• تاریخ انتشار : 1403/02/16 - 15:17
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 96
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

روز جهانی بهداشت دست

روز پنج می  از طرف سازمان جهانی بهداشت به عنوان" روز جهانی بهداشت دست" نام گذاری شده است. هر ساله به مناسبت این روز از طرف این  سازمان، شعارهایی را در جهت ارتقا و ترویج بهداشت دست در نظر می گیرد. هرچند در مراکز درمانی این سازمان به طور همیشگی و مداوم بر شعار " جان ها را نجات دهید: دست های خود را تمیز کنید" - SAVE LIVES: Clean Your Hands- به عنوان یک الگوی تاکید فراوانی دارد.

راههای مختلفی برای کنترل عفونت و پیشگیری عفونت های مرتبط با مراقبت های بهداشتی(HAIs)   در مراکز درمانی وجود دارد. مهمترین، ساده ترین،  اصولی ترین و کم هزینه ترین این راه "رعایت بهداشت دست" می باشد. این عفونتها یکی از شایع ترین عوارض جانبی هستند که در زمینه ارائه مراقبت های بهداشتی رخ می دهند. طبق امار سازمان جهانی بهداشت  هر ساله، 136 میلیون مورد عفونت های مقاوم به آنتی بیوتیک مرتبط با مراقبت های بهداشتی در سراسر جهان رخ می دهد.  امسال به مناسبت این روز سازمان جهانی بهداشت، تمرکز بر ارتقای دانش و ظرفیت سازی کارکنان بهداشت و مراقبت از طریق آموزش و آموزش نوآورانه و تاثیرگذار در زمینه پیشگیری و کنترل عفونت، از جمله بهداشت دست دارد و شعار امسال "Sharing innovative experiences for hand hygiene in healthcare" یعنی   اشتراک گذاری تجربیات نوآورانه برای بهداشت دست در مراقبت های بهداشتی است.

 گزارشی دیگر این سازمان آمده است، هر عفونت بیمارستانی می تواند 18 روز مدت ماندگاری بیمار در بیمارستان را افزایش دهد که حدود 80 درصد این عفونتها با رعایت بهداشت دست قابل پیشگیری و کنترل است و به نوعی  عدم رعایت آن، شایع‌ترین الگو در اغلب مجموعه‌های ارائه‌کننده‌ی خدمات بهداشتی درمانی محسوب می‌شود

موقعیت های رعایت بهداشت دست  شامل قبل از تماس با هر بیمار، قبل از انجام خدمات تمیز / آسپتیک، بعد از تماس با مایعات بدن بیمار، بعد از تماس با هر بیمار و بعد از تماس با محیط اطراف بیمار است که معمولا در دو موقعیت اول میزان پذیرش (کمپلیانس) بهداشت دست از سایر موقعیتها کمتر است. هدف از رعایت این موقعیت ها حفظ ایمنی بیمار، سایر کارکنان و خانواده بیمار است که نمونه بارز ان را می توان در کنترل و انتشار ویروس کرونا دید که بهداشت دست در مراکز درمانی با هدف حفظ و ارتقای ایمنی خود، بیمار، سایر کارکنان و خانواده فرهنگ سازی، ارزش گذاری و عملیاتی شد. برای تشویق و ترغیب افزایش بهداشت دست باید بسترهای لازم فراهم گردد، آموزشهای لازم برنامه ریزی و عملیاتی شود چرا که ارتقای آن، ارزش افزوده ی چندین برابری برای جامعه دارد.

  • گروه خبری : پرستاری داخلی جراحی و علوم پایه ,مناسبت ها
  • کد خبر : 265650
کلمات کلیدی
سمیه عطایی
تهیه کننده

سمیه عطایی