• تاریخ انتشار : 1400/11/04 - 09:48
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 3
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری دومین جلسه از سلسله کارگاه های معرفت نفس در دانشکده پرستاری و مامایی

دومین جلسه از سلسله کارگاه های معرفت نفس با محوریت شناخت حضرت زهرا سلام الله علیها با سخنرانی دکتر محمود دوستی دوشنبه ۴ بهمن ماه 1400در سالن شورای یک دانشکده برگزار شد.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی دانشکده پرستاری و مامایی، دکتر محمود دوستی استاد دپارتمان بیوشیمی دانشکده پزشکی ضمن اشاره به جایگاه والای حضرت زهرا (س) به عنوان اسوه تمام عیار انسانیت، گفت: متاسفانه در جامعه اعتقادی فاطمه را نمی‌شناسیم یا بد می شناسیم که این بد شناختن اثرات مخرب تری نسبت به نشناختن او برای جامعه انسانی به همراه دارد.
دکتر دوستی با اشاره به زندگی کوتاه دنیوی حضرت زهرا (س)گفت: ایشان با زندگی خود دو چیز را به ما نشان داد که چگونه زندگی کنیم و چگونه بمیریم، در حالی که ما از آن غافل شده ایم. این عالم بر مبنای کیفیت مداری بنا شده است در حالیکه ما انسان ها کمیت مدارهستیم به همین دلیل است که به آن تعالی دست نمی یابیم، وقتی انسان کمیت مدار باشد، طول عمر برای آن ارزشمند خواهد بود که این مسله فنا پذیر است در حالیکه کیفیت مدار بودن عمق عمر انسان را نشان می دهد که یک اصل لایتناهیست که در وجود انسان جاودانه می ماند که  حضرت فاطمه سلام (س) با اینکه عمر کوتاهی داشت اما عمق در عمر زندگی ایشان نهادینه شده بود.
وی افزود : اگر بخواهیم حضرت فاطمه(س) را بشناسیم باید در زندگی خود آن را جاری و ساری کنیم. ایشان یک نماد کامل از اصل کیفیت مداری در این عالم محسوب می شود و این تنها جامعه فاطمی است که می تواند از حق مداری اشباع شود.
دکتر دوستی گفت: یک اصل در عالم هستی وجود دارد که با درک درست از آن می توان در زندگی از آن بهره گرفت و آن معنای واقعی این عالم هستی است، این هستی با تضاد و مجادله و مقابله معنا پیدا می کند و عالم جدال حق و باطل است که در واقع معنا و مفهوم زندگی همین ثمره مبارزه حق با باطل است که اگر انسان می‌خواهد در این دنیا سعادتمند باشد باید حق مدار باشد و در تمام جوانب زندگی خود به دنبال حق باشد. حضرت فاطمه(س) نفس معرفتی و یک الگوی تمام عیار از تجلی معرفت است که به انسان نشان داد که زندگی یک مبارزه است و طول زندگی ارزش ندارد و مهم این است که نگذاریم باطل پیش رود و در ارائه حق نباید هراسی وجود داشته باشد و برای به جریان انداختن حق از باطل باید از جان گذشت.
دکتر دوستی اظهار داشت: الگو اصل اجتناب ناپذیری است و همه انسان‌ها الگوپذیر و الگو طلب هستند، انسان باید مراقب این باشد که از این اصل در معنای واقعی خود استفاده کند، تا زمانی که انسان معنای واقعی زندگی را درک نکند حضرت فاطمه(س) را نخواهد شناخت و نمی تواند به عنوان یک الگو آن را در زندگی خود نهادینه کند.

  • گروه خبری : معاونت دانشجویی فرهنگی
  • کد خبر : 253102
کلمات کلیدی
سمیه عطایی
تهیه کننده

سمیه عطایی