متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1402/09/04 - 10:06
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1004
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

گروه پرستاری داخلی و جراحی و علوم پایه :

دیسک گردن و سبک زندگی نادرست

دیسک گردن چیست؟

دیسک گردن یک فرآیند تحلیل رونده است که می‌تواند باعث درد شدید و همچنین بی‌حسی و ضعف در شانه، بازو و دست‌های شما شود.

گردن انسان شامل 7 مهره است. مهره ها توسط صفحات انعطاف پذیری به نام دیسک بین مهره ای از یکدیگر جدا می شوند که دیسک بین مهره ای در اثر فشارهای مکانیکی و حرکات نامناسب به تدریج دچار تغییراتی شده که از حالت نرمال خود خارج و در نهایت سبب بیرون زدگی دیسک می شود که فتق دیسک گردنی گفته می شود.

از کجا بفهمیم که دیسک گردن داریم؟!

اغلب افراد در طول زندگی خود دردهای مختلفی را تجربه کرده‌اند که به‌دلایل متفاوتی مانند فعالیت زیاد، پوزیشن نامناسب بدن و  سبک زندگی غلط  و بسیاری از موارد دیگر ایجاد شده است

  • با خم شدن مداوم روی گوشی، بلند کردن وسایل سنگین به طرز نادرست، عدم رسیدگی به بدن و تقویت نکردن مفاصل، جای تعجب نیست که خیلی از افراد، در مقطعی از زندگی خود گردن درد را تجربه کنند.
  • به همین دلیل اگر اغلب افراد در طول زندگی دچار گردن درد به‌صورت خفیف تا شدید می‌شوند، جای تعجبی ندارد. گردن درد می‌تواند ناشی از عارضه‌های مختلفی از جمله دیسک گردن باشد که مشکلاتی فراتر از درد در افراد ایجاد می‌کند.
  • بیماری دیسک گردن فراتر از یک درد در گردن است و می‌تواند تأثیر زیادی بر شغل، خانواده و کیفیت زندگی شما داشته باشد.
  • تحقیقات نشان می‌دهند که حدود ۲۵ درصد از افراد بدون علائم زیر ۴۰ سال و ۶۰ درصد بالای ۴۰ سال درجاتی از بیماری آسیب دیدگی دیسک را دارند. با پیشرفت بیماری دیسک گردن، گردن انعطاف خود را از دست می‌دهد و ممکن است گردن درد و سفتی، به خصوص در اواخر روز احساس شود.

علائم دیسک گردن

ممکن است آسیب دیدگی دیسک گردن بدون هیچ علامتی رخ دهد. اما در موارد زیادی، دیسک به عصب گردن فشار می‌آورد و علایم زیر را خواهید داشت.:

  • درد هنگام حرکت
  • کاهش دامنه حرکتی
  • درد در گردن، شانه‌ها و کمر
  • بی حسی یا سوزن سوزن شدن در شانه‌ها، بازوها یا انگشتان

درمان دیسک گردن

راه‌های مختلفی برای درمان برآمدگی یا عارضه‌های مربوط به دیسک گردن وجود دارد. خوشبختانه تنها حدود ۱۰ درصد از افرادی که دیسک‌های بیرون زده دارند، نیاز به جراحی دارند.

درمان محافظه کارانه:

درمان محافظه کارانه در واقع شامل مدیریت درد از طریق روش‌های غیر جراحی است. این روش‌ها شامل موارد زیر می‌شود:

  • فیزیوتراپی و کار با بعضی دستگاه‌های فیزیوتراپی
  • استراحت و مصرف دارو؛ (اغلب برای درمان بیرون‌زدگی دیسک گردن کافی است.)
  • تزریق کورتیزون یا تزریق استروئید اپیدورال به ستون فقرات؛ (این داروها می‌توانند تسکین طولانی مدتی را ایجاد کند.)

جراحی:

گاهی پزشک تشخیص می‌دهد که درمان از طریق فیزیوتراپی و تمرینات ورزشی کافی نیست و باید برای جراحی اقدام کرد. در شرایط خاصی   جراحی ستون فقرات گردن موردنیاز است. چنین جراحی‌هایی شامل حذف بخشی یا تمام دیسک گردن است. ممکن است برای کمک به تثبیت ستون فقرات پس از جراحی، لازم باشد تا مدتی گردنبند طبی بسته شود.

برای پیشگیری از دیسک گردن چه کارهایی انجام دهیم؟

بهتر است در ابتدا، به علل اولیه دیسک گردن توجه کنید. به عنوان مثال، بلند کردن وسایل سنگین به ستون فقرات، به خصوص کمر و گردن فشار وارد می‌کند، بنابراین یادگیری وضعیت صحیح بلند کردن بدن می‌تواند خطر ابتلا به فتق دیسک را کاهش دهد.

۱. وضعیت بدن را اصلاح کنید!

حفظ ستون فقرات در یک راستا همیشه و در همه حالات (نشسته، ایستاده، راه رفتن یا دویدن) مهم است. یک وضعیت نامناسب پایدار بر روی دیسک‌های ستون فقرات، به ویژه به گردن فشار می‌آورد. بنابراین سعی کنید همیشه سر را بالا، شانه‌ها را به عقب و ستون فقرات خود را صاف نگه دارید.

 

2. به طور منظم ورزش کنید!

انجام ورزش‌های هوازی هم مناسب و مفید است؛ چراکه هوازی سیستم قلبی عروقی را بهبود می‌بخشد و در نتیجه به حفظ سلامت بافت‌ها کمک می‌کند. انجام تمرینات کششی هم می‌تواند به شما کمک کند تا عضلات و رباط‌های کمر و گردن‌تان منعطف و کشیده شوند.

تمرینات برای دیسک بیرون زده گردن، شامل ترکیبی از کششی‌های ملایم و تمرینات تقویت کننده عضلات می‌شود. کشش گردن می‌تواند به کاهش درد و فشار در این ناحیه کمک کند. کشش گردن معمولاً شامل حرکت آهسته سر به عقب، جلو یا از یک طرف به سمت دیگر است.

تمرین‌هایی که عضلات گردن را تقویت می‌کنند، روشی موثر‌تری برای کاهش فشار روی گردن است. همچنین این تمرینات، ممکن است به تقویت سایر عضلات حمایت کننده از ستون فقرات مانند عضلات شکم کمک کند.

3. یاد بگیرید که وسایل را به درستی بلند کنید!

اغلب افراد، وسایل سنگین را با خم شدن، بلند می‌کنند؛ حتی بدتر از آن، آنها در حالی که بار سنگینی را برمی‌دارند، پیچشی به کمر خود می‌دهند. چنین کارهایی فشار شدیدی را به گردن و کمر وارد می‌کند و در طولانی مدت (یا حتی گاهی در مدت کوتاه) باعث درد و آسیب‌دیدگی دیسک‌های باارزش شما می‌شود.

4. اضافه وزن یا چاقی باعث وارد آمدن فشار بیش از حد به کمر و زانو می‌شود. همچنین افزایش وزن ممکن است به وضعیت نامناسب بدن منجر شود و در نتیجه فشار روی گردن را بیشتر کند.

5. استرس‌تان را مدیریت کنید!

استرس می‌تواند منجر به سفت شدن ماهیچه‌ها و رباط‌ها شود که به نوبه خود باعث افزایش فشار روی ستون فقرات خواهد شد. سعی کنید به طور منظم فعالیت‌های کاهش استرس را انجام دهید تا از عوارض فیزیکی استرس بر بدن جلوگیری کنید.

6. همیشه در تحرک باشید!!                                                                                               

نشستن یا ایستادن طولانی مدت، بدون تغییر وضعیت می‌تواند به طور کلی بر ستون فقرات و به طور خاص بر دیسک‌های ستون فقرات شما فشار وارد کند. تحقیقات پزشکی نشان می‌دهد که افراد باید حداقل هر ۳۰ دقیقه یک بار حرکت کنند و کشش داشته باشند.

7. سیگار را ترک کنید!

سیگار کشیدن بافت‌های سالم را از مواد مغذی و اکسیژن محروم می‌کند و خطر ابتلا به تحلیل دیسک ستون فقرات و پوکی استخوان را افزایش می‌دهد. سرفه‌های شدید یک فرد سیگاری نیز می‌تواند فشار بر ستون فقرات را افزایش دهد.

 

 

 

  • گروه خبری : پرستاری داخلی جراحی و علوم پایه ,فرهنگ سواد و سلامت
  • کد خبر : 252172
کلمات کلیدی
سمیه عطایی
تهیه کننده:

سمیه عطایی

تنظیمات پس زمینه