نشست مشترک انجمن های علمی گروه پرستاری با دبیر کمیسیون انجمن های علمی گروه پزشکی وزارت بهداشت در دانشکده پرستاری و مامایی تهران
نشست مشترک انجمن های علمی گروه پرستاری روز سه شنبه 20 خرداد ماه 99 با حضور دکتر سید جلیل حسینی رئیس انجمن های علمی وزارت بهداشت برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشکده پرستاری و مامایی؛ دکتر علیرضا نیکبخت نصرآبادی، رئیس دانشکده پرستاری و مامایی و دبیر انجمن علمی پرستاری ایران در نشست مشترک انجمن های علمی گروه پرستاری که صبح روز سه شنبه 20 خردادماه 99 با حضور رئیس انجمن پرستاری قلب و اعضای هیات مدیره انجمن علمی پرستاری ایران برگزار شد؛ انجمن علمی پرستاری ایران را ابتدایی ترین، قدیمی ترین و فراگیرترین انجمن علمی دانست و گفت: این انجمن از ابتدای تشکیل تا به حال در دانشکده پرستاری و مامایی تهران مستقر بوده و این دانشکده افتخار این را داشته است که با اختصاص مکان و تجهیزات میزبان انجمن های علمی در فضای دانشکده پرستاری و مامایی باشد.
رئیس دانشکده پرستاری و مامایی تهران همچنین از میزبانی این دانشکده از انجمن پدیدار شناسی علوم سلامت خبر داد و همچنین به راه اندازی یک انجمن علمی دیگر با عنوان پرستاری سلامت بزرگسالان اشاره کرد و گفت: براساس اعلام معاونت پرستاری؛ چهار انجمن علمی در شرف تاسیس داریم و جامعه پرستاری هم با رصد آنها در انتظار مشاهده فعالیت و عملکرد آن است.
وی در ادامه از فعالیت متعدد این انجمن با حداقل امکانات، چاپ و انتشار هشت مجله به صورت ماهانه و دو ماهانه و فعالیت اعضا بدون چشمداشت مالی و با حس مسئولیت پذیری اجتماعی در حرفه پرستاری سخن گفت.
دکترمسعود فلاحی خشکناب، رئیس انجمن علمی پرستاری ایران در ادامه با اشاره به تاسیس این انجمن در سال 1382 و ثبت شرکت در سال 1383 صحبت هایش را آغاز کرد و در ادامه 14 برنامه مصوب پرستاری به شرح یک برنامه در مقطع کارشناسی، یک برنامه در مقطع دکتری و 12 برنامه در مقطع کارشناسی ارشد داخلی جراحی، کودکان، اورژانس، مراقبت های ویژه، سلامت جامعه، روانپرستاری و پرستاری توانبحشی و سالمندی و مدیریت پرستاری نظامی و تکنولوژی گردش خون را برشمرد.
وی با اشاره به وجود 200 دانشکده پرستاری و مامایی و 12 مرکز تحقیقات پرستاری در کشور؛ تعداد هیات علمی های پرستاری در سراسر کشور را معادل هزار و 551 نفر و تعداد دانشجویان رشته پرستاری در تمامی مقاطع را بالغ بر 40 هزار نفر دانست و در ادامه آمار پرستاران شاغل در بخش دولتی را 182 هزار نفر اعلام کرد و مجموع پرستاران دولتی، خصوصی، ارتش، نظامی، تامین اجتماعی و خیریه را بالغ بر نیم میلیون نفر پرستار دانست.
رئیس انجمن علمی پرستاری ایران با اشاره به انتشار اولین نشریه این انجمن در سال 1382 با مسئولیت دکتر علیرضا نیکبخت نصرآبادی با عنوان پژوهش پرستاری؛ از انتشار مجلاتی به صورت دوماهنامه چون آموزش پرستاری به مسئولیت دکتر الحانی، روانپرستاری، مدیریت ارتقای سلامت به مسئولیت دکتر یغمایی و فصلنامه های پرستاری کودکان به مسئولیت دکتر عبادی، پرستاری توانبخشی و سالمندشناسی خبر داد و انتشار این مجله ها را در راستای برنامه های کارشناسی ارشد دانست.
او با افزودن مجلات مراقبت سرطان به مسئولیت دکتر غیاثوندیان، مرور سیستماتیک در علوم پزشکی و مراقبت اورژانس؛ تعداد مجلات منتشر شده انجمن را بالغ بر 10 نشریه دانست و از انتشار مستقل آنها توسط انجمن سخن گفت.
دکتر فلاحی همچنین به انتشار مشترک چهار مجله نشریه پرستاری ایران با همکاری دانشگاه علوم پزشکی ایران، داخلی جراحی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، تحقیقات کیفی در علوم سلامت با همکاری دانشگاه علوم پزشکی کرمان و سلامت جامعه با همکاری دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان اشاره کرد.
رئیس انجمن علمی پرستاری ایران توسعه انجمن های علمی تخصصی پرستاری، تشکیل جامعه علمی پرستاری، افزایش ارتقای علمی، درگیر کردن نخبه های پرستاری و برگزاری جشنواره علمی پرستاری را از برنامه های آتی انجمن برشمرد.
دکتر فلاحی در ادامه از نیازها و تقاضاهای انجمن چون مشکل مالی، دفتر کار و سالن، بوروکراسی های جدید وزارتی، آموزش مداوم جامعه پزشکی، کاهش همکاری های دولتی، عدم حمایت وزارت بهداشت، عدم استقبال از عضویت، عدم استقبال برای کاندیداتوری هیات مدیره، مشکلات انتخابات، تجهیزات، تسهیلات نام برد.
کرونا نقطه عطفی برای شناخت مجدد خدمات پرستاران بود
دکتر سید جلیل حسینی دبیر کمیسیون انجمن های علمی وزارت بهداشت از زحمات جامعه پرستاری در بخش های دانشگاهی و غیر دانشگاهی به خصوص در گرفتاری کرونا قدردانی کرد و با یاد از همکارانی که در این راه جان خود را از دست دادند و به عنوان شهدای خدمت تلقی شدند؛ اذعان داشت جامعه پرستاری هر روز دارد این خدمات را به بیماران می دهد و کرونا نقطه عطفی در شناخت مجدد این خدمات بود تا زحمات این قشر در بحران کرونا وجهه جامعه پزشکی و پرستاری فداکار را در اذهان مردم زنده کند؛ که این تا سالیان سال در اذهان خواهد ماند.
وی در پاسخ به مسائل مطرح شده در مورد انجمن های علمی پرستاری گفت: من نه تنها به عنوان دبیر کمیسیون؛ بلکه به عنوان کسی که سالیان سال است در گردش کار انجمن ها فعال هستم؛ اینجا حضور دارم تا با هم بررسی کنیم چطور می شود یک انجمن را ایجاد کرد و به جایی رساند.
وی انجمن پرستاری را یکی از انجمن های قدیمی و فراگیر فعال دانست و انتشار هشت مجله در این انجمن را شایسته تقدیر دانست.
دبیر کمیسیون انجمن های علمی گروه پزشکی وزارت بهداشت افزود: در کشور بالغ بر یک میلیون نفر پرستار داریم ولی شما در انجمن علمی پرستاری ایران تنها 200 نفر عضو دارید و انتخابات انجمن با مشارکت 200 نفر انجام می شود. این نکته ای است که باید رویش کار کرد.
وی تاکید کرد: توسعه انجمن های تخصصی خوب است؛ اما یک راهکار این است که انجمن های تخصصی به عنوان زیرشاخه انجمن پرستاری رشد یابند.
دکتر حسینی با اشاره به صحبت های دکتر فلاحی مبنی بر عدم دخالت انجمن علمی پرستاری در امور صنفی؛ این مسئله را جای سئوال دانست.
وی در خصوص فعالیت انجمن های جدید اظهار داشت: انجمن های در حال تشکیل همواره جزء علایق من بوده است و همواره موافق آن بوده ام؛ ولی در بخش اساسنامه کمیسیون روی آن سئوالاتی را مطرح کرد که باید پاسخ داده شود.
ارسال به دوستان