستیم یا پرستار، رئیس دانشگاه هستیم یا رئیس جامعه پرستاری.  این ویروس به همه انسان‌ها درس داد؛ به نخست‌وزیری که این بحران را مسخره می‌کرد و به همسر رئیس‌جمهوری که تبختر داشت. البته من از اینکه مسئولی در آن سر دنیا به این بیماری آلوده‌شده خوشحال نیستم چون این رنج بشری است؛ حتی دشمن آدم هم که به آن مبتلا می‌شود باید ناراحت شد. فقط می‌خواهم تأکید کنم برای این ویروس مهم نیست چه رنگ پوستی دارید، جوان هستید یا پیر، زن هستید یا مرد، ثروتمند  و صاحب‌منصب هستید یا فقیر و این درس بزرگی است.
دکتر کریمی بر تفکر عمیق و بیشتر درباره مسائل مختلف تأکید کرد و گفت: خواهش می‌کنم با استفاده از این فرصت  بیشتر و عمیق‌تر فکر کنیم و از سطح مقایسه رشته‌ها بالاتر برویم و در مرزهای انسانیت، شرف، ایثار، خلوص  و صداقت و ایمان داشتن به نیرویی فراتر از توان انسان‌ها فکر کنیم. وقتی انسانی به قضایا نگاه کنیم؛ دیگر  مهم نیست در کجای این فرمول نشسته‌ایم. در هر سمتی که باشیم رفتار و کردار و منشمان عوض می‌شود.
تاکید بر مسئولیت اجتماعی دانشکده پرستاری و مامایی
وی بابیان اینکه کاری که شما با صرف هزینه هنگفت و ساعت‌های بسیار نمی‌توانستید انجام دهید در این بحران اتفاق افتاد و جایگاه نظام سلامت در جامعه برجسته شد گفت:  جامعه به‌سلامت و امنیت نیاز دارد و این توده مردم هستند که باعث پایداری سلامت و امنیت جامعه می‌شوند. بنابراین اگر مردم سواد اجتماعی نداشته باشند نمی‌توان امنیت و سلامت پایدار را تضمین کرد. درنتیجه مردم باید در طول سال آموزش و به‌طور مستمر آموزش ببینند.
دکتر کریمی با اشاره به مسئولیت اجتماعی دانشگاه و آموزش عمومی در این بحران گفت: دانشکده پرستاری و مامایی فقط مسئول تربیت پرستار نیست بلکه باید بزرگ‌تر و عمیق‌تر به جامعه نگاه کند و دوره‌های آموزش و مشاوره عمومی را در طول زمان ادامه دهد.
رئیس دانشگاه بابیان اینکه جامعه پرستاری در این بحران خوش درخشیدند افزود: کادر پرستاری و زیرمجموعه آن مانند سربازان دوران جنگ به میدان آمدند که باید این اقدام آنان را قدر دانست. مدیران نیز باید همت و تلاش کنند و مسئولیت خود را بدوش دیگران نیندازند. هرکس در این میدان هرچقدر که می‌تواند نقش خود را ایفا کند.
وی در پایان سخنان خود از تلاش‌ها مجموعه همکاران دانشکده پرستاری و مامایی قدردانی کرد و گفت: ما هم در دانشگاه تلاش می‌کنیم مشکلات شما در دانشکده به حداقل برسد.

 
  • گروه خبری : حوزه ریاست
  • کد خبر : 256608
کلمات کلیدی
سمیه عطایی
تهیه کننده

سمیه عطایی