متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1403/02/06 - 12:17
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 175
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

برگزاری اولین نشست کارگروه فلسفه و تاریخ پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران در جلسه هیئت رئیسه دانشکده

اولین نشست کارگروه فلسفه و تاریخ پرستاری و مامایی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران با حضور هیئت رئیسه دانشکده، با محوریت معرفی طرح و فعالیت های این کارگروه سه شنبه 4 اردیبهشت 1403 در دانشکده برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده پرستاری و مامایی در ابتدای جلسه دکتر شهرزاد غیاثوندیان رئیس دانشکده با اشاره به آیه 238 سوره بقره در خصوص وحدانیت خداوند بیان کرد: انسان ها با وجود تفاوت ها زمانی رنگ خدایی و یگانگی را خواهند گرفت که به دور از تعلقات و تعصبات و فارغ از تفرقه و دو گانگی باشند، انسان اگر بتواند با احترام به عقاید و افکار دیگران و با تمرکز بر اشتراکات فی مابین حرکت کند آن زمان است که به وحدت و یکرنگی رسیده است.

 دکتر غیاثوندیان در ادامه با تشریح خاستگاه و شکل‌گیری کارگروه فلسفه تاریخ پرستاری و مامایی بیان کرد: تاریخچه پرستاری و مامایی داستانی طولانی و سرشار از فراز و نشیب ها ست که با پیشرفت جوامع انسانی و شکل گیری تقاضاهای جدید، تغییرات بسیاری داشته است که شناخت این تغییرات در بستر زمان و  نقش آنان  در ایجاد تحولات حرفه ای درس آموز است؛ با تجمیع مستندات و سوابق تاریخی و بازبینی تاریخچه و شناخت عمیق‌ترآن در مواجهه با حوادث و بحران‌های دوران آماده تر و هوشیارتر می توان عمل کرد. همچنانکه گفته شده است باید از تاریخ درس بگیریم وگرنه مجبوریم نظاره گر تکرار آن باشیم. با شناخت ریشه ها و حفظ ارتباط با آنها می توانیم در حفظ انگیزه نسل جوان و پیشگیری از خروج آنها از حرفه و بقا و مانایی ارزش های حرفه ای توفیق یابیم.

از طریق تاریخ نگاری است که می توان قدمت چندین ساله این حرفه ها را از گذشته تا کنون حفظ کرد و تحویل آیندگان  داد تا  آنان نیز میراث دار ارزش ها باشند. همچنین در مجامع ملی و بین‌المللی از پیشینه مکتوب خود یاد کرد و به آن افتخار کرد و از آن به عنوان فرصتی برای شنیده شدن حرفه سود برد.

دکتر محمدعلی چراغی رئیس کارگروه فلسفه و تاریخ پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اهمیت تاریخ و ثبت سیر تحولات و تغییرات حرفه هایی چون پرستار ی و مامایی بیان کرد: ظرفیت‌های موجود در دانشکده از گذشته تاکنون نشان دهنده آن است که در سیر تاریخی و فلسفه این حرفه ها ما به عنوان یک جریان ساز بودیم اما چون فارغ از نگاه فلسفی در این مسیر حرکت کردیم بر ارزش این قدمت تاریخی واقف نبوده‌ایم و فلسفه وجودی و سیر تحولی  این حرفه را به خوبی نمایان نساختیم که لازمه  این امر آن است که با درایت و ذکاوت و برنامه ای مدون در گذشته این حرفه کنکاش کرد و به سیر تغییرات و تحولات همه جانبه آنان  دست یابیم.

دکتر چراغی با اشاره به اهداف و چگونگی چینش معنادار این کارگروه بیان کرد: برای معنادار بودن تشکیلات ،  اعضا بصورت حقیقی و حقوقی و به عنوان نمادهایی از حرفه پرستاری و مامایی که زبان گویای تاریخ و تغییرات فلسفی  این حرفه ها در دانشکده هستند انتخاب شدند تا بتوان تاریخ نگاره‌هایی را با فلسفه تغییرات رشته پرستاری و مامایی در روند آموزشی، جامعه نگری ،مراقبتی، عاطفی و اجتماعی و خدمات عام المنفعه خیرانه و ...  ثبت کرد، همچنین دانش آموختگانی که تربیت یافتگان این دانشکده هستند نیز به عنوان نمادی از دستاوردهای آموزشی،  پژوهشی و علمی در این حوزه ها  در این کارگروه حضور دارند تا با بکارگیری فعالیت های اثر گذار و  نتایج تحقیقات و پژوهش آنان نیز به سیر تاریخی این حرفه ها برسیم،  استفاده از بدنه و ظرفیت های سازمانی دانشکده از دیگر عناصر تشکیل دهنده این کار گروه است که با نگاهی جامعتر به سیر تاریخی آموزش از گذشته تاکنون، جایگاه معاونت‌ها و مدیران، شکل‌گیری گروه‌ها و مقاطع تحصیلی و دستاوردها و دانش‌آموختگان دست یابیم. دکتر چراغی در تکمیل این بخش از سخنانش بیان کرد: با استفاده از تجربیات افراد پیشکسوت و شاخص و بکارگیری منابع تاریخی موجود در این حوزه ها می توان یافته های ارزشمندی را استخراج کرد که اساس این سیر تاریخی و فلسفه تحولات را مستحکم تر کند. 

در پایان جلسه ضمن اهدای ابلاغ اعضای کارگروه فلسفه و تاریخ گروه پرستاری ومامایی، هر یک از اعضا نظرات دیدگاه  ها و پیشنهادات خود را برای تعیین نقشه راه این تاریخ نگاری بیان کردند که در مورد هر یک از آنان بحث و بررسی شد.

  • گروه خبری : مدیریت پرستاری,حوزه ریاست
  • کد خبر : 264173
کلمات کلیدی
سمیه عطایی
تهیه کننده:

سمیه عطایی

تنظیمات پس زمینه