متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1401/02/19 - 11:17
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 21
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه

دکتر منظم رییس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت: نادیده گرفتن حلقه های آموزش و پژوهش، فرجام استیجاری شدن فناوری را به همراه دارد

جلسه ارایه عملکرد مرکز رشد داشکده پرستاری و مامایی و مباحثه پیرامون راه اندازی فضای کار اشتراکی مرکز رشد دانشکده با حضور رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مدیر توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه علوم پزشکی تهران و شورای فناوری دانشکده 18 اردیبهشت ماه 1401 در سالن شورای یک دانشکده برگزار شد.

گالری تصاویر
به گزارش روابط عمومی دانشکده پرستاری و مامایی در ابتدای جلسه دکتر علیرضا نیکبخت نصرآبادی رئیس دانشکده پرستاری و مامایی و رییس مرکز رشد فناوری سلامت شعبه ی دانشکده ضمن خیر مقدم به مدعوین حاضر در جلسه به اهمیت فضای نوآوری اشاره کرد و گفت،  ورود به حوزه کارآفرینی و ارائه خدمات نوین پژوهشی، آموزشی و سلامت محور یک انتخاب نیست بلکه یک ضرورتی است که باید در این جهت حرکت کرد. نگاه متفاوتی به دانشکده پرستاری مامایی تهران بعنوان رتبه ی یک در بین ۲۰۶ دانشکده پرستاری و مامایی در سطح کشور وجود دارد و ظرفیت‌ های مناسب جهت پیشگام بودن در حوزه کارآفرینی و تجاری سازی و نوآوری به عنوان یک جریان نهادینه میتواند دانشکده را به الگویی برای سایر دانشکده های کشور تبدیل نماید.
دکتر نیکبخت نصرآبادی با اشاره به ضرورت حرکت به سمت پژوهش های محصول محور بیان کرد: با یک نیازسنجی و آسیب شناسی در محیط  می توان پایان نامه های ارزش محوری را ارائه داد که خدمات سلامت محور بی شماری را از پیشگیری تا بازتوانی مد نظر قرار دهد.
رئیس دانشکده ضمن قدردانی از دکتر آرزو راستی معاون مرکز رشد دانشکده در راستای جریان سازی محصولات نوآورانه ابراز امیدواری کرد که دانشکده جهت تسهیل این مسیر و الگوسازی آن در سطح کشور با حمایت ها و رهنمودهای دکتر منظم رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که از پایه گذاران مفاهیم و فرایندهای فناوری و نوآوری و کارآفرینی در دانشگاه علوم پزشکی تهران و کشور  بوده اند و حمایت دانشگاه بتواند در این مسیر مسولانه و درست پیش رود.
دکتر آرزو راستی معاون مرکز رشد دانشکده با اشاره به ظرفیت های حوزه ی نوآوری و فناوری
  در اسناد بالادستی خاطر نشان کرد که دانشکده ی پرستاری و مامایی با هدف ایجاد تحول و ارتقای فرایندهای آموزشی برای رسیدن به صلاحیت و اعتلای حرفه ای و دستیابی به اهدافی نظیر توسعه فردی و نهادی بازیگران زیست بوم دانشگاهی، همواره نوآوری و کارآفرینی را به عنوان یک اصل اساسی شناخته و تلاش کرده است تا زیرساخت‌های مناسبی را در راستای استقرار مفاهیم یادشده فراهم آورد.
وی افزود ظرفیت های مغفول زیادی در حوزه ی نوآوری و کارآفرینی وجود دارد که بایستی در قالب محصولات و خدمات نوین، کاربردی سازی و تجاری سازی شود و از تمامی دارایی های مشهود و یا نامشهود ممکن در راستای اعتلای این ظرفیت‌ها استفاده گردد.
وی همچنین  به شرح شکل گیری مرکز رشد فناوری سلامت شعبه ی دانشکده ی پرستاری و مامایی، اخذ موافقت اصولی تاسیس شرکت دانش بنیان و مجوز فعالیت سه هسته ی فناور شامل: توسعه فناوری های سلامت باروری پارس، شیوه های نوین مراقبت پرستاری و مامایی مبتنی بر اینترنت اشیاء و فناوریهای نوین آموزشی پرستاری و مامایی پرداخت و پروژه های محوری و در دست اجرای هر یک از هسته های فناور و پروتوتایپهای تولید شده ی آنها را بطور کامل شرح داد. وی افزود دانشکده ی پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران تنها دانشکده ی داراری مرکز رشد در سراسر کشور است که در ساختار تشکیلاتی خود در اقدامی نوآورانه کمیته ی دانشجویی و دانش آموختگان مرکز رشد را تشکیل داده و در حال حاضر بالغ بر 85 عضو دارد که در زیر گروههای کمیته مشغول به فعالیت هستند.
وی عقد تفاهم نامه ی همکاری با بنیاد بین المللی توسعه ی علم و فناوری خوارزمی و برگزاری دوره ی بوت کمپ نوآوری و کارآفرینی سلامت را از تجربیات بسیار خوب و ضروری خواند و ابراز امیدواری کرد که با توجه به محتوای بسیار خوب و کاربردی، برگزاری این دوره ادامه دار باشد و از حمایتهای مدیریت توسعه و فناوری دانشگاه در حمایت از برگزاری سلسله گفتارهای مکتب نوآوری دانشگاه و سه شنبه های نوآوری با همکاری بنیاد خوارزمی قدردانی کرد.
تشکیل کمیته ی ثبت اختراع دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران از دیگر افتخارات دانشکده است که در مدت فعالیت خود علاوه بر توانمند سازی دانشجویان و برگزاری کارگاههای آموزشی منجر به ترغیب دانشجویان درثبت 7 اختراع با همکاری اساتید دانشکده و افتخار آفرینی هایی در حوزه ی دانشجویی شده است از جمله تشکیل کارگروه اینترنت اشیاء(IOT) با 64 عضو، شرکت 9 تیم از دانشکده کسب مقام سوم تیمی و برگزیده شدن ۶ ایده در سطح ملی از بین 9 منتخب از 16تیم کشوری در سومین رویداد کارآفرینی ، راهیابی ۱۱ طرح کمیته ثبت اختراع دانشجویی دانشگاه  به فینال جشنواره ی نوآوری و اختراعات مرتبط با کرونا از 20 طرح برگزیده و کسب عنوان داور برگزیده ی جشنواره، یک مدال طلا، سه مدال نقره، دو مقام چهارم، کسب مقام سوم رویداد کشوری ایندینوفکسب عنوان سفیر افتخاری مخترعین ایران کشور هند، منتخب علمی جشنواره دانشمندان و اندیشمندان جوان،مخترع برگزیده جوان کشوری.
وی بازدید از نمایشگاه تجهیزات پزشکی و بیمارستانی ساخت ایران و ناحیه ی نوآوری مدرس را از تجربیات دیگر مرکز رشد خواند که جهت تشویق دانشجویان و برنامه ریزی های شبکه ی ذینفعان دانشکده صورت پذیرفته است.
همچنین با اشاره به تشکیل جلسات متعدد مرکز رشد، کمیته ی دانشجویی و دانش آموختگان و برنامه ریزی عملیاتی به طرح ترجمان دانش پایان نامه ها ها و طرح های فناورانه ی دانشکده اشاره کرد و افزود 52 طرح واجد شرایط تبدیل به محصول شناخته شده و جلسات مشاوره ی اختصاصی به صاحبان ایده با همکاری مدیر عامل بنیاد خوارزمی در حال انجام است.
دکتر رضا فریدی مجیدی مدیر توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه علوم پزشکی تهران ضمن تبریک به اعضای دانشکده پرستاری مامایی در جهت پیشرفت هایی که در حوزه های پژوهشی و آموزشی داشته است گفت:  دانشکده پرستاری و مامایی و پرستاران به دلیل ارتباط تنگاتنگی که با بیماران دارند به خوبی می توانند نیازها و چالش های موجود در حوزه سلامت را انعکاس دهند و به صورت مستقل و مشارکتی می توانند محور نوآوری باشند و در راستای افزایش کارایی حیطه فناوری و کارآفرینی حرکت کنند.
دکتر فرید مجیدی درباره برگزاری جلسات فناوری دانشگاه به صورت ماهیانه خبر داد و بیان کرد: حمایت های مالی و تسهیلات در حوزه فن آوری که با مشارکت تجهیزات پزشکی و وزارتخانه تامین می گردد به اساتید و فن آورها بعد از شکل گیری مجوزها اختصاص داده می شود تا تامین منابع سهل الوصول شود و همچنین در باره برگزاری جلسات هفتگی در حوزه ثبت اختراع با حضور رییس دانشگاه و امکان پرداخت کامل هزینه ی ثبت پتنت خارجی و برخورداری از پایه ی تشویقی جهت اساتیدی که موفق به ثبت پتنت خارجی شوند نیز نکاتی را شرح داد و ابراز امیدواری کرد که این گامها موجب ترغیب بیشتر اساتید دانشگاه شود.
دکتر فریدی مجیدی به هسته دانشجویی فناور اشاره کرد و گفت: با ایجاد محیط دانشجویی می توان دوره های آموزشی لازم را برگزار کرده و مسیر را برای تجاری سازی ایده دانشجویان بهتر کرد.
دکتر محمدرضا منظم رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات و تبریک اعیاد گذشته درباره فعالیت‌های انجام شده در دانشکده ابراز خرسندی کرد و گفت: دانشکده پرستاری و مامایی مسیر خوبی را آغاز کرده و با توجه به نقش مهم و پیشگامی که دانشگاه علوم پزشکی تهران در زمینه های آموزشی فناوری و پژوهشی دارد، دانشکده پرستاری و مامایی به خوبی به این نقش واقف است و جزو اولین دانشکده ها یی است که نگاه کارآفرینی دارد و در تاسیس مرکز رشد پیشقدم بوده، دانشکده از نظر تئوری و اصولی در مسیر درستی قرار گرفته  اما  زنجیره هایی در این مسیر هنوز اتصال لازم را پیدا نکرده است.
دکتر منظم بیان کرد: برای ورود به فناوری, آموزش و پژوهش یک اصل مهم و ضروری است که اگر برای شروع این اصل نادیده گرفته شود فناوری فرجامی استیجاری خواهد داشت،. فناوری باید با جریان دانشی شروع شود و با زنجیره های فناوری ادامه و تکمیل یابد.
دکتر منظم با تاکید بر اینکه آموزش و تحقیق نیاز محور به تناسب سخت‌تر از فناوری می باشد گفت: باید با تلاش مستمر بر موانع غلبه کرد و در جهت رفع  مشکلات و چالش های پیش رو، به سمت مساله محور کردن پژوهشها  حرکت کرد.
دکتر منظم به نیاز های مهم در دانشگاه اشاره کرد و بیان کرد: یکی از مهمترین ضعف ها در دانشگاه های علوم پزشکی نبودن فضای تحقیق نوآورانه است که فعالیت در این حوزه نیاز به استقلال فکری دارد و موانع موجود در این مسیر میتواند جلوی خلاقیت را بگیرد. اصولا برای شکوفایی خلاقیت ها نیاز به فضای مناسب تحقیق  وجود دارد و با وجود اینکه این مسئله یک تحول عظیمی است که نمی تواند در بازه زمانی کوتاه به نتایج مثمر ثمری برسد اما با حمایت های چند جانبه می توان این تغییرات را شروع و این مسیر را ادامه داد.
دکتر منظم به اهمیت پایان نامه های محصول محور اشاره کرد و گفت چندین سال است که پایان نامه ها به سمت محصول محور شدن حرکت کرده‌اند در حالیکه تعداد بسیار کمی از انها خروجی محصول محور شدن را به همراه داشته اند. پروپوزال ها بیشتر برای نگارش مقاله طراحی شده‌اند که در جای خود ارزشمند است اما این امر در فضای  فناورانه خیلی معنا ندارد.
وی در تکمیل این بخش از سخنان خود گفت: در مسیر پایان نامه های محصول محور مشکلات اعتباری و مالی وجود ندارد بلکه مشکل اصلی کمبود طرح و ایده مناسب می باشد که باید برای برطرف شدن این مشکل راهکارهای موثری را پیش گرفت. اصولا در داوری و ارزیابی پژوهش های ارتباط با صنعت سخت گیری هایی لازم است تا ایده هایی پرورانده شود که در نگرشی آینده‌نگرانه بازار خوبی را به همراه داشته باشد که اگر طرحی بدون در نظر گرفتن واقعیت های بازار ، اجرایی شود بعد از مدتی شکست خواهد خورد.
در این دیدار دکتر امیر عسگری مدیر عامل بنیاد بین المللی توسعه ی علم و فناوری خوارزمی ، مهندس روزبه بابازاده رئیس انجمن اینترنت اشیاء کشور و ریاست کمیسیون نظام صنفی رایانه ای  استان تهران نیز حضور داشته و یشنهادات خود را در این خصوص بیان داشتند
در پایان  بازدید محیطی از مکانهای مورد نظر دانشکده جهت راه اندازی فضای کار اشتراکی بعمل آمد.

 

  • گروه خبری : معاونت پژوهشی
  • کد خبر : 252835
کلمات کلیدی
سمیه عطایی
تهیه کننده:

سمیه عطایی

تنظیمات پس زمینه