• تاریخ انتشار : 1399/02/01 - 09:33
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

چاپ مقاله بررسی عفونت کووید-19 در مادران باردار و نوزادان متولد شده از آنها: یک مرور سیستماتیک توسط دکتر زهرا بهبودی مقدم عضو گروه مامایی و بهداشت باروری و مریم ویژه دانشجوی دکترای بهداشت باروری

مقاله بررسی عفونت کووید-19 در مادران باردار و نوزادان متولد شده از آنها: یک مرور سیستماتیک توسط دکتر زهرا بهبودی مقدم عضو گروه مامایی و بهداشت باروری و مریم ویژه دانشجوی دکترای بهداشت باروری دانشکده پرستاری و مامایی علوم پزشکی تهران در مجله Archives of Academic Emergency Medicine چاپ شد.

در پی پاندمی عفونت کووید-19 و گسترش بی سابقه عفونت در تمام جهان و با توجه به ناشناخته بودن آن،  نیاز به تولید علم در جهت ارتقای سطح درک و آگاهی از این بیماری همه گیر وجود دارد. از این رو نویسندگان مقاله مذکور تصمیم گرفتند که با توجه به رسالت رشته مامایی، نسبت به مشخص نمودن تاثیرات این عفونت در ماردان باردار مبتلا و نوزادان آنها اقدام نمایند. نتایج این مطالعه، بینش علمی و مبتنی بر شواهد در مورد علایم بالینی، پاراکلینیک، عوارض مادری و نوزادی این عفونت فراهم می آورد. همچنین در بخشی از مقاله، دستورالعمل هایی برای اداره مادران باردار مبتلا یا مشکوک به عفونت کووید-19 ارائه گردیده است.
امید که نتایج این مطالعه بتواند مورد استفاده جامعه علمی زنان و مامایی در جهت ارتقا هر چه بیشتر سلامت مادران باردار در این شرایط حساس و پرخطر قرار بگیرد.
 
ترجمه خلاصه این مقاله: 
مقدمه: ظهور و شیوع سریع و گسترده عفونت کووید-19، تهدید جدی به سلامت عمومی در تمام جهان وارد کرده است. این مطالعه با هدف مشخص نمودن اثرعفونت کووید-19 بر زنان باردار و پیامدهای بارداری و نوزادی انجام شده است.
روش کار: یک جستجوی سیستماتیک جامع در پایگاه داده های PubMed, Scopus, Embase, ProQuest, Science Direct انجام شد. جستجوی Google Scholar به صورت دستی انجام شد. تمام مطالعات شامل مقالات اصیل، گزارش موردی، مطالعات مشاهده ای و کارآزمایی بالینی در بازه زمانی دسامبر 2019 تا 19 مارچ 2020 مورد بررسی قرار گرفتند.
نتایج: در بررسی اولیه 1472 مقاله شناسایی گردید که از این بین 939 خلاصه مقاله مورد بررسی قرار گرفتند. 928 مقاله به دلیل عدم بررسی زنان باردار کنار گذاشته شدند. تمام متن 11 مقاله مورد بررسی قرار گرفتند و در نهایت 9 مقاله وارد مطالعه شدند. مشخصات 89 مادر باردار و نوزادان آنها مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که تب کم شدت و سرفه علایم اصلی در تمام مادران باردار بودند. خستگی، دیس پنه و گلودرد از علایم کمتر شایع بودند. همچنین در سه نفر از مادران مبتلا، علایم گوارشی مانند اسهال یا استفراغ گزارش گردید. لنفوپنی، افزایش پروتئین واکنشی C، آفزایش آمنیوترانسفرازی کبدی، شایعترین علایم آزمایشگاهی در زنان باردار بررسی شده بودند. در تمام زنان علامتدار، توموگرافی کامپیوتری(CT SCAN)، غیر طبیعی با نمای شیشه مات(ground glass opacity) بود. دیسترس جنین، پارگی زودرس پرده های آمنیون و زایمان زودرس، از مهمترین مشکلات پره ناتال و شایع بودند. دو نفر از مادران باردار نیاز به بستری در بخش مراقبتهای ویژه (ICU) پیدا کردند که یک نفر از آنها دچار اختلال عملکرد چند گانه ارگانها شده و نیاز به اکیسژناسیون غشایی برون پیکری(ECMO) پیدا کرد. تا زمان نگارش این مقاله، هیچ مورد مرگ مادری گزارش نشده است. 79 مادر این مطالعه، زایمان به روش سزارین انجام دادند و در 5 مورد زایمان واژینال انجام شد. هیچ مورد از عفونت جنینی در اثر انتقال عمودی و داخل رحمی عفونت گزارش نشد. میزان پیامدهای ضعیف نوزادی مانند تنگی نفس، تب و تاکی کاردی; علایم گوارشی مانند خونریزی گوارشی، عدم تحمل تغذیه ای، بازگرداندن شیر در نوزادان متولد شده از مادران مبتلا به عفونت کووید-19 قابل توجه بود. در 7 نوزاد مورد بررسی، تصاویر رادیوگرافی به دست آمده غیر طبیعی گزارش شدند که نشان دهنده عفونت در 4 نوزاد، سندرم دیسترس تنفسی نوزادی در 2 مورد و پنوموتوراکس در یک نوزاد بود. کواگولاپاتی منتشر عروقی نیز در یک نوزاد دیده شد که بعدها به سمت نارسایی ارگانها پیش رفت و منجر به فوت نوزاد گردید.
نتیجه گیری: داده های موجود نشان می دهد که بیماران باردار در سه ماهه سوم بارداری علایمی شبیه به بزرگسالان غیر باردار مبتلا به عفونت کووید-19 نشان می دهند. به نظر می رسد که خطر دیسترس جنینی، زایمان زودرس و پارگی زودرس پرده ها زمانی که عفونت کووید-19 در سه ماهه سوم بارداری تظاهر پیدا می کند افزایش می یابد. شواهدی از انتقال عمودی و داخل رحمی عفونت کووید-19 در سه ماهه سوم بارداری وجود ندارد.

  • گروه خبری : آموزش مامایی و سلامت باروری,دستاوردهای علمی
  • کد خبر : 256606
کلمات کلیدی
سمیه عطایی
تهیه کننده

سمیه عطایی