متن مورد نظر خود را جستجو کنید

ژورنال کلاب موانع فرزندآوری درمیان زنان ایرانی مطالعه کیفی

ژورنال کلاب موانع فرزندآوری درمیان زنان ایرانی مطالعه کیفی چهارشنبه 21 تیرماه 1402برگزار می شود.


ژورنال کلاب موانع فرزندآوری درمیان زنان ایرانی مطالعه کیفی

به همت گروه مامایی و سلامت باروری دانشگاه علوم پزشکی تهران ژورنال کلاب موانع فرزندآوری درمیان زنان ایرانی مطالعه کیفی برگزار می شود:

دبیرعلمی:
دکتر سید طاهره میرمولایی
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران

سخنران:
اعظم امزاجردی
دانشجوی دکترای تخصصی سلامت باروری دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • تاریخ انتشار : 1403/02/03 - 08:51
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 529
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

روز شمار هفته سلامت، دوشنبه: سلامت خانواده و سلامت زمین

سلامت زمین برای استمرار سلامت افراد ساکن در آن مهم و حیاتی است.

سلامت خانواده به ابزاری برای بهبود و حفظ سلامت مردم و جامعه می پردازد که شامل مهارت‌های زندگی اساسی از جمله مهارت‌های رشد حرکتی و تعادل، تغذیه مناسب، کنترل وزن، ورزش، سلامت جسمانی، توجه به جنبه های فیزیولوژیکی جنسی و غیر جنسی و ... می شود. اما توسعه شهرنشینی تبدیل تدریجی مناطق روستایی و جوامع کشاورزی به مناطق شهری و صنعتی موجب تغییر روابط و مناسبات انسانی با محیط زیست گردیده است. این تغییرات ناشی از عدم کنترل و نظارت بر محیط زیست حادث شده است. در نتیجه انسان کنونی با ایجاد آلودگی های مختلف آب، هوا، خاک، صدا، حرارت، فرسایش خاک، بیابان زایی، بروز سیلابها، انقراض گونه های گیاهی و جانوری، تخریب لایه ازن، گرم شدن کره زمین، بالا آمدن دریاها، افزایش گازهای گلخانه ای و...، سبب ایجاد بیماریهای جدید و صعب العلاج و مرگ بی رویه گردیده است.

تغییر اقلیم جهانی که در کره زمین در حال رخ دادن است اکوسیستم، محیط زیست، سلامت گونه ها، حیوانات و انسان ها را تحت تاثیر قرار داده و یکی از بزرگترین چالش هایی است که انسان و طبیعت عصر حاضر با آن رو به روست

سلامت زمین برای استمرار سلامت افراد ساکن در آن مهم و حیاتی است:  وضعیت کنونی به وضوح ارتباط بین سلامت سیاره زمین و رفتار انسانی را نشان داده است. همه‌گیری کووید-19 منجر به انزوای اجباری میلیون‌ها خانواده در سراسر جهان، با دستورات در خانه ماندن و تعطیلی مشاغل شد. همانطور که ما به خانه های خود عقب نشینی کردیم، یک پیامد قابل توجه در محله ها، شهرها و محیط زیست ما آشکار شد: یک سکوت وهم انگیز در آنجا مستقر شد، آسمان از آلودگی پاک شد و اکو سیستم در حال بازسازی خود بود. واقعیت تلخ این است که اختلالات ناشی از دخالت انسان در اکوسیستم های سیاره زمین در حال وقوع است. به نظر می رسد سیاره زمین در غیاب ما رشد خواهد کرد. ما می‌توانیم با درک جدیدی از ارتباط خود با سیاره زمین و تعهد به اقداماتی که از سلامت سیاره‌ای و سلامت خانواده حمایت می‌کنند، از یک زندگی با کیفیت برخوردار شویم و اتمام موهبتهای آن برخوردار گردیم در غیر این صورت در طول زمان متحمل آسیب های جبران ناپذیری ناشی از اقدامات غلط خود در قبال محیط زیست خواهیم شد.

سلامت زمین مفهومی است که بر رابطه بین سیستم های طبیعی زمین و سلامت انسان متمرکز است. استفاده از لنز سلامت زمین ما را قادر می سازد تا ارتباط بین سلامت انسان و محیط زیست را درک کنیم و اقداماتی را در نظر بگیریم که نتایج مثبتی برای سلامت انسان و سیاره زمین ایجاد می کند.

مناسبت این روز به دلیل پیوند بین سلامت خانواده و سلامت کره زمین است است. سلامت زمین پیوندی حیاتی با سلامت خانواده دارد. به عنوان مثال، افزایش نرخ بیماری های حاد و مزمن به دلیل تغییرات آب و هوایی منجر به تغییر مسئولیت های مراقبت در خانواده ها شده است. کمبود مواد غذایی ناشی از عدم موفقیت در کشاورزی در برخی از مناطق دنیا منجر به ناامنی غذایی و مهاجرت خانواده ها شده است. در سال های اخیر ما شاهد این بودیم که در جوامع کم منابع در طول جنگ ها و بلایا بسیاری از بیماری ها در برخی مناطق شیوع پیدا کرد و منجر به آواره شدن و مهاجرت اجباری افراد شد. همه این تغییرات پتانسیل استرس طولانی‌مدت خانوادگی، پیامدهای مخرب سلامت روان و انتقال آسیب‌های روحی را در نسل‌ها دارند. همواره به خاطر داشته باشیم سلامت سیاره زمین برای حفظ سلامت خانواده ها مهم است. ما با هم می توانیم برای سلامت کره زمین و برای سلامت خانواده ها منشا تغییر باشیم و جهان را به جایی بهتر برای زندگی همه تبدیل کنیم.

  • گروه خبری : پرستاری سلامت جامعه و سالمندی,فرهنگ سواد و سلامت
  • کد خبر : 263806
کلمات کلیدی
سمیه عطایی
تهیه کننده:

سمیه عطایی

تنظیمات پس زمینه
متن مورد نظر خود را جستجو کنید