• تاریخ انتشار : 1403/03/12 - 08:35
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 153
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

همایش علمی، فرهنگی ماهینگی و جوانی جمعیت، نگاهی نوین به بخش زیستی زندگی زنان برگزار شد

همزمان با روز جهانی ماهینگی(قاعدگی) در 28 ماه می2024 مصادف با 8 خرداد 1403 ،"همایش علمی، فرهنگی ماهینگی و جوانی جمعیت: نگاهی نوین به بخش زیستی زندگی زنان" به همت گروه مامایی و سلامت باروری دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران و همکاری شهرداری تهران در تالار ایوان شمس برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده پرستاری و مامایی، این همایش علمی در راستای  ترجمان دانش رساله دکترای تخصصی سلامت باروری دکتر نسیمه ستایش با راهنمایی دکتر مریم دامغانیان و دکتر فرناز فرنام، دانشیاران گروه مامایی و سلامت باروری دانشگاه علوم پزشکی تهران و با مشاوره دکتر محمود عباسی متخصص حقوق پزشکی، استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بود. برگزاری این همایش  یک کار تیمی فرابخشی با محوریت اساتید و دانشجویان مامایی و سلامت باوری و فراخوان و دعوتی بود از معلمان، پزشکان، پرستاران، روانپزشکان،روانشناسان، مددکاران، حقوقدانان، قانونگذاران، اصحاب رسانه و مدیران شهری برای بازنگری بر یک پدیده طبیعی که نادیده گرفته شده است.

دکتر مهرناز ناصری متخصص پزشک خانواده از معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد که پدیده ماهینگی یک رویداد ویژه است و باید جدی گرفته شود. نگاه مثبت به ماهینگی، مقدمه احساس خوشایند به باروری است. توجه ویژه به پدیده ماهینگی سبب می شود نسلی جوان و پویا با دیدگاه مثبت به باروری و فرزندآوری داشته باشیم.

دکتر فرناز فرنام دبیر علمی همایش، فرهنگسازی و آگاهی بخشی عمومی، مشارکت و حمایت مردان،‌ توانمندسازی کادر درمان و معلمان برای مواجهه با ماهینگی را از اهداف این همایش برشمرد و از قانونگذران خواست تا با تصویب یک روز مرخصی یا دورکاری در ماه برای تمام زنان شاغل و تصویب یک روز غیبت موجه برای دختران داتش آموز در مدارس، امکان خوشایند سازی ماهینگی را برای دختران و زنان مهیا کنند.

دکتر فرنام همچنین از جامعه علمی خواست تا پژوهشهای علمی کاربردی در زمینه خوشایند سازی ماهینگی را توسعه دهند و سپس آخرین یافته های علمی در مورد راهکارهای خوشایندسازی پدیده ماهینگی، مدیریت درد ماهینگی(Dysmenorrhea) سندروم قبل از ماهینگی(PMS) و ناخوشی قبل از ماهینگی(PMDD) را ارائه داد و بر اصلاح سبک زندگی، تحرک، ورزش، تغذیه مناسب مصرف مکمل ها و در صورت لزوم تجویز دارو تاکید کرد. 

دکتر نسیمه ستایش، متخصص سلامت باوری، پژوهشگر حوزه حقوق و سلامت ماهینگی با مروری بر رخداد ماهینگی در جهان اعلام کرد:" روزانه ۸۰۰ میلیون زن در جهان پدیده ماهینگی را تجربه می‌کنند اما ۵۰۰ میلیون نفر از این افراد به ملزومات بهداشتی ماهینگی دسترسی ندارند، این امر سبب غیبت ۵۰ درصد دختران از حضور در مدرسه می‌شود.

 نباید ماهینه شدن سبب خجالت زنان در خانواد، مدرسه و جامعه شود. یکی از دلایلی که سبب شده تابوها و باورهای نادرست هنوز هم درجامعه وجود داشته باشد واژه هایی است که برای نامگذاری این پدیده استفاده می شود که عمدتا به نشاندار شدن و طرد زن اشاره دارد.

تغییر واژه می تواند برداشتهای ذهنی از این پدیده را تغییر دهد، از اینرو تیم تحقیق، واژه ماهینگی را در تاریخ 12 تیر ماه 1402به فرهنگستان پیشنهاد داد که پس از بررسی های شورای واژه گزینی ، فرهنگستان زبان و ادب پارسی واژه " ماهینگی" را به عنوان کلمه رسمی جهت معرفی سیکل زنانه معرفی و برای استفاده رسمی در متون ادبی و رسانه ملی تایید کرد.

در انتهای همایش از کتاب ماهینگی رونمایی شد. دکتر نسیمه ستایش در توضیح این کتاب گفت: آگاهی داشتن قبل از اولین ماهینگی برای تمام دختران موضوعی مهم است. این کتاب راهنمای مناسبی برای آغاز مکالمه والدین با دختران در زمینه ماهینه شدن است و می تواند آنها را در مدیریت خوشایند این دوران توانمند سازد. همچنین ایشان  با حضور در برنامه مثبت سلامت شبکه سلامت به تبیین روزجهانی ماهینگی و برنامه های آن پرداخت. این آگاهی بخشی و فرهنگسازی در زمینه ماهینگی با کمک همه اندیشمندان و با همراهی اصحاب رسانه ادامه دارد...

توضیح اینکه دکتر محمود عباسی متخصص حقوق پزشکی، استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر زهرا خرمنگیر دکترای مطالعات زنان، رئیس کارگروه سلامت ستاد سمن‌های شهر تهران، دکتر فاطمه محمدبیگی، نماینده مردم تهران در دوره دهم و یازدهم مجلس شورای اسلامی، دکتر حمید صاحب، رییس اداره سلامت شهرداری تهران، دبیر ستاد جوانی جمعیت شهرداری تهران، دکتر سیده زرین کشاورز، مدیر روابط عمومی رادیو تهران از دیگر سخنرانان این همایش بودند .

همچنین شرکت پنبه ریز، کاپ ماهینگی ملونا، کلینیک روانشناسی شهروند، شرکت دارویی نیاک، صنایع غذایی برند سید مهدی از حامیان مالی این برنامه بودند.

ویدئو دکتر ستایش در برنامه مثبت سلامت شبکه سلامت

 

 

  • گروه خبری : آموزش مامایی و سلامت باروری,ویژه دانشگاه,مناسبت ها
  • کد خبر : 267381
کلمات کلیدی
سمیه عطایی
تهیه کننده

سمیه عطایی