متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1400/10/14 - 10:48
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 55
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

دکتر نیکبخت نصرآبادی: محیط دانشگاه یک نهاد فرهنگی است و رعایت پوشش حرفه‌ای برای کارمندان و دانشجویان الزامی است

جلسه شورای فرهنگی دانشکده پرستاری و مامایی با محوریت چالش ها و راهکارهای رعایت پوشش حرفه ای با حضور اعضای شورای فرهنگی سه شنبه 14 دی ماه 1400 در سالن شورای یک برگزار شد.

گالری تصاویر
به گزارش روابط عمومی دانشکده پرستاری و مامایی، در ابتدای جلسه حجت الاسلام مصطفی شیرعلی پور رابط نهاد مقام معظم رهبری در دانشکده، ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت زهرا (س) و دومین سالگرد شهادت سردارحاج قاسم سلیمانی، با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) درباره محبت شیعیان به اهل بیت و عطوفت اهل بیت نسبت به شیعیان بیان کرد، خداوند شیعیان ما را از همان تراوش طینت ما خلق فرموده است، دلهاى شیعیان ما مشتاق ما هستند و دلهاى ما نیز به مانند مهربانى و شفقت پدر به فرزند به آنان توجه دارد، که همین طینت باعث عطوفت بین شیعیان و اهل بیت گردیده است.
حجت الاسلام شیرعلی پورگفت: ما در زندگی خود چیزی به نام سرمایه داریم که این سرمایه می تواند پدر، مادر، اولاد، سلامتی و... باشد اما سرمایه ی والاتر و با ارزش تر از تمام اینها، محبت ما به اهل بیت و عطوفت و مهربانی اهل بیت نسبت به ما است که این ثروت بزرگیست در حالی که ما نسبت به آن آگاهی کافی نداریم.
در ادامه دکتر علیرضا نیکبخت نصرآبادی رئیس دانشکده، با اشاره به اینکه این اولین جلسه ای است در دوره جدید و با ترکیب جدید که با حضور همه نمایندگان تشکلهای دانشجویی و کارمندان و اعضای هیات علمی تشکیل میشود، ابراز امیدواری کرد که در این بستر نمایندگان تمام تشکل ها و حوزه ها و کانون های مختلف دانشکده مشارکت فعال و موثرداشته باشند، تا به مدد این جمع، اتفاقات فرهنگی و اجتماعی موثری در دانشکده رخ دهد.
رئیس دانشکده خاطرنشان کرد: از شورای فرهنگی جدید انتظارات بیشتری میرود و تاکید کرد: فعالیت های فرهنگی و اجتماعی دانشکده باید بصورت مکتوب جمع آوری و به طور منظم در وب سایت دانشکده منعکس گردد و همه رخدادها و دستاوردهای فرهنگی سازمان ثبت و هدفمند برنامه ریزی و استمرار یابد.
دکتر نیکبخت درباره اهمیت پوشش حرفه‌ای گفت: محیط دانشگاه یک نهاد دولتی و فرهنگی است و رعایت پوشش حرفه‌ای برای کارمندان و مراجعین و دانشجویان الزامی است و این موضوعی نیست که به هر بهانه ای بتوان از آن غفلت کرد، بلکه باید با استمرار و ارایه راه کارهای عملیاتی مرحله به مرحله پیش رفت تا به نتایج مطلوب رسید.
وی با اشاره به اینکه شورای فرهنگی در این مساله محوریت دارد اما همگان از جمله حوزه ریاست، معاونین ،تشکل ها و رابط نهاد مقام معظم رهبری در دانشکده نیز هر کدام باید بطور جد وارد عمل شوند تا بتوان این فرهنگ را در دانشکده ارتقا و نهادینه کرد.
دکتر فاطمه حاجی بابایی سرپرست فرهنگی دانشجویی دانشکده، ابراز امیدواری کرد که با حمایت های دانشکده بتواند این مسئولیت خطیر را با موفقیت و سربلندی به انجام برساند. وی همچنین گزارشی از فعالیت ها و نشست های معاونت دانشجویی فرهنگی با بسیج دانشجویی و شورای صنفی دانشکده و نماینده نهاد مقام رهبری در دانشکده ارائه داد.
دکتر هومن شهسواری معاون آموزشی دانشکده بیان کرد: کار فرهنگی یک کار نگرشی است نه مهارت و دانش. تغییر نگرش زمانی اتفاق می افتد که تغییر پذیری حاصل شود و برای اینکه بتوانیم نگرش دانشجو را در زمینه پوشش حرفه‌ای تغییر دهیم. باید دانشجو به مسئول خود اعتماد کند و بداند که هدف از این تغییرات لطمه زدن به او نیست.  تا زمانی که این جزئیات در تعاملات انجام نگیرد تغییر نگرش به سختی اتفاق خواهد افتاد و همچنین تا زمانی که درک دانشجو با درک ما همراستا نشود تاثیرگذاری اتفاق نخواهد افتاد.
آقای معصومی معاون مالی اداری دانشکده با اشاره به اینکه ما تابع یک دین هستیم و از قرآن کریم بهره می گیریم گفت در قرآن اول به تزکیه اشاره شده است و سپس به علم آموزی، که نشان دهنده این است که تزکیه بر علم اولویت دارد و باید مسئله پوشش حرفه‌ای با ضرورت بیشتری مد نظر قرار گرفته شود. وی تاکید کرد باید فرهنگ غنی دانشکده را به دانشجویان منتقل کرده و به آنان نشان داد که جا پای چه افرادی می گذارند که هر یک الگویی برای جامعه  خود بودند  و ما باید مسئولیت و ویژگی دانشجو را برای او شفاف سازی کنیم و هدف از اجرای پوشش حرفه ای را برای آنان بازگو کنیم.
در این جلسه دکتر زهرا روددهقان عضو شورای فرهنگی دانشکده بیان کرد: دانشکده پرستاری و مامایی باید به عنوان پرچمدار درحوزه پوشش حرفه ای باشد و الگویی منحصر بفردی برای بقیه دانشکده ها محسوب گردد. وی تاکید کرد ما در تربیت و پرورش دانشجویان مسئولیم و هر کسی در هر پستی باید برای بهینه شدن این مسئله تلاش کند.
دکتر روددهقان با اشاره به اهمیت پوشش حرفه‌ای در بین مسئولین و اساتید گفت: این موضوع نباید از سوی مسئولین مورد سهل انگاری قرار بگیرد، اساتید الگویی برای دانشجویان هستند که اگر در این مسئله کوتاهی صورت گیرد دانشجویان نیز به اهمیت این پوشش حرفه ای واقف نخواهند بود.
وی تاکید کرد پوشش حرفه‌ای تماماً مسئله اعتقادی و مذهبی نیست بلکه این پوشش امنیت و سلامت را برای دانشجو به همراه دارد و اساتید نیز موظفند بر اساس آیین نامه پوشش حرفه‌ای، در دانشکده و در بالین حضور داشته باشند و علاوه بر اساتید هیئت علمی، عملکرد دانشجویان PhD و اساتید حق التدریسی را در این حوزه مهم برشمرد.
دکتر روددهقان بیان کرد: برای بازدهی بهینه در مسئله پوشش حرفه ای باید نظارت مسئولین به صورت مستمر و در چهارچوب قوانین انجام گیرد. وی همچنین به چندین موردی که باید درباره آن تجدید نظر شود اشاره کرد و گفت: با پوشش نامناسب دانشجویان در کلاس های تئوری باید به جدیت برخورد شود و اساتید نباید دانشجویانی که خارج از قوانین پوشش حرفه‌ای هستند را به کلاس درس بپذیرند و همچنین در طراحی دفترچه آزمون دانشگاه ها نیز باید تغییراتی صورت گیرد که قوانین پوشش حرفه‌ای دانشکده ها به طور شفاف قید گردد.
دکتر آسیه درویش مسئول بسیج دانشکده بیان کرد که  اجرای یک قانونی  باید در چهار بخش متوالی انجام گیرد: -1 آموزش قوانین ۲- تشویق -۳ ارزیابی، بررسی و بازبینی 4- اجبار، که در این چارچوب باید مرحله به مرحله پیش رفت تا به نتیجه مطلوب رسید.
دکتر رسول زاده عضو دیگر شورای فرهنگی دانشکده بیان کرد: اگر به صورت عملی مسله پوشش حرفه ای آموزش داده شود تاثیرگذاری بیشتری خواهد داشت.
خانم زهرا توکل نماینده کارمندان دانشکده در شورای فرهنگی خاطر نشان داشت که دانشکده در زمینه پوشش حرفه‌ای فعالیت های مانند "جشن روپوش سفید برای ورود به عرصه" داشته است اما به مرور زمان این مسله کمرنگ شده است که باید از ظرفیت های قبلی دانشکده که مستندات آن نیز موجود است استفاده نمود و دوباره آن را به جریان انداخت. باید انتظارات دانشکده در هنگام پذیرش دانشجویان جدیدالورود برایشان تفهیم گردد و دانشجو متعهد به اجرای آن شود.
در این جلسه نمایندگان شورای صنفی، انجمن اسلامی و بسیج دانشجویی پیشنهادات خود را  نیز ارائه دادند و بیان کردند: زمانی باید از دانشجو رعایت پوشش حرفه ای را انتظار داشت که آموزش های لازم را دیده باشد، باید تعریف درستی از پوشش حرفه ای صورت گرفته باشد و با دلیل و برهان و بر اساس دلایل منطقی دانشجو را مجاب کرد. آنان هم چنین به ضرورت برگزاری کارگاه ها و همایش ها جهت آموزش های لازم در حیطه پوشش حرفه ای اشاره کردند.

  • گروه خبری : حوزه ریاست ,معاونت دانشجویی فرهنگی
  • کد خبر : 253140
کلمات کلیدی
سمیه عطایی
تهیه کننده:

سمیه عطایی

تنظیمات پس زمینه