متن مورد نظر خود را جستجو کنید

ژورنال کلاب موانع فرزندآوری درمیان زنان ایرانی مطالعه کیفی

ژورنال کلاب موانع فرزندآوری درمیان زنان ایرانی مطالعه کیفی چهارشنبه 21 تیرماه 1402برگزار می شود.


ژورنال کلاب موانع فرزندآوری درمیان زنان ایرانی مطالعه کیفی

به همت گروه مامایی و سلامت باروری دانشگاه علوم پزشکی تهران ژورنال کلاب موانع فرزندآوری درمیان زنان ایرانی مطالعه کیفی برگزار می شود:

دبیرعلمی:
دکتر سید طاهره میرمولایی
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران

سخنران:
اعظم امزاجردی
دانشجوی دکترای تخصصی سلامت باروری دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • تاریخ انتشار : 1403/10/16 - 09:06
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 40
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

نفس‌های شهر در حصار دود

آلودگی هوا، قاتل خاموش سلامت

طبق آمار WHO هر ساله 7 میلیون نفر به دلیل آلودگی هوا جان خود را از دست میدهند، در حالی که ما در حال تنفس هوای آلوده هستیم که به آرامی سلامتی مان را تهدید میکند.

 ما در حال تنفس هوای آلوده هستیم که به آرامی سلامتی مان را تهدید میکند آیا وقت آن نرسیده است که به این موضوع جدی تر نگاه کنیم؟

اثرات آلودگی هوا بر سلامت عمومی چیست؟

در سال‌های اخیر، آلودگی هوا به یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های بهداشت عمومی تبدیل شده است. سازمان بهداشت جهانی (WHO) بارها نسبت به پیامدهای جدی آلودگی هوا بر سلامت انسان هشدار داده است. طبق گزارشات این سازمان، در حال حاضر سه بیماری عمده شامل بیماری‌های قلبی، سرطان و سکته مغزی به طور قابل توجهی به دنبال افزایش سطح آلودگی هوا در جوامع مختلف در حال افزایش هستند.

قرار گرفتن در معرض سطوح بالای آلودگی هوا می تواند پیامدهای مختلفی برای سلامتی ایجاد کند. بنابراین، پیامدهای سلامت عمومی کوتاه مدت و بلندمدت قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا باید به دقت ارزیابی شود. به ویژه اثرات ذرات ریز که به اعماق گذرگاه‌های ریه نفوذ می‌کنند و تهدیدی قابل توجه برای سلامت عمومی هستند. افزایش خطرات سلامتی، مانند عفونت های تنفسی، بیماری های قلبی، سکته مغزی و سرطان ریه، می تواند به شدت بر افراد مستعد،  مانند کودکان، افراد مسن و افراد فقیر تأثیر بگذارد. علاوه بر این، کیفیت پایین هوا خطر مرده‌زایی، سقط جنین و بیماری‌های عصبی مانند اختلالات شناختی و زوال عقل را افزایش می‌دهد.

 

رژیم غذایی برای کاهش خطر اثرات منفی آلودگی هوا بر سلامتی

یک رژیم غذایی محتاطانه ، عامل کلیدی برای سلامتی در طول زندگی است و می تواند تاثیر مخرب آلودگی هوا بر سلامت را کاهش دهد. چندین مطالعه نشان داد که برخی از مواد مغذی مانند:

  • ویتامین های B مانند: لبنیات به ویژه شیر،سویا،اسفناج،کلم بروکلی،غلات و حبوبات
  • ویتامین های C مانند: میوه های خانواده مرکبات توت فرنگی، فلفل دلمه ای، کلم بروکلی، سبزیجات برگ تیره ، سیب زمینی ، اسفناج ، توت فرنگی ، گوجه فرنگی
  • ویتامین های E مانند: سبزیجات سبز برگ ، غلات سبوس دار ، آجیل ، دانه های آفتابگردان و بادام 
  • ویتامین D مانند :  ماهی قزل آلا
  • امگا 3 PUFA

 اثرات محافظتی در برابر آسیب های ناشی از آلودگی ذرات هوا دارند. در یک محیط آلوده هوا، یک رژیم غذایی سالم با مصرف کافی ریزمغذی های ضروری ممکن است برای جلوگیری از پیشرفت بیماری های مزمن، به ویژه بیماری های قلبی عروقی و ریوی، حیاتی باشد. افزایش مصرف آنتی اکسیدان‌ها و همچنین سایر مواد مغذی ضد التهابی، ممکن است استرس اکسیداتیو ناشی از آلودگی هوا و التهاب را در بیماری‌های قلبی عروقی، آسم و سایر بیماری‌های التهابی مزمن کاهش دهد و در نتیجه یک مکمل مفید به استراتژی‌های مدیریت بیماری فعلی ارائه دهد. مزایای بالقوه بهداشتی و اقتصادی ایجاد رویکردهای غیر دارویی (به عنوان مثال، مکمل های غذایی) برای مدیریت بیماری بسیار زیاد است.

آیا ماسک صورت می تواند به کاهش اثرات منفی آلودگی هوا بر سلامت کمک کند؟

مطالعات نشان می دهد که استفاده از ماسک فیلتر کننده ذرات  (N95) می تواند اثرات قلب و عروقی قرار گرفتن کوتاه مدت در معرض  آلودگی هوا را کاهش دهد. استفاده از ماسک صورت ممکن است برای کمتر قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا، برای برخی افراد دشوار باشد - ممکن است احساس ناراحتی کنند، تنفس دشوارتر به نظر می رسد یا احساس کلاستروفوبیک دارند. علاوه بر این، ماسک صورت تنها زمانی موثر است که مهر و موم خوبی در اطراف صورت شده باشد. مردانی که ریش دارند ، نمی توانند به اندازه کافی ماسک را سفت در اطراف بینی و دهان خود نگه دارند.

علاوه بر این، در حالی که قرار گرفتن ما در معرض آلودگی هوا معمولاً در خارج از منزل بیشتر است، اکثریت بیشتر زمان خود را در داخل خانه می گذرانیم، جایی که در معرض آلاینده های هوا از جمله گازها و ذرات ریز نیز هستیم. از آنجایی که ماسک صورت به ندرت در داخل خانه پوشیده می شود، استفاده از پاک کننده های هوای داخل خانه که دارای قابلیت فیلتر ذرات و گاز هستند همچنان برای محافظت کاملتر در برابر آلاینده های موجود در هوا مورد نیاز است.

 

مداخلات لازم برای کاهش پیامدهای سلامتی آلودگی هوا عبارتند از:

  • توسعه حمل و نقل پایدار در شهرها
  • اجرای مدیریت پسماند جامد
  • دسترسی به سوخت های خانگی تمیز
  • بازار در حال توسعه برای انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی
  • اجرای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای صنعتی

 

 

 

  • گروه خبری : پرستاری سلامت جامعه و سالمندی,فرهنگ سواد و سلامت
  • کد خبر : 287945
کلمات کلیدی
سمیه عطایی
تهیه کننده:

سمیه عطایی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه
متن مورد نظر خود را جستجو کنید