متن مورد نظر خود را جستجو کنید

ژورنال کلاب موانع فرزندآوری درمیان زنان ایرانی مطالعه کیفی

ژورنال کلاب موانع فرزندآوری درمیان زنان ایرانی مطالعه کیفی چهارشنبه 21 تیرماه 1402برگزار می شود.


ژورنال کلاب موانع فرزندآوری درمیان زنان ایرانی مطالعه کیفی

به همت گروه مامایی و سلامت باروری دانشگاه علوم پزشکی تهران ژورنال کلاب موانع فرزندآوری درمیان زنان ایرانی مطالعه کیفی برگزار می شود:

دبیرعلمی:
دکتر سید طاهره میرمولایی
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران

سخنران:
اعظم امزاجردی
دانشجوی دکترای تخصصی سلامت باروری دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • تاریخ انتشار : 1403/08/22 - 10:56
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 116
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

شعار امسال سازمان بهداشت جهانی برای روز دیابت: توانمند سازی سلامت جهانی با این هدف که خوب زندگی کنیم

دیابت به عنوان یک موضوع بهداشتی مهم باید جدی تلقی شودو 14 نوامبر، روز جهانی دیابت فرصتی برای افزایش آگاهی افراد در این زمینهمیباشد .هدف از نامگذاری این روز آشنایی و اطلاع رسانی عموم مردم درباره دیایت ،عوارض، پیشگیری و درمان میباشد.

 سازمان جهانی بهداشت اعلام میکند حدود 422 میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به دیابت هستند که اکثریت آنها در کشورهای با درآمد کم و متوسط ​​زندگی می کنند و سالانه 1.5 میلیون مرگ مستقیماً به دیابت نسبت داده می شود. مطالعات نشان داده است که شیوع دیابت در خاورمیانه تا سال 2030 افزایش خواهد یافت.

دیابت نوع دو نوعی اختلال متابولیک مزمن است که شیوع آن در سراسر جهان به طور مداوم در حال افزایش است؛ خودمراقبتی مهم ترین راهکار مدیریت بیماری دیابت میباشد. سازمان بهداشت جهانی تخمین می زند که بیش از 346 میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به دیابت نوع دو هستند. این تعداد بدون هیچ مداخله ای احتمالا تا سال 2030 بیش از دو برابر خواهد شد.

مطالعات نشان داده است که در بیماری های مزمن مداخلات شامل آموزش و مشاوره به بیماران می تواند در جهت خودمراقبتی و خودمدیریتی بیماران تاثیر مثبت داشته باشد.  آموزش بیماران برای ارتقای سطح خودمراقبتی با استفاده از راهکارهای حمایتی، آموزشی و انگیزشی احساس می شود که باید قابل دسترس باشند تا بتوانند بیماران را در جهت خودمراقبتی دخالت دهند. از آنجایی که خودمراقبتی برای بیمار دیابتی یک وظیفه ی مادام العمر محسوب می شود، تقویت این توانایی در فرد باعث بهبود تصمیم گیری هایش می گردد. بیماران دیابتی به دلیل طولانی شدن دوره مراقبت و شرایط فیزیولوژیکیممکن است به مرور زمان در برنامه ریزی فعالیتهای روزانه خود و انجام وظایف خودمراقبتی نیز دچار مشکل شوند. سبک زندگی گستره ای از فعالیت های روزمره زندگی است و شامل عادات غذایی، خواب و استراحت، فعالیت بدنی و ورزش،  کنترل وزن و مصرف دارو می باشد که رعایت کردن آنها می تواند تا حدود زیادی در پیشگیری و کنترل بیماری های مزمن مانند دیابت موثر باشد.

مهمترین عامل زمینه مرگ و میر در بیماران دیابتی، عدم خود مراقبتی است.

خودمراقبتی و خودپایشی در دیابت شامل:

فعالیت فیزیکی منظم

انجام آزمایش قند خون

پیگیری رژیم غذایی

مصرف به موقع داروها

مراقبت عمومی از پاها

با توجه به نکات گفته شده با رعایت نکات گفته شده  میتوان به کیفیت زندگی افراد دیابتی افزود.

 

 

  • گروه خبری : پرستاری سلامت جامعه و سالمندی,فرهنگ سواد و سلامت
  • کد خبر : 283771
کلمات کلیدی
سمیه عطایی
تهیه کننده:

سمیه عطایی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه
متن مورد نظر خود را جستجو کنید