ژورنال کلاب موانع فرزندآوری درمیان زنان ایرانی مطالعه کیفی

ژورنال کلاب موانع فرزندآوری درمیان زنان ایرانی مطالعه کیفی چهارشنبه 21 تیرماه 1402برگزار می شود.

ژورنال کلاب موانع فرزندآوری درمیان زنان ایرانی مطالعه کیفی

به همت گروه مامایی و سلامت باروری دانشگاه علوم پزشکی تهران ژورنال کلاب موانع فرزندآوری درمیان زنان ایرانی مطالعه کیفی برگزار می شود:

دبیرعلمی:
دکتر سید طاهره میرمولایی
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران

سخنران:
اعظم امزاجردی
دانشجوی دکترای تخصصی سلامت باروری دانشگاه علوم پزشکی تهران

• تاریخ انتشار : 1402/10/02 - 11:39

مقاومت به آنتی بیوتیک ها؛ تهدیدی که به نوزادان هم رسیده است

با کشف آنتی بیوتیک، امیدهایی برای نبرد با باکتری ها و نجات جان انسان ها خلق کرد. علیرغم رشد و توسعه در تولید داروهای آنتی بیوتیکی و شواهدی مبنی بر موفقیت این داروها در طی سال ها، امروزه جهان با بحران مقاوت باکتری ها به آنتی بیوتیک ها مواجه شده است.

یکی از دلایل مقاومت آنتی بیوتیکی، مصرف نابجای آنتی بیوتیک ها می باشد که به مرور زمان موجب می شود داروی مربوطه اثر خود را بر باکتری از دست بدهد. اگرچه به نظر می رسد این بحران گریبان بیماران بزرگسال را می گیرد، اما نتایج مطالعات حاکی از آن است که نوزادان بستری در بخش های مراقبت ویژه نوزادان نیز از این چالش جهانی، مصون نمانده است.

در یکی از تازه ترین مطالعات در ایران، محققان دریافتند که باکتری های گرم منفی، عامل بیش از 50% موارد سپسیس در نوزادان بستری در بخش های مراقبت ویژه نوزادان هستند. شایع ترین باکتری که ایجاد سپسیس در این جمعیت می کند، کلبسیلا پنومونیه و پس از آن اشرشیاکولی است. این درحالی است که نتایج مطالعه مذکور نشان داد، که در 80 درصد موارد، نوزادان به سفکسیم مقاوم هستند. در 61 درصد موارد نیز به آمپی سیلین مقاوم هستند.

برای حفظ حیات بشر در نبرد با باکتری ها، خطر مقاومت به آنتی بیوتیک ها را جدی بگیریم.

• گروه خبری : پرستاری کودکان و مراقبت های ویژه نوزادان,فرهنگ سواد و سلامت