متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1401/10/10 - 11:29
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 62
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

برگزاری وبینار کنترل و پیشگیری عفونت در بخش مراقبت های ویژه

وبینار کنترل و پیشگیری عفونت در بخش مراقبت های ویژه پنج شنبه 8 دی ماه 1401 در سالن شورای یک دانشکده پرستاری و مامایی برگزار شد .

به گزارش روابط عمومی دانشکده پرستاری و مامایی  در ابتدای این وبینار که با حضور اساتید کشوری عفونت های بیمارستانی به صورت مجازی و حضوری برگزار شد،  دکتر فهیمه هداوند فلوشیپ کنترل عفونت، متخصص بیماریهای عفونی بیان کرد: پنومونی وابسته به ونتیلاتور یکی از علل شایع افزایش مرگ ومیر ، افزایش مصرف انتی بیوتیک و افزایش هزینه های ناشی ازبستری در کل دنیا می باشد که طبق اخرین مطالعات توصیه های ضروری کاهش میزان شیوع پنومونی شامل انجام اینتوباسیون واکستوباسیون بموقع ، داشتن پروتوکل های مناسب جهت سداتیو بیماران، شروع هرچه زودتر تغذیه گوارشی از طریق لوله های نازو گاستریک می باشد که استفاده از پروبیوتیک ها و ساکشن بسته و لوله تراشه با ترکیبات نقره و شروع تغذیه وریدی زودرس در جهت کاهش پنومونی وابسته به ونتیلاتور اصلا توصیه نمی شود.
دکتر پردیس مرادنژاد فلوشیپ کنترل عفونت و متخصص بیماریهای عفونی، در ابتدا  شرح  مختصری در مورد انواع کاتترهاى وریدى سنترال و علایم عفونت کاتترهاى وریدى سنترال داد و سپس در مورد استراتژی هاى پیشگیرى از CLA-BSI بر اساس گایدلاین SHEA 2022 به تفصیل توضیح داد.
دکتر حامد شفیعی استادیار گروه بیهوشی دانشگاه علوم پزشکی قم، با اشاره به اینکه پنومونی یکی از شایعترین علل عفونت ها می باشد گفت: پنومونی به دو گروه عفونت ناشی از جامعه و عفونت ناشی از بیمارستان تقسیم می شود که در گروه بیمارستانی پس از عفونت ادراری، دومین علت عفونت بیمارستانی و از علل شایع مرگ و میر در ای سی یوها می باشد به طوری که طبق امار مرکز کنترل و پیشگیری بیماریهای عفونی ایران پنونونی بیمارستانی از علل شایع مرگ و میر بیمارستان می باشد.
وی بیان کرد:  در مطالعه ای که در سال ۲۰۱۴ در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران صورت گرفته ۲۱.۰۸ درصد از بیماران بستری دچار پنومونی بیمارستانی شده اند که امار بالایی بوده و قطعا انجام اقدامات پیشگیرانه و آموزش کادر درمانی در مواجهه با بیماران در کاهش ابتلا به این بیماری می تواند موثر باشد.
دکتر لعیا عموزاده استادیار گروه بیهوشی دانشگاه علوم پزشکی تهران، عفونت های ادراری وابسته به کاتتر را شایعترین محل در بخش های مراقبت های ویژه دانست و همچنین شایعترین میکروارگانیسم در بخشهای معمولی را E.Coli و در بخش های ویژه .A.baumanni و کاندیدا برشمرد  که مرگ و میرحدود۱۲٪ در ایران گزارش شده است .
وی بیان کرد: عفونت های خونی وابسته به کاتتردرکاتترهای فمورال بیشترین ریسک و در ساب کلاوین کمترین ریسک عفونت را دارند و میکروارگانیسم می تواند از طریق پوست بیمار از روی کاتتر وارد گردش خون شده یا از طریق لاین های کاتتر هنگام تزریق دارو وارد گردش خون شود که شایعترین میکروارگانیسم ها در ایران استاف اپیدرمیس و استاف اورئوس و E.Coli بوده و مرگ و میر حدود ۲۰٪ گزارش شده است.
در ادامه دکتر آرش سیفی فلوشیپ کنترل عفونت و متخصص بیماریهای عفونی، به عفونت‌های بیمارستانی اشاره کرد و گفت: این عفونت از مشکلات همه‌ی مراکز درمانی در جهان و ازجمله ایران می‌باشد، در داخل بیمارستان‌ها بخش‌هایی که بیشتر با این عفونت‌ها مواجه هستند عبارتند از: بخش‌های مراقبت‌های ویژه، بخش‌های نقص ایمنی، و بخش‌های جراحی ،  که با توجه به اینکه بیشترین بخش استفاده کننده از ابزارها و کاتترها بخش مراقبت‌های ویژه است لذا عفونت‌های مرتبط با ابزار (DAIs) بیشتر از همه در ICUها وجود دارد. عفونت‌های بیمارستانی با مرگ و میر بالا، عوارض زیاد، و هزینه‌های سنگین همراه بوده بنابراین پیشگیری و کنترل این عفونت‌ها بسیار حائز اهمیت است.
دکتر اسمعیل محمدنژاد دکتری تخصصی پرستاری ضمن اشاره به  مدیریت طغیان در مراقبت ویژه گفت: با توجه به تغییر در نوع میکروب ها  و افزایش مقاومت میکروبی در بخش مراقبت ویژه بیشتر از سایر بخش ها ما شاهد طغیان هستیم. براورد جهانی این است که دو درصد از عفونت بیمارستانی می توانند به طغیان منجر شوند.اهمیت کنترل عفونت و طغیان در این است که به ازای هر عفونت بیمارستانی ۱۸روز  مدت زمان بستری افزایش می یابد. برای کنترل این شرایط رعایت استانداردها. جداسازی بیماران و کوهرتینگ نیروی انسانی. رعایت بهداشت دست. شستشو و نظافت تجهیزات بسیار اهمیت دارد.
وی اذعان داشت: تشکیل کمیته کنترل عفونت بیمارستانی با حضور رئیس بیمارستان و اطلاع به معاون درمان دانشگاه باید در سریعترین زمان انجام شود،  شاید در مدیریت طغیانها که در برخی از زمانها منجر به بسته شدن بیمارستانها می شود این مراکز با چالش هایی مواجه شوند اما ان چه در پایان اتفاق می افتد جلوگیری از مورتالینی و موربیدیتی بیشتر و افزایش ایمنی بیمار است.

  • گروه خبری : پرستاری داخلی جراحی و علوم پایه
  • کد خبر : 249519
سمیه عطایی
تهیه کننده:

سمیه عطایی

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه