متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1403/02/05 - 10:34
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 526
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

روز شمار هفته سلامت، چهارشنبه: سلامت خانواده و فرهنگ سلامت

فرهنگ سلامت شامل مجموعه اعتقادات، عادات و رفتارهایی است که به حفظ و بهبود سلامت فرد و جامعه کمک می‌کند

خانواده یکی از نهادهای مهم و اولیه در جوامع است که به رغم تغییر و تحولات اساسی در اهداف و کارکردها، همچنان پابرجا و استوار باقی مانده و اهمیت اساسی خود را حفظ کرده است . خانواده مأمنی مناسب برای تأمین امنیت و آرامش روانی و رفع نیازهای مادی و روحی و روانی اعضای خود و محلی مناسب برای رشد و جامعه پذیری آنان است. پرورش فرزندان و برآورده ساختن نیازهای عاطفی افراد و آماده سازی فرزندان برای ورود به اجتماع در بستر خانواده شکل می گیرد. خانواده را میتوان نهاد واسطی بین فرد و جامعه دانست که در عین تأثیرپذیری از آن دو، بر آن ها تأثیرگذار نیز هست. خانواده متشکل از اعضایی است که ارتباط تنگاتنگ با یکدیگر دارند . از سوی دیگر ارتباطی قوی بین خانواده با جامعه وجود دارد . یکی از پایه های جامعه سالم، خانواده سالم است. به بیان دیگر، یکی از عوامل سعادت و تکامل یا سقوط و فروپاشی جامعه را میتوان در چگونگی خانواده ها دید.

فرهنگ سلامت شامل مجموعه اعتقادات، عادات و رفتارهایی است که به حفظ و بهبود سلامت فرد و جامعه کمک می‌کند. این شامل مواردی مانند تغذیه سالم، ورزش منظم، خواب به موقع، مدیریت استرس و از بین بردن عوامل مضری مانند سیگار و الکل می‌شود.

سلامتی و بیماری مفاهیمی فرهنگی می‌باشند؛ چرا که این دو به مثابه محصول فرایندهای پیچیده فرهنگی - اجتماعی هستند. در کنار عوامل تعیین‌کننده سلامتی و بیماری، فرهنگ می‌تواند دیدگاه بیماران و مراقبان سلامت را نسبت به سلامتی و بیماری تعیین نماید. بخش مهمی از ناپایداری وضعیت سلامتی و بحران های مختلف سلامتی در سطوح وسیع، ناشی از نبود آگاهی های فردی و جمعی، ماهیت و سبک زندگی، ضعف ها و تناقضات فرهنگی و برداشت ها و تفاسیر نادرست از مفهوم سلامت است. فرهنگ نقش و تأثیر شایان توجهی در ارتقای سلامت افراد ایفا می‌کند. تعیین‌کننده‌های فرهنگی در نظام سلامت در سه سطح سیاست‌گذاری و ارائه‌دهندگان خدمات سلامت و مردم به عنوان گیرندگان سلامت مؤثر هستند.

فرهنگ سلامتی تعیین کننده نتایج سلامتی در جامعه است. ترویج فرهنگ سلامتی در کنار ایجاد زمینه های لازم آن من جمله سواد سلامت از اصول اساسی سالم سازی خانواده ها است. فرهنگ سلامت می‌تواند به عنوان یک راهنما و الگو برای افراد و جوامع باشد تا به سلامتی و بهبود آن دست یابند و زندگی سالم‌تری را تجربه کنند.

  • گروه خبری : پرستاری سلامت جامعه و سالمندی,فرهنگ سواد و سلامت
  • کد خبر : 264050
کلمات کلیدی
سمیه عطایی
تهیه کننده:

سمیه عطایی

تنظیمات پس زمینه