قدردانی مدیر مشارکت های مردمی دانشگاه از فعالیت های دانشکده پرستاری و مامایی در حوزه خیرین
جلسه هیات رئیسه دانشکده پرستاری و مامایی روز سه شنبه 27 آبان ماه 99 با حضور دکتر خسروانی، مدیر مشارکت های مردمی دانشگاه، عبدالوند رییس اداره خیرین دانشگاه و دکتر صابری رئیس اداره سمن های دانشگاه به صورت مجازی برگزار شد.
در جلسه هیات رئیسه روز سه شنبه 27 آبان ماه 99 که در محیط مجازی برگزار شد؛ دکتر علیرضا نیکبخت نصرآبادی، رئیس دانشکده پرستاری و مامایی نیز با اشاره به فعالیت دانشکده در راستای جلب مشارکت خیرین در حوزه مسولیت های اجتماعی از جذب حدود یک میلیارد تومان در دو سال گذشته در قالب کمک های خیرین در پیشبرد اهداف آموزشی و پژوهشی دانشکده خبر داد و این حجم مشارکت را در طول تاریخ دانشکده بی سابقه دانست.
رییس دانشکده پرستاری و مامایی گفت: ما بخشی از مجموعه دانشگاه هستیم و در راستای اهداف سازمانی دانشگاه در حوزه مشارکت های مردمی آماده همکاری با دانشگاه هستیم.
وی ابراز امیدواری کرد که این هم افزایی منجر به روشن تر و هموار تر شدن مسیر حمایت طلبی و تسهیل دستیابی به اهداف متعالی تر در این مسیر شود.
وی همچنین با اشاره به برخی از مسائل خواستار تسهیل شرایط از سوی دانشگاه برای جذب منابع خیرین شد و گفت: آنچه در واحدها انتظار داریم تسهیل سیاستگزاریهای حمایتی و روشن بودن نتیجه کمک خیر برای ایشان در یک فرایند اداری کوتاه است.
رییس دانشکده پرستاری و مامایی با تاکید بر لزوم شفاف سازی نتیجه کمک های خیرین گفت: گزارش کار خیرین دانشکده تا الان آماده و نتایج قابل احصا و عینی است؛ فرد خیر باید نتیجه کار خیر خود را به صورت شفاف ببیند تا مزه شیرین مشارکت خود را بچشد.
دکتر حسن برکتی، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشکده نیز با اشاره به پیشتاز بودن دانشکده پرستاری و مامایی در حوزه خیرین در بین دانشکده های دانشگاه گفت: دانشکده پرستاری و مامایی اقدامات خوبی را در حوزه خیرین انجام داده است؛ دانشکده در این زمینه پیشتاز بوده است و علاقه دارد این روند را همچنان ادامه و توسعه دهد.
وی در ادامه گفت: بعد از پاندمی کووید 19 روند جذب خیرین در دانشکده از نظر شکل و شمایل قدری دچار تغییر شده است؛ به این شکل که علاوه بر جذب منابع مالی در راستای مسولیت پذیری اجتماعی و ارائه خدمات به عموم مردم از تخصص و وقت اساتید و کارکنان هم به نحو مطلوب استفاده شده است.
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشکده با اشاره به راه اندازی 5 کارگروه در دانشکده پرستاری و مامایی بعد از شیوع ویروس کرونا با عناوین کارگروه آموزش عمومی و مشاوره، کارگروه جذب منابع مالی، کارگروه تامین نیرو و آماده سازی، کارگروه ارتباط برون سازمانی و کارگروه مستندسازی علمی؛ از ایجاد ارتباط موثر با سازمان های بیرونی و جذب منابع مالی سخن گفت.
وی در ادامه از ارتباط و حمایت دانشکده پرستاری و مامایی با کودکان کار از نظر آموزش و اهدای وسایل بهداشتی یاد کرد و اقدامات دانشکده در این زمینه را منحصر به فرد دانست و در ادامه از تعامل دانشکده با انجمن سندروم داون و انجمن لوپوس در راستای هم افزایی سخن گفت.
دکتر برکتی همچنین از راه اندازی صدای پرستار و صدای ماما و ارائه مشاوره بی وقفه اساتید دانشکده پرستاری و مامایی به عنوان عملکرد منحصر به فرد دانشکده در پاندمی کووید 19 نام برد و گفت: دانشکده پرستاری و مامایی تهران در قالب دانشگاه نسل چهارم تلاش کرده است تا با ارتباط با جامعه و توجه به مشکلات جامعه است مداخله موثر داشته باشد.
دکتر خسروانی، مدیر مشارکت های مردمی دانشگاه در ابتدای صحبتش از وجود دو اداره سمن های مرتبط با سلامت چون سازمان های مردم نهاد و اداره خیرین و واقفین سخن گفت و چهار وظیفه مدیریت مشارکت های مردمی را احصای نیازهای واحدها در تمام حوزه ها، سازمان دهی و مدیریت کمک های نیکوکاران، شفاف سازی و تشویق واحدهای تابعه دانشگاه به راه اندازی سمن ها و سازمان های مردم نهاد مرتبط با سلامت عنوان کرد.
وی اظهار داشت: به منظور وحدت رویه دانشگاه و بحث سمن سازی یک دستورالعمل از اداره سازمان های مردم نهاد و خیرین به منظور وحدت رویه، جلب اعتماد نیکوکاران، افزایش اعتبار و مشخص بودن متولی امور خیرین و سازمان های مردم نهاد از وزارت خانه ابلاغ شده است تا موجب اعتبار و اعتماد بیشتر باشد.
وی همچنین از تشکیل شورای هماهنگی مشارکت های مردمی به ریاست، رییس دانشگاه سخن گفت و بر لزوم ارسال مکتوب کارهایی که خیرین و نیکوکاران می توانند انجام دهند تاکید کرد.
دکتر خسروانی با قدردانی از فعالیت های صورت گرفته در دانشکده پرستاری و مامایی در جذب خیرین و کمک های مردمی به عنوان دانشکده پیشرو، تاکید کرد: باید در این زمینه مشوق هایی را ایجاد کنیم که دیگر واحدهای تابعه دانشگاه هم به فکر این بیفتند که این کار را انجام دهند. باید از فعالیت های انجام شده در دانشکده پرستاری و مامایی حداکثر استفاده شده و دانشکده به شکل پایلوت به کل دانشگاه معرفی شود. ما آمادگی داریم که فعالیت های دانشکده را به صور وسیع در دانشگاه انعکاس دهیم و دنشکده شما را به عنوان یک دانشکده نمونه و پایلوت در دانشگاه مطرح کنیم.
وی گفت: اولین قدم تاسیس سازمان مردم نهاد با هدف بهبود کیفیت زندگی و سلامتی بیماران و پیشگیری از بیماری در افراد سالم است و مطمئناً اساتید شما می دانند که چه اولویتی وجود دارد و چه قشری از بیماران آسیب پذیرتر هستند و بنابراین می توانند با تاسیس سمن ها و با سازمان های مردم نهاد به این امر کمک کند.
دکتر خسروانی با اشاره به فرایند 11 مرحله ای تاسیس سمن ها گفت: ما فرایند کار را مشخص کردیم و تلاش می کنیم که مراحل اضافه حذف شده و با دادن اختیارات به وزارت خانه و دانشگاه پروسه کوتاه تر شود.
محمد رضا شهبازی مقدم، معاون اداری و مالی دانشکده نیز به عنوان یکی دیگر از معاونت های درگیر در امر خیرین نیز بر پیگیری و شفاف سازی کمک های خیرین تاکید کرد.
زهرا توکل سرپرست کارگروه جذب منابع مالی نیز در ادامه به توضیح اقدامات دانشکده در جذب کمک های خیرین پرداخت و با اشاره به محدودیت های موجود از نظر اعلام شماره حساب بانکی و ... از جمع آوری 95 میلیون تومان از 21 اسفندماه 98 تا 30 فروردین ماه 99 و 14 میلیون تومان بعد از تاریخ یاد شده و صرف مجموعاً 120 میلیون تومان برای تهیه تجهیزات حفاظتی برای کارکنان نظام درمان که در مراقبت از بیماران مبتلا به کرونا در گیر هستند و ارسال کمک ها برای بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع) شهرستان زاهدان، بیمارستان رازی شهرستان چالوس، آسایشگاه سالمندان کهریزک، ستاد مقابله با کرونا شهرستان نهاوند (بیمارستان آیت الله علیمردایان، بیمارستان شهید آیت الله قدوسی و اورژانس پیش بیمارستانی)، بیمارستان ضیاییان تهران، انجمن حمایت از کودکان کار، بیمارستان حضرت ابوالفضل العباس (ع) قصر شیرین، بیمارستان شهدای سر پل ذهاب و بیمارستان گیلان غرب، مرکز بهداشتی فرمان فرمایان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران، مرکز بهداشتی میثم، مشارکت در هزینه محموله تجهیزات حفاظتی کارکنان درمان برای شرق گیلان و مازندران با همکاری بسیج دانشجویی دانشکده خبر داد.
خدیجه زارعی، عضو هیات علمی گروه آموزشی کودکان و مراقبت های ویژه نوزادان نیز از تهیه بسته های آموزشی برای توانمندسازی کارکنان آسایشگاه جانبازان با توجه به ماهیت آموزشی، پژوهشی و مراقبتی دانشکده، تهیه ماسک و ضدعفونی کننده برای کودکان کار و ... به عنوان کارهای در دست اقدام نام برد.
ارسال به دوستان