جشن روز پرستار در دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران
داشتن روحیه دلسوزی و حمایت عاطفی و روانی بیماران، ویژگی خاص پرستاران است
دکتر محمدحسین پورغریب در مراسم روز پرستار در دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان کرد: داشتن روحیه دلسوزی، همراهی و حمایت عاطفی و روانی بیماران ، ویژگی خاص پرستاران است که آنها را از دیگر اعضای تیم درمان متمایز می کند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده پرستاری و مامایی، در آستانه ولادت حضرت زینب (س)، جشن روز پرستار که با حضور دکتر محمد حسین پورغریب معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران چهارشنبه 16 آبان 1403 در سالن استاد دکتر مداح برگزار شد، دکتر شهرزاد غیاثوندیان رئیس دانشکده با اشاره به آیه 143 سوره بقره، وکذلک جعلْناکمْ أمّةً وسطًا لّتکونوا شهداء على النّاس ویکون الرّسول علیْکمْ شهیدًا ، بیان کرد: این آیه انسان را به مسیر اعتدال، پیروی از پیامبر، گواه بودن بر مردم دعوت میکند که درک و عمل به این آموزهها میتواند راهنمایی مهم برای زندگی دینی و اجتماعی ما باشد.
وی افزود: خداوند در این آیه می فرماید ما خواستیم شما یک امت میانه شوید یعنی ( نه افراط و نه تفریط) تعادل و میانهروی. از طریق شناخت توحیدی و شناخت حضرت ابراهیم آدم متعادل و جامعه متعادل باید شوید، تا بر مردم دنیا شاهد باشید و مردم دنیا به شما نگاه کنند و از شما یاد بگیرند برای این منظور باید خود را بسازید ، پیامبر برای شما الگوست به شخصیت، سنت و سیره او نگاه کنید و خود را بسازید و می بایست به عنوان یک انسان و جامعه ای متعادل، در راستای صلح و امنیت جهانی تلاش کنیم و دغدغه ای برای رفاه و آرامش بشریت داشته باشیم.
وی با اشاره به الگوهای تاریخی و مذهبی، خاطر نشان کرد: این آیه به ما یادآوری میکند به سیرت و سنت افراد بزرگی که الگوهای شایستهای بودهاند، بنگریم و با تاسی به آنان خود را پرورش دهیم و تلاش کنیم تا الگوی خوبی برای دیگران باشیم تا آنان نیز با نگاه به ما، از ما بیاموزند و الگو بگیرند.
دکتر غیاثوندیان با اشاره به شان، شایستگی و مفهوم نامگذاریها اشخاص بیان کرد: نامها و صفاتی که به افراد اختصاص داده میشود، اغلب منعکسکننده ویژگیها، ارزشها و نقشهایی است که آنان در خود نهادینه دارند که باید آنها را بشناسیم و به دیگران بشناسانیم، مانند روز ولادت حضرت زینب (س) که به عنوان "روز پرستار" نامگذاری شده است، در واقع حضرت زینب (س) به دلیل نقش مهم و ارزشمندی که در طول زندگیشان ایفا کردند، به خصوص در واقعه کربلا، الگوی برجستهای از صبر، استقامت و فداکاری محسوب میشوند و با شجاعت و دلسوزی، در سختترین شرایط به یاری و مراقبت از بیماران و مصدومان پرداختند و نشان دادند که چگونه میتوان در اوج بحرانها، آرامش و حمایت را به دیگران بخشید. این نامگذاری ها ، پیام هایی عمیق و الهامبخش دارند که همه ما باید از ویژگیهای برجسته افراد شایسته الگو بگیریم و تلاش کنیم تا در نقشهای مختلف خود، بهترینها را ارائه دهیم.
وی در ادامه بیان کرد: توجه به شان و مفاهیم نامگذاریها، میتواند به ما در فهم بهتر ارزشها و ویژگیهای افراد و الهامبخشی برای دستیابی به اهداف والاتر کمک کند. این نامگذاریها نه تنها بزرگداشت افراد شایسته است، بلکه به ما یادآوری میکند که چگونه میتوانیم با پیروی از این الگوها، نقش مثبت و مؤثری در جامعه ایفا کنیم. به لحاظ دینی، اعتقادی و جایگاه مذهبی، ما دارای الگوهای بزرگی هستیم. این الگوها نه تنها به ما آموزههای اخلاقی و معنوی میدهند، بلکه مسیر درست زندگی را نیز به ما نشان میدهند. با پیروی از این الگوها، میتوانیم به رشد و تعالی معنوی دست یابیم و در مسیر درست قرار گیریم.
دکتر پور غریب معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه ضمن اشاره به جایگاه حرفه پرستاری بیان کرد: در جامعه پزشکی، تمامی کادر درمان به عنوان یک تیم منسجم و هماهنگ در کنار یکدیگر فعالیت میکنند و با تمام توان و دانش خود برای تسکین درد و درمان بیماران تلاش میکنند. با این حال، پرستاران نقش بیبدیلی در این تیم ایفا میکنند، پرستارانی که به طور مداوم و پیوسته در کنار بیماران حضور دارند و تسکین دهنده آلام آنها هستند. پرستاران نه تنها مسئولیتهای پزشکی و درمانی را بر عهده دارند، بلکه با داشتن روحیهای دلسوزانه، حمایت عاطفی و روانی ارزشمندی به بیماران میدهند. این ویژگی خاص پرستاران است که آنها را از دیگر اعضای تیم درمانی متمایز میکند.
وی افزود: پرستاران علاوه بر دانش علمی و تخصصی، دارای ویژگیهای منحصر به فردی هستند که آنها را از دیگران متمایز میکند. آنها نه تنها در رشتهی خود علمآموزی میکنند، بلکه به ابعاد فرهنگی، هنری، ورزشی و اجتماعی نیز توجه ویژهای دارند و این جنبهها را به بخشی جداییناپذیر از زندگیشان تبدیل کردهاند.
دکتر پور غریب در تکمیل این بخش از سخنانش خطاب به دانشجویان گفت: در دانشکده، به عنوان یک محیط علمی و فرهنگی، بستری مناسب برای شما فراهم است تا با شرکت در فعالیتهای هنری و فرهنگی، شرکت در مسابقات ورزشی و مشارکت در رویدادهای اجتماعی، توانمندیها و استعدادهای خود را شکوفا کنید، رشد بدهید و در مسیر حرفهای و شخصی خود به موفقیتهای بیشتری دست یابید، با کسب این مهارت های چند جانبه ، نه تنها در عرصهی پرستاری، بلکه در تمامی جنبههای زندگی، تأثیرگذار و مفید باشید.
دکتر پور غریب بیان کرد: معاونت دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با افتخار اعلام میکند که فضایی جدید و منحصر به فرد به عنوان "خانه فرهنگ" در حوزه اختصاصی پرستاری را در دانشکده اختصاص خواهد داد تا با ایجاد خانه فرهنگ، دانشجویان بتوانند از امکانات گستردهای برای توسعهی مهارتهای خود در زمینههای مختلف بهرهمند شوند و ارتباطات موثرتری با یکدیگر برقرار کنند.
معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه، در بخش دیگری از سخنانش به موضوع مهاجرت، مسئله مهم و کنونی جامعه پرداخت و اظهار داشت: مهاجرت یک تصمیم شخصی و حساس است که نیازمند دقت و آگاهی کامل میباشد. در این فرایند، باید هوشمندانه بررسی کنید که آیا با این تصمیم، شأن و جایگاه خود را حفظ میکنید یا خیر!
وی افزود: قطعا اولویت اصلی همه ما، کشور عزیزمان است. همه ما وظیفه داریم از کشور خود محافظت و مراقبت کنیم و با افتخار در خدمت به آن، قدم برداریم. ایران برای همه ماست و به گروه یا قشر خاصی تعلق ندارد. هر یک از ما میتوانیم سهمی در پیشرفت و ترقی کشورمان داشته باشیم .با این نگاه، تصمیم به ماندن و خدمت در کشور میتواند نه تنها به بهبود شرایط فردی کمک کند، بلکه نقش مؤثری در توسعه و ارتقای جامعه نیز داشته باشد. کشور به تمامی افراد خود نیازمند است و هر یک از ما میتوانیم در جایگاه خود، تأثیرگذار و مفید باشیم. بنابراین، در هنگام بررسی گزینههای مهاجرت، به یاد داشته باشید که اولویت اصلی ما همواره باید خدمت به کشورمان باشد و با این اقدام، نقش خود را در جامعه تقویت کرده و به پیشرفت آن کمک کنیم.
در این مراسم دکتر مجتبی ساتکین سخنران مدعو به بررسی موضوع استرس و مدیریت آن در پرستاران پرداخت، همچنین بخش های مختلفی از جمله استندآپ کمدی، موسیقی زنده و مسابقه نیز برگزار شد که به جذابیت و تنوع برنامه افزود.
ارسال نظر