متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1401/03/02 - 10:27
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 24
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری اولین جلسه از سلسله کارگاه های معرفت نفس سال 1401 در دانشکده پرستاری و مامایی

سلسله جلسات کارگاه معرفت نفس با سخنرانی دکتر محمود دوستی با موضوع عقلانیت و دو گانه زندگی ضلالت بار و سعادتمندانه، دو شنبه 02/03/1401 با حضور رئیس و کارکنان دانشکده در سالن شورای یک برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشکده پرستاری و مامایی، دکتر محمود دوستی استاد دپارتمان بیوشیمی دانشکده پزشکی با طرح این سوال که دلیل اصلی بد زندگی کردن انسان چیست جلسه را آغاز و با اشاره به چندین آیه از قرآن کریم بیان کرد: آنچه که باعث ضلالت انسان می شود نداشتن تفکر است، بزرگترین نعمت خداوند به انسان عقل است  تا نور وجود انسان تجلی یابد و این روشنایی و نور از ملکوت و ماورائ ماده است و هر انسانی که در مسیر زندگی خود اندیشه مدار باشد فرجامی متعالی خواهد داشت.
دکتر دوستی به مفهوم واقعی عقل اشاره کرد و گفت: عقل یک ابزار و عامل مجردی در انسان است که این نیروی پر ارزش را خداوند به آن هدیه داده تا انسان را از مجهول به معلوم و از ناپیدا به پیدا هدایت کند .
وی به عقل معاد و عقل اسفل اشاره کرد و گفت :عقلی را معاد گویند که آینده نگر است و در مفهوم واقعی خود انسان را به تعالی می رساند و عقلی که حال را ببیند و معاش در آن خلاصه شود عقل اسفل می باشد و هر انسانی که خواهان زندگی سعادتمندانه باشد در مسیر عقل معاد حرکت می کند . قوه عقل در نهاد انسان نهادینه شده است تا با تفکر، تدبر و اندیشه آن را شکوفا و به فعلیت برساند تا اثرات آن را در زندگی خود نظاره گر باشد.
دکتردوستی یکی از مهمترین عوامل رسیدن به عقلانیت را گسترش دانش و مطالعه در حوزه های مختلف و تداوم آن دانست و با اشاره به کلمه "اقرا " در سوره علق  اولین کلمه ای که بر پیامبر نازل شده است اهمیت عقلانیت را تاکید کرد .
وی به تفاوت درجه عقلانیت در انسان ها اشاره کرد و گفت : بر اساس میزان رشد عقلانی یک انسان زندگی میتواند ضلالت بار و یا سعادتمندانه باشد و این وسیله ی تدبر و تفکر می‌تواند زندگی سعادتمندانه را برای انسان به ارمغان  آورد.لذت بردن در معنای عقلانیت معاش، نتیجه آسایش را دارد و در عقلانیت معاد آرامش را به همراه دارد، انسانی که معاد گرا و غایت گرا باشد ذات این دنیا را پوچ و بی فایده نمی داند و به دنیایی ابدی ایمان دارد و با افزایش آستانه آگاهی خود روح خود را تجلی و صیقل می دهد تا به اوج تعالی برسد.

  • گروه خبری : معاونت دانشجویی فرهنگی
  • کد خبر : 252812
کلمات کلیدی
سمیه عطایی
تهیه کننده:

سمیه عطایی

تنظیمات پس زمینه