متن مورد نظر خود را جستجو کنید

ژورنال کلاب موانع فرزندآوری درمیان زنان ایرانی مطالعه کیفی

ژورنال کلاب موانع فرزندآوری درمیان زنان ایرانی مطالعه کیفی چهارشنبه 21 تیرماه 1402برگزار می شود.


ژورنال کلاب موانع فرزندآوری درمیان زنان ایرانی مطالعه کیفی

به همت گروه مامایی و سلامت باروری دانشگاه علوم پزشکی تهران ژورنال کلاب موانع فرزندآوری درمیان زنان ایرانی مطالعه کیفی برگزار می شود:

دبیرعلمی:
دکتر سید طاهره میرمولایی
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران

سخنران:
اعظم امزاجردی
دانشجوی دکترای تخصصی سلامت باروری دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • تاریخ انتشار : 1403/09/11 - 15:10
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 53
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

روز جهانی معلولین International Day of Persons with Disabilities

روز جهانی معلولین International Day of Persons with Disabilitiesهر سال در تاریخ 3 دسامبر برگزار می‌شود این روز برای اولین بار در سال 1992 توسط سازمان ملل متحد نام‌گذاری شد تا آگاهی عمومی درباره حقوق و رفاه معلولین را افزایش دهد و به ترویج مشارکت آنان در جامعه کمک کند.

هدف این روز ارتقاء فهم مردم نسبت به مسائل مربوط به معلولیت و ایجاد حمایت‌های بیشتر برای ایجاد یک جامعه فراگیرتر و برابرتر است. نابرابری‌های بهداشتی ناشی از شرایط ناعادلانه‌ای است که افراد دارای ناتوانی با آن مواجه هستند. ازجمله انگ‌ها و برچسب‌های اجتماعی، تبعیض، فقر و محرومیت از تحصیل و اشتغال. سازمان بهداشت جهانی (WHO) معلولیت را به‌عنوان یک وضعیت پیچیده و چندبعدی تعریف می‌کند که می‌تواند شامل مشکلات جسمی، ذهنی، روانی یا حسی باشد. این وضعیت ممکن است تأثیرات مختلفی بر فعالیت‌های روزمره فرد داشته باشد و می‌تواند بر مشارکت او در جامعه تأثیر بگذارد. طبق این تعریف سازمان بهداشت جهانی، معلولیت به سه دسته اصلی تقسیم می‌شود:

1-معلولیت جسمی: این نوع معلولیت شامل مشکلاتی است که بر توانایی حرکتی فرد تأثیر می‌گذارد و شامل ناتوانی در حرکت، نقص در اندام‌ها یا آسیب‌های نخاعی است.

2-معلولیت حسی: این نوع ناتوانی به مشکلات در حس‌های پنج‌گانه اشاره دارد. به‌عنوان‌مثال، نابینایی یا کم‌بینی در دسته ناتوانی‌های حسی قرار می‌گیرد، همچنین ناشنوایی یا کم‌شنوایی نیز جزء این دسته است.

3-معلولیت ذهنی و روانی: این نوع ناتوانی شامل مشکلات شناختی، یادگیری و روانی می‌شود. افراد با این نوع ناتوانی ممکن است در تفکر، یادگیری، تعاملات اجتماعی یا مدیریت احساسات خود دچار مشکل باشند. اختلالات طیف اوتیسم، اختلال نقص توجه/بیش فعالی (ADHD) و اختلالات اضطرابی ازجمله این موارد هستند.

 بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی، حدود ۱/۳ میلیارد از مردم نوع خاصی از معلولیت را تجربه می‌کنند، که بیانگر ۱۶درصد جمعیت جهان است. افراد دارای ناتوانی و معلولیت دو برابر سایرین در معرض خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند افسردگی، آسم، دیابت، سکته‌های مغزی، چاقی و مشکلات سلامت دهان می‌باشند. سازمان ملل متحد در خصوص روز جهانی معلولین شعار سال۲۰۲۴ را «بدون ما، درباره‌ی ما چیزی نیست» معرفی کرد. این شعار از افراد دارای ناتوانی و معلولیت می‌خواهد که به‌طور فعال شرایط زندگی خود را شکل دهند.

سازمان ملل متحد مجموعه‌ای از پیشنهاد‌ها و اصول راهنما برای حمایت و بهبود شرایط زندگی افراد دارای معلولیت ارائه کرده است. کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت (CRPD) یکی از اصلی‌ترین اسناد بین‌المللی است که به این موضوع می‌پردازد. بر اساس این کنوانسیون و اصول مرتبط با آن، می‌توان اقداماتی به شرح زیر انجام داد:

 1-افزایش آگاهی عمومی: اجرای کمپین‌های آگاهی‌بخشی برای تغییر نگرش‌ها و ارتقای احترام به حقوق و منزلت افراد دارای معلولیت.

2-دسترسی‌پذیری: اطمینان از دسترسی‌پذیری فیزیکی و ارتباطی برای افراد دارای معلولیت در تمامی جنبه‌های زندگی، ازجمله حمل‌ونقل عمومی، ساختمان‌های عمومی، و فناوری‌های اطلاعاتی.

 3-آموزش فراگیر: ایجاد سیستم‌های آموزشی که نیازهای خاص افراد دارای معلولیت را مدنظر قرار دهند و فرصتی برابر برای یادگیری و پیشرفت آموزشگاهی ارائه دهند.

4-فرصت‌های شغلی برابر: ارتقای فرصت‌های شغلی برابر از طریق برنامه‌های شغلی و حرفه‌ای که شرایط افراد دارای معلولیت را در نظر می‌گیرند

5-حمایت‌های اجتماعی و خدمات بهداشتی: دسترسی به خدمات بهداشتی و حمایت‌های اجتماعی که نیازهای ویژه این افراد را پوشش دهند.

 6-شرکت در زندگی اجتماعی و فرهنگی: تسهیل مشارکت فعالانه افراد دارای معلولیت در فعالیت‌های اجتماعی، فرهنگی و ورزشی. 7-قوانین و سیاست‌های حمایتی: تدوین و اجرای قوانین و سیاست‌هایی که از حقوق افراد دارای معلولیت حمایت کرده و تبعیض را کاهش دهند. پیاده‌سازی این اقدامات نیازمند همکاری دولت‌ها، سازمان‌های غیردولتی، و جامعه به‌طورکلی است تا شرایط زندگی و فرصت‌های افراد دارای معلولیت بهبود یابد.

  • گروه خبری : پرستاری سلامت جامعه و سالمندی,فرهنگ سواد و سلامت
  • کد خبر : 285618
کلمات کلیدی
سمیه عطایی
تهیه کننده:

سمیه عطایی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه
متن مورد نظر خود را جستجو کنید