متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1400/10/28 - 10:22
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 51
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه

تاکید بر خدا محوری، مردم محوری و اخلاق محوری در دومین نشست آزاد اندیشی و نظریه پردازی حرفه ای در پرستاری

دومین نشست آزاد اندیشی و نظریه پردازی حرفه ای در پرستاری با محوریت موضوع واکاوی قدرت حرفه‌ای در پرستاری، با حضور معاون پرستاری وزارت بهداشت وآموزش و درمان کشور و رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران یکشنبه ۲۶ دیماه ۱۴۰۰ در دانشکده پرستاری و مامایی برگزار شد.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی دانشکده پرستاری و مامایی دومین نشست آزاد اندیشی و و نظریه پردازی حرفه ای در پرستاری با حضور کارگزاران حوزه سیاست گذاری پرستاری، پیشکسوتان، روسا، اساتید و دانشجویان یکشنبه ۲۶ دیماه ۱۴۰۰ در سالن شورا یک برگزار شد.

پرستاری بعنوان گرانیگاه بین رشته ای در علوم پزشکی
دکترحسین قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به آیه ۱۱۰ سوره آل عمران و اهمیت امر به معروف و نهی منکر در جامعه گفت: جامعه‌ای سالم است که امر به معروف و نهی از منکر در همه ارکان آن به درستی انجام گیرد، این امر در واقع نشاندهنده نوعی نظارت بر عملکرد مسئولان آن جامعه است که آزاد اندیشی نیز یکی از جنبه های آن محسوب می شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به سیاست گذاری های نظام سلامت بعد از انقلاب اسلامی ایران گفت: نظام سلامت با ایجاد شبکه و خانه بهداشت، سیستم ارجاع و نگاه پیشگیرانه بستر خوبی را برای ارائه خدمت رسانی به مردم شروع کرد که این اقدام توانست برای ارتقای سلامت مردم مفید واقع شود، ازجمله موفقیت در ارایه خدمات در دوران پاندمی کرونا را می توان به‌دلیل بسترسازی در این حوزه دانست که حضور متعهدانه افراد در این زمینه نقش پررنگی را ایفا کرد.
دکتر قناعتی بخشی از تغییرات حاصل در نظام سلامت را ماحصل نگرش اشتباه جامعه دانست و بخش دیگر آن  را نیز نتیجه تضاد منافع اشخاص برشمرد و بر روحیه نقد پذیری مسئولان تاکید کرد و گفت:  برای رسیدن به اهداف متعالی در خدمت رسانی به مردم باید روحیه پذیرش انتقادات را در خود تقویت کرد که در این صورت می توان مشکلات و‌موانع پیش رو را مرتفع ساخت.
دکتر قناعتی با اشاره به جایگاه ارزشمند پرستاری گفت: نیروی انسانی پرستاری از نظر کمی غنی است و بدلیل اثرگذاری گسترده در این حوزه می تواند به عنوان یک گرانیگاه بین رشته‌ای قلمداد شود که با تجربه کافی و مدیریت خوب می تواند درحل مسائل و چالش های مسیر سلامت نقش تعیین‌کننده‌ای داشته باشد.
وی با اشاره به نقش مهم پرستاری در ایجاد فرهنگ سازی گفت: رسالت ما این است که برای ارتقا ی آگاهی جامعه و شفاف سازی در حوزه های مختلف و فرهنگ سازی مناسب تلاش کنیم و رشته پرستاری نیز با عملکرد و آموزش صحیح و با استفاده درست از نیروهای متخصص و متعهد خود می تواند در اصلاح این فرهنگ به خوبی ایفای نقش کند.
ایشان در ادامه با تاکید بر موضوع عدالت در سلامت بیان کرد: بی عدالتی در کشورهای غربی نظامات اجتماعی و استحکامات این کشورها را شکننده و عقب افتاده کرده است  و باید این را بپذیریم که مسئله بی عدالتی در جامعه ما نیز قابل انکار نیست که در این زمینه رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) فرمودند: جمهوری اسلامی در  ماموریت خود در مسیراعتلای عدالت در جامعه موفق نبوده است، پس باید باور داشته باشیم که اگر رکن مهم عدالت بخوبی اجرا نشود جامعه می شکند و این رسالت شماست که در این برهه، نظام سلامت را به سمت و سوی مطلوب پیش ببرید.
دکتر علیرضا نیکبخت نصرآبادی رئیس دانشکده پرستاری و مامایی، ضمن تشکر از میهمانان و عوامل اجرایی این نشست به گزارشی از برگزاری نشست اول آزاد اندیشی حرفه ای اشاره کرد و گفت: جلسات متعددی با حضور رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران و شورای صنفی و روسای انجمن های علمی با محوریت سیاست گذاری در حرفه پرستاری برگزار و مقرر شد که برنامه های منسجم و متوالی در جهت برگزاری اینگونه نشست ها با حضور اساتید و صاحبنظران این حرفه با تمرکز بر حوزه های مختلف کاری ادامه داشته باشد. 
دکتر نیکبخت نصرآبادی در ادامه ضمن تشکر از دکتر قناعتی برای اهتمام ایشان به حوزه پرستاری و شرکت فعال در هر دو نشست از ابتدای مسئولیت کاری خود، خاطر نشان کرد: به بیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، پرستاری به عنوان ستون فقرات سلامت است و این تشبیه می تواند بیانگر محوریت پرستاری در نظام سلامت باشد.

خدا محوری، مردم محوری و اخلاق محوری از ارکان مهم قدرت
دکتر عباس عبادی معاون پرستاری وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی کشور، از استمرار داشتن نشست های هم اندیشی در حرفه پرستاری ابراز خرسندی کرد و گفت:  این نشست ها باعث انتقال تجربه ی حرفه ای ، فکر کردن و بحث و تبادل نظر در مورد چالش های پیش رو در وضعیت کنونی و آینده این حوزه می شود که می تواند برای پیشبرد اهداف پرستاری موثر واقع شود.
دکتر عبادی بیان کرد: در دوران پاندمی کرونا تلاش های عالمانه، مشفقانه و جنگجویانه پرستاران منجر به اعتلای وضعیت کادر پرستاری در جایگاه خدمت رسانی به مردم شد، اما  هنوز تا رسیدن به نقطه ایده آل فاصله داریم که باید با  تلاشی مضاعف در این مسیر حرکت کنیم.

در ادامه معاون پرستاری در وزارت بهداشت به جایگاه پرستاری بعد از پاندمی کرونا اشاره کرد و گفت:  در این دوران نگاه رسانه نگاه متفاوتی بود که باعث شد حرمت، عزت و تصویر اجتماعی پرستاران بهبود یابد و برای اینکه در آینده نیز این نوع نگاه عزتمندانه به کادرپرستاری مستمر باقی بماند باید سیاست گذاران با چشم‌اندازی روشن برای آینده حوزه پرستاری نشست های کارشناسانه را به طور متوالی برگزار کنند.
دکتر عبادی با اشاره به ظرفیت بالای کادر پرستاری در کشور گفت : علیرغم توسعه کمی افراد متخصص در حوزه پرستاری که بطور فعال بیش از ۲۰۰ هزار نفر در نظام سلامت در حال خدمت رسانی هستند، اما این حرفه در  حوزه سیاست گزاری و تصمیم گیری ارائه خدمت رسانی به مردم نتوانسته است بطور موثر و رضایت بخش عمل کند.
دکتر عبادی به کانون های اصلی قدرت حرفه ای پرستاری اشاره کرد و گفت:  خدا محوری، مردم محوری و اخلاق محوری از ارکان مهم قدرت هستند و به غیر از از این، موارد دیگر کانون های جانبی محسوب می شوند و باید این خود باروری از درون بجوشد و با اتحاد و یک رنگی بتوان درد و رنج اقشار جامعه را کاهش داد.
استاد سادات سیدباقر مداح مادر پرستاری نوین ایران، حرفه پرستاری را عاشقانه زیستن با خدا برشمرد گفت:  پرستاری مراقبت به توان عشق است و کسی که وارد حوزه پرستاری می شود بهترین راه را برای خدمت رسانی خالصانه به مردم جامعه خود انتخاب کرده است که با تمام وجود به تمام پرستاران این مرزو بوم افتخار میکنم.
دکتر حیدرعلی عابدی نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اهمیت سیاست گذاری در حوزه پرستاری گفت: از زمان ورود دانشجویان به دانشگاه باید بستر آموزش در این حوزه برای آنان فراهم شود و طوری تربیت شوند که با  احیای اندیشه و تعلق خاطر داشتن به مسائل سیاسی آن را جدا از حوزه پرستاری ندانند و نسبت به آن بی تفاوت نباشند و در جایی که منافع مردم در خطر است در حد وظیفه و مسئولیت حرفه ای خود با رفتاری قاطع در جهت حمایت از آنان وارد عمل شوند.
دکتر نورالدین محمدی استاد پرستاری دانشگاه ایران، نمایندگان پرستاری در حوزه سیاست گذاری های کلان کشوری را نمایندگان مردم برشمرد و گفت : هدف در حرفه پرستاری ارائه خدمت و مراقبت های پرستاری بهینه برای مردم است و قدرت حرفه ای تنها در خدمت رسانی اثربخش به آحاد مردم معنا پیدا می‌کند.
محمد شریفی مقدم دبیر کل خانه پرستار بیان کرد : برای ارائه هرگونه خدمت نیاز به ابزاریست که اگر این ابزار فراهم نباشد نمی توان در عرصه خدمات رسانی بهینه به مردم موثر واقع شد وباید مراقبت کرد که اولویت خدمت‌رسانی به مردم با منافع اقتصادی  جابجا نشود.
دکتر یزدانی نیک عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تاکید کرد: گفتمان سلامت محور، دانش و مراقبت تخصصی ارکان مهمی هستند که با ایجاد شبکه سازی در بین افراد متخصص می توان ارتباطات این گفتمان‌ها را برقرار ساخت تا علاوه بر مطالبات خود بتوانیم از سلامتی و ارائه خدمت به مردم حمایت کنیم.
احمد نجاتیان مدیر بنیاد علمی فرهنگی پرستاری مداح گفت: سلامت یک انتخاب سیاسی است و در بطن آن قدرت نهادینه شده است که هدف نظام سلامت ارتقاء سلامت جامعه است و با تامین سلامت می توان به معنای واقعی قدرت رسید.
دکتر حسن ناوی پور استاد پیشکسوت دانشگاه پرستاری تربیت مدرس با اشاره به اهمیت سلامت روح و روان پرستاران گفت: پرستاری می‌تواند ارائه خدمات موثر برای بیماران داشته باشد که در این راستا برای پیشرفت در عرصه های مراقبتی و خدماتی مردم شرایط سلامت آن فراهم شود.
وی همچنین گفت: باید باور قلبی داشته باشیم که پرستاری قدرتمند است و برای اینکه اثربخشی موثری داشته باشد باید مهارت و دانش خود را در حوزه سیاست گذاری پرستاری ارتقا دهد.
پرستوآریاملو مدیر پرستاری مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) با اشاره به دغدغه ها و چالش های موجود در حوزه پرستاری گفت: کرونا باعث شد تا کادر پرستاری به طور شایسته به جامعه نشان داده شود و نقش این حوزه در نظام سلامت به خوبی دیده شود.
وی تاکید کرد: کادر پرستاری باید به دنبال قدرت حرفه‌ای خود باشد اما مهمتر آن است که در برطرف کردن ضعف ها و خلا های خود نیز تلاش کند و بستری یکپارچه را در حوزه پرستاری برای ارائه خدمات بهینه فراهم سازد.
دکتر فریبا طالقانی رئیس سابق دانشکده پرستاری اصفهان،  با اشاره به اینکه حوزه پرستاری دارای قدرت گسترده‌ای است، گفت: اقشار جامعه ای که ما برای ارائه مراقبت های بهینه بدنبال خدمت رسانی موثر آنان هستیم منبع قدرت پرستاران هستند، اما اتحاد و همبستگی و یکپارچگی بین کادر پرستاری کم رنگ است، برای عملکرد بهتر حرفه ای خود باید تفاوت در افکار، توانمندی‌ها و ضعف‌های یکدیگر را بپذیریم تا از مسیر خدمت به ارائه مردم منحرف نشویم.
علیرضا ایرج پور رئیس کارگروه توسعه پرستاری کشور گفت:  قدرت پرستاری زمانی ارزشمند است که مربوط به ذات خود پرستاری باشد و بتوان آن را در بطن آن جستجو کرد چون عنصر قدرت، جز جدایی ناپذیر در حوزه ی پرستاری است و نباید به دنبال اهرم‌های جانبی قدرت بود بلکه آن را باید در ذات خود حرفه یافت.
دکتر عباس حیدری رئیس سابق دانشکده پرستاری مشهد گفت:  اخلاق هم سیاست است هم منبع قدرت، که با ن می توانیم نفوذ پذیری موثری داشته باشیم و به اهداف متعالی حرفه ای خود برسیم و اگر در این مسیر درست عمل کنیم می توانیم جایگاه حرفه‌ای خود را ارتقا داده و به آن شایستگی لازم برسیم.
علیرضا جنیدی مقدم معاون بسیج دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: پرستاری جایگاه مثبتی دارد و نمی توان این باور را داشت که حوزه پرستاری عاری از قدرت باشد بلکه در این حوزه نیز باید خلق قدرت موثرکرد. دفاع و حمایت از حوزه پرستاری در واقع دفاع و حمایت از مردم است.
دکترسیمین شرفی استادیار دانشگاه علوم پزشکی بیرجند و دکتر نسیم هاتفی مودب دانشجوی دکتری پرستاری دانشکده پرستاری و مامایی تهران، در این نشست درباره موضوعات قدرت و دیپلماسی حرفه ای در پرستاری، سخنرانی کردند.
در پایان با لوح تقدیر وزارت بهداشت و هدایایی از طرف دانشکده پرستاری و مامایی تهران و انجمن های علمی پرستاری از پیشکسوتان و صاحبنظران در حوزه پرستاری تجلیل شد.

  • گروه خبری : حوزه ریاست
  • کد خبر : 253119
کلمات کلیدی
سمیه عطایی
تهیه کننده:

سمیه عطایی

تنظیمات پس زمینه