ژورنال کلاب موانع فرزندآوری درمیان زنان ایرانی مطالعه کیفی

ژورنال کلاب موانع فرزندآوری درمیان زنان ایرانی مطالعه کیفی چهارشنبه 21 تیرماه 1402برگزار می شود.


ژورنال کلاب موانع فرزندآوری درمیان زنان ایرانی مطالعه کیفی

به همت گروه مامایی و سلامت باروری دانشگاه علوم پزشکی تهران ژورنال کلاب موانع فرزندآوری درمیان زنان ایرانی مطالعه کیفی برگزار می شود:

دبیرعلمی:
دکتر سید طاهره میرمولایی
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران

سخنران:
اعظم امزاجردی
دانشجوی دکترای تخصصی سلامت باروری دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • تاریخ انتشار : 1403/02/01 - 10:54
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 567
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

بمناسبت هفته سلامت

روز شمار هفته سلامت، شنبه: سلامت خانواده، حق و مسئولیت همگانی

سلامت به عنوان یک حق فردی و همگانی در مقام بیان ساده و در مقام عمل موضوعی پیچیده و چندوجهی است که نیازمند مشارکت دغدغه‌مند و آگاهانه آحاد جامعه و تمام دستگاه‌ها و ذینفعان است.

خانواده نقش بنیادینی را در ایجاد سلامت و بیماری در افراد ایفا میکند و اصلی ترین نهاد در حفظ سلامتی فرد و جامعه است.  خانواده همچنین در شکل گیری مفاهیم سلامت و بیماری و الگوهای رفتار بهنجار و نابهنجار، تأثیری بسزا دارد.

19 فروردین ماه امسال مصادف با روز جهانی بهداشت، تمام کشور های جهان به بزرگداشت و تبیین مفهوم سلامت به عنوان یک حق می‌پردازند و با شعار «سلامتی من، حق من» به محروم ماندن برخی افراد و جمعیت‌ها در گوشه و کنار دنیا  از این حق طبیعی انسان اشاره می کنند .

سلامتی، یک حق و یک مسؤولیت همگانی است و خانواده به عنوان اولین سرپناه کودکان و واحد اجتماعی حق همگانی بر سلامت است و وقتی از همگان سخن می‌گوییم، بدین معناست که این حق به هیچ گروه سنی، فرهنگ و ملیت محدود نمی‌شود. تمام آحاد جامعه از کودکی تا کهنسالی حق دارند به خدمات باکیفیت سلامت مورد نیاز خود بدون دغدغه مالی دسترسی داشته باشند و تأمین سلامت آب، خاک و هوای سالم و بهره‌مندی از غذای سالم کافی، یک حق و مسوولیت همگانی است.

از این رو  تمام تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران کشور وظیفه دارند با فراهم آوردن شرایط مناسب برای مشارکت مردم در ایجاد و حفظ سلامتی، از خانه تا اجتماع و محیط زیست تلاش کنند و برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع در جمهوری اسلامی ایران به یکی از پیشرفته‌ترین برنامه‌های سلامت در جهان با هدف برقراری عدالت در دسترسی به خدمات و ارتقای سلامت و دستیابی به اهداف عالی رفاه، از سال گذشته در کشور اجرا شد تا بتوان با عزمی ملی و مشارکتی همگانی با شتاب هرچه بیشتر به سمت جامعه‌ای سالم،  پویا و سرزنده حرکت کرد و مردمی سازی سلامت را از خانه تا تمام سطوح اجتماعی تحقق بخشید.

سلامت به عنوان یک حق فردی و همگانی در مقام بیان ساده و در مقام عمل موضوعی پیچیده و چندوجهی است که نیازمند مشارکت دغدغه‌مند و آگاهانه آحاد جامعه و تمام دستگاه‌ها و ذینفعان است و لذا شعار هفته ملی سلامت که امسال در هفته اول اردیبهشت ماه برگزار می‌شود و اولویت‌های سلامت تا سال آینده را مشخص می‌کند، بر اساس برنامه‌ها و اولویت‌های کشوری، «سلامت خانواده با مردمی‌سازی» تعیین شده است تا ضمن اشاره به حق و مسوولیت همگانی بر تبیین مفاهیم اساسی و وظایف جمعی، در دستیابی به پوشش همگانی سلامت تأکید ورزد.

  • گروه خبری : پرستاری سلامت جامعه و سالمندی,فرهنگ سواد و سلامت
  • کد خبر : 263626
کلمات کلیدی
سمیه عطایی
نویسنده

سمیه عطایی