برگزيده هفدهمين جشنواره تحقيقاتي علوم پزشكي رازي/ دكتر ناهيد دهقان نيري حائز رتبه سوم گروه علوم توانبخشي و پيراپزشكي

گالری تصاویر
در هفدهمين جشنواره تحقيقاتي علوم پزشكي رازي كه 27 دي ماه سالجاري با حضور دكتر محمود احمدي نژاد رييسجمهور، دكتر نسرين سلطانخواه معاون علمي و فناوري رييسجمهور، دكتر مرضيه وحيد دستجردي وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و جمعي از رؤساي دانشگاههاي علوم پزشكي كشور در سالن همايشهاي بينالمللي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي برگزار شد، دكتر ناهيد دهقان نيري، حائز رتبه سوم گروه علوم توانبخشي و پيراپزشكي با اشاره به مطالعه تحقيقاتي خود گفت: در اين طرح اثر تن آرامي پيشرفته بر اضطراب و كيفيت زندگي دانشجويان مونث مقيم خوابگاه مورد بررسي قرار گرفت.
دكتر دهقان نيري، دانشجويان مقيم خوابگاه بخصوص جنس مونث اين دسته را در معرض استرس هاي فراوان دانست و گفت: مهاجرت اين دانشجويان از شهرهاي كوچك به شهرهاي بزرگ، زندگي خوابگاهي و بالتبع آن ايجاد تداخل در ساعات مطالعه و بسياري از عوامل ديگر منجر به ايجاد استرس در آنها مي شود.
اين برگزيده جشنواره رازي ضمن اشاره به چگونگي انجام مطالعه تحقيقاتي گفت: ساكنين دو خوابگاه به عنوان گروه مداخله و دو خوابگاه ديگر به عنوان گروه كنترل در نظر گرفته شدند و گروه مداخله در گروههاي كوچك پنج تا هشت نفره برنامه آموزشي تن آرامي ساده و پيشرفته را دريافت كردند.
دكتر دهقان نيري با بيان آن كه "نتايج مطالعه تاثير تن آرامي را بر كاهش اضطراب و افزايش كيفيت كلي زندگي نشان داد." گفت: محققان تامين محيط آرام و حمايت لازم و كاربرد روش هاي مختلف را جهت كاهش اضطراب و ارتقاي كيفيت زندگي دانشجويان توصيه مي كنند.
وي با اشاره به تاثيرات متفاوت اين مداخله در ساير ابعاد زندگي گفت: مسئولان مي توانند از نتايج اين مطالعه براي كاهش استرس استفاده كنند.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران افزود: نتايج اين مطالعه كه با هدف ارتقاي كيفيت زندگي و كاهش سطح اضطراب بر روي 200 نفر از دانشجويان دختر مقيم خوابگاههاي علوم پزشكي انجام شد، در سال 2011 در مجله Complementary Medicine Therapy به چاپ رسيد.
دكتر دهقان نيري توجه مسئولين دانشگاه به امر پژوهش را بسيار مطلوب ارزيابي كرد و گفت: براي انجام طرح هاي پژوهشي مانعي وجود ندارد، اگرچه در مراحل اجرايي طرح با اشكالاتي به خصوص در بيمارستانها و در ارتباط با كادر درماني مواجه مي شويم.
وي بر لزوم فرهنگ سازي مناسب جهت افزايش همكاري كادر درماني بيمارستانها با مجريان طرح هاي پژوهشي تاكيد كرد و گفت: اين فرهنگ سازي مي تواند با تشويق و اعطاي مزايا و پاداش هاي مادي و معنوي به آن دسته از كاركناني كه با مجريان طرح هاي پژوهشي همكاري مطلوب مي كنند، تقويت شود.
دكتر دهقان نيري در پايان ضمن تاكيد بر لزوم ايجاد تعادل ميان فعاليت هاي آموزشي و پژوهشي اعضاء هيئت علمي دانشگاه گفت: با توجه به اين كه ممكن است انجام امور پژوهشي تداخلاتي در فعاليت هاي اعضاء هيئت علمي آموزشي ايجاد كند، بايستي تعادلي بين اين امور برقرار باشد تا هيچ كدام از حوزه هاي آموزش، محيط باليني و پژوهش آسيب نبينند.