متن مورد نظر خود را جستجو کنید

ژورنال کلاب موانع فرزندآوری درمیان زنان ایرانی مطالعه کیفی

ژورنال کلاب موانع فرزندآوری درمیان زنان ایرانی مطالعه کیفی چهارشنبه 21 تیرماه 1402برگزار می شود.


ژورنال کلاب موانع فرزندآوری درمیان زنان ایرانی مطالعه کیفی

به همت گروه مامایی و سلامت باروری دانشگاه علوم پزشکی تهران ژورنال کلاب موانع فرزندآوری درمیان زنان ایرانی مطالعه کیفی برگزار می شود:

دبیرعلمی:
دکتر سید طاهره میرمولایی
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران

سخنران:
اعظم امزاجردی
دانشجوی دکترای تخصصی سلامت باروری دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • تاریخ انتشار : 1403/02/02 - 12:09
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 302
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

روز شمار هفته سلامت،یکشنبه: سلامت خانواده از آموزش و پرورش تا آموزش عالی

اساس‌ یک‌ جامعه سالم‌ را خانواده‌های‌ سالم‌ می‌سازد. هر فردی‌ در خانواده‌ای‌ به‌ دنیا می‌آید، بزرگ‌ می‌شود و تکامل‌ می‌یابد. این‌ خانواده سالم‌ است‌ که‌ انسان‌ سالم‌ پرورش‌ می‌دهد. خانواده سالم‌، خانواده‌ای‌ است‌ که‌ به‌ نیازهای‌ همه‌جانبۀ اعضای‌ خود در گسترة‌ حیات‌ توجه‌ دارد و سعی‌ می‌کند به‌ انتظارها و نیازهای‌ آنان‌ به‌ شیوه‌های‌ درست‌ پاسخ‌ دهد.

خانواده سالم‌، خانواده‌ای‌ است‌ که‌ در اندیشۀ‌ پرورش‌ انسان‌های‌ رشید است‌ و انسان‌های‌ رشید، کسانی‌ هستند که‌ به‌ رشد همه‌ جانبه‌ نایل‌ شده‌اند. بدیهی‌ است‌ برای‌ نایل‌ شدن‌ به‌ رشد همه‌ جانبه، توجه به نیازهای همه جانبه و‌ آموزش‌ همه‌ جانبه‌ ضروری است‌. کودکان‌ پیش‌ از ورود به‌ دبستان‌، بر اثر آموزش‌ و پرورش‌ غیر رسمی‌ و با استفاده‌ از قدرت‌ یادگیری‌، تقلید و الگوبرداری‌، رفتارها و مهارت‌های‌ گوناگون‌ را در خانواده‌ یاد می‌گیرند و به‌ کار می‌بندند. از این‌ رو، شایسته‌ است‌ پیش‌ از ورود آنان‌ به‌ مدرسه‌، رفتارها و مهارت‌های‌ مورد نظر را با برنامه‌ ریزی‌ و از طریق‌ آموزش‌ و پرورش‌ مناسب‌ و سازمان‌ یافته‌، به‌ تدریج‌، آگاهانه‌ و با شکیبایی‌ به‌ آنها آموخت‌. از این‌ رو، از نظر متخصصان‌ آموزش‌ و پرورش‌، آموزش‌ مادران‌ و پدران‌ در دورۀ‌ پیش‌ از دبستان‌ و ارتقای‌ سطح‌ آگاهی‌ آنان‌ به‌ عنوان‌ یک‌ راهبرد پیشگیری‌ همواره‌ از اهمیّت‌ خاصی‌ برخوردار است‌.

آموزش‌ خانواده‌ها از این‌ فکر نشأت‌ می‌گیرد که‌ توانایی‌ مادران‌ و پدران‌ در امر تعلیم‌ و تربیت‌ فرزندانشان‌ در گرو دانایی‌ آنان‌ در زمینه دانش‌ روان‌شناسی‌ و دانش‌های‌ وابسته‌ است‌. بخشی‌ از دانش‌هایی‌ که‌ ضرورت‌ دارد هر مادر یا پدری‌ هر چه‌ زودتر با آن‌ آشنا شود، دانش مربوط به سلامتی است که به مربوط به ابعاد مختلف سلامتی از بعد جسمی، اجتماعی و روانی است. در برنامۀ‌ آموزش‌ خانواده‌، توجه‌ به‌ نیازها، انتظارها و تأکید بر آموزش‌ مهارت‌های‌ اساسی‌ کودکان‌، توسط‌ مادران‌ و پدران‌ و مربیان‌ جایگاه‌ ویژه‌ای‌ را به‌ خود اختصاص‌ داده‌ است‌.

از این‌ رو، با قاطعیت‌ باید گفت‌ که‌ نظام‌ آموزش‌ و پرورش‌، هیچ‌ گاه‌ بدون‌ آموزش‌ خانواده‌ها و مشارکت‌ خانواده‌ها موفق‌ نخواهد شد. یکی از اصول و مبانی دستیابی به هدف پوشش همگانی سلامت و یکی از برنامه های بنیادین معاونت بهداشت در خلق سلامت، بهره گیری از مشارکت مردم از سطح خانواده تا پیچیده ترین سازمان ها و سطح محلات و شهر و روستا و عشایر است از این رو توجه به آموزش و ارتقا مهارت های سلامت از ابتدایی ترین سطوح آموزش تا عالی ترین آن باید با توجه به نیازها و قابلیتها و انتظارت هرسطح توجه و برآورده گردد این امر متضمن حفظ، ارتقا و پیشبرد سلامتی در تمام سطوح جامعه خواهد بود.

  • گروه خبری : پرستاری سلامت جامعه و سالمندی,فرهنگ سواد و سلامت
  • کد خبر : 263719
کلمات کلیدی
سمیه عطایی
تهیه کننده:

سمیه عطایی

تنظیمات پس زمینه
متن مورد نظر خود را جستجو کنید