ماموريت

رسالت دانشكده پرستاري و مامايي دانشگاه علوم پزشكي تهران بعنوان نماد آموزش عالی پرستاري و مامايي کشور، بسترسازی برای تامين خدمات مطلوب به ذي نفعان در ابعاد پايه اي رشته شامل آموزش، پژوهش، مديريت، خدمات باليني و جامعه نگر، با محوریت فرهنگ اسلامی ایرانی مبتنی برمعنویت، اخلاق و رفتارحرفه ای از طریق تربیت نیروی انسانی خردورز، با صلاحیت، نوآور و علاقمند به رشته و در راستاي حركت در مسير دانايي محوری سند چشم انداز 1404 جمهوري اسلامي ايران و نقشه علمی دانشگاه علوم پزشكي تهران در سطوح ملی منطقه ای و بین المللی می باشد .

چشم‌انداز

حفظ مقام اول درکشور ، کسب رتبه نخست علمی در سطح منطقه و ارتقای جایگاه بین المللی در بین دانشکده های پرستاری و مامايي

بيانيه ارزش ها

دانشکده پرستاری و مامائی دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان نماد آموزش عالی پرستاری و مامائی کشور با سرلوحه قراردادن « انسان سالم ، خانواده سالم ،جامعه سالم» مبتنی بر مأموريت های سازمان ، ماندگار وهم راستا با بينش ها و ارزش های دانشگاه علوم پزشکی تهران برای مانائی، تحول ، رشد و شکوفايی ، خود را متعهد به تربيت نيروهای محقق ، متبحر، توانمند و برخوردار از فضائل انسانی ، اسلامی برای امروز و فردای جامعه می داند . تعهد به اين ارزش های مشترک ما را ملزم می کند تا :
  • با توجه و تأکيد بر آموزه های دينی بهترين خدمات مراقبتی را برای اعتلای سطح سلامت جامعه فراهم نماييم.
  • با تمرکز بر تعالی سازمان و اخلاق حرفه ای ، زمينه لازم برای مشارکت همه عوامل دخيل در آموزش ، پژوهش و فرهنگ دانشکده را تأمين و در جهت ايجاد نظام شايسته سالاری تلاش نمایيم .
  • با تأکيد بر خلاقيت و نوآوری حرفه ای، آموزش و تربیت نيروی مورد نياز پرستاری و مامائی جامعه از پرستاران وماماهای بالينی تا هيئت علمی،دستيابی به بهترين نتايج را سرلوحه اين تعهدات قرار دهيم .

منشور اخلاقی دانشکده   PDF

ما مجموعه دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران، هم پیمان می شویم با قصد قربت الهی، بر اساس ارزش های اخلاقی و موازین متعالی نظام جمهوری اسلامی، هم راستا با نقشه علمی دانشگاه در جهت تعالی فردی و سازمانی گام برداریم.
1. توکل به خداوند و استعانت از ذات باری تعالی را  در رأس کلیه  امور قرار دهیم.
2. تقویت التزام به مبانی اخلاقی- اسلامی و ترویج ارزش های متعالی را وظیفه خود دانسته؛ با رعایت موازین نظام جمهوری اسلامی ایران، در جهت تحقق اهداف عالیه اسلامی گام بر داریم.
3. شرافت و منزلت انسانی افراد را ارج نهاده، صیانت از جوهره و گوهر والای انسانی و اکرام آن را، تکلیف الهی خود بدانیم.(وَلَقَدْ كَرَّمْنَا بَنِي آدَمَ  ….سوره اسراء آیه 70)
4. با التزام به شعار آرمانی " طهارت در پندار، لطافت در گفتار و ظرافت در رفتار"، متعهد گردیم خویشتن داری، گشاده رویی، متانت، ادب و احترام متقابل را در ارتباط با همکاران، دانشجویان و ارباب رجوع مورد توجه قرار دهیم.(وَ قُولُوا لِلنَّاسِ حُسْناً ....سوره بقره آیه 83)
5. جهت برخورداری کلیه ذی نفعان دانشکده از خدمات، تسهیلات و فرصت های مختلف ( از جمله فرصت های علمی، پژوهشی، رفاهی و...) صرف نظر از ویژگی هایی چون جنس، نژاد، ملیت، مذهب، زمینه های اقتصادی، اجتماعی و گروه خودی ... ؛ بر اساس اصل عدالت، انصاف و شایسته سالاری اهتمام ورزیم.(وَ لَنَجْزِيَنَّهُمْ أَجْرَهُمْ بِأَحْسَنِ ما كانُوا يَعْمَلُونَ  ....سوره نحل آیه97)
6. جهت نهادینگی فرهنگ تعامل و گفتمان صادقانه  مبتنی بر اصول اخلاقی و برخورد با رفتارهای نامناسب همچون غیبت، شایعه پراکنی، مذمت یا اقدامات بدخواهانه نسبت به یکدیگر، تلاش نماییم.
7. با استفاده از خرد و مشارکت جمعی كه بهترین رویکرد جهت تحقق اهداف سازمانی مي باشد، ترویج فرهنگ همکاری توأم با فضای باز فکری، خلاقیت، نوآوری و توانمندسازی مجموعه را سرلوحه همت خویش قرار دهیم.
8. همواره به اصل رازداری، امانت، عدم افشای اسرار، مدارک و اسناد محرمانه پایبند باشیم.
9. اصل خیرخواهی و نوع دوستی را سرلوحه کار خود قرار دهيم. آنچه را که از خیر و نیکی برای خود می خواهیم؛  برای دیگران هم بخواهیم و مسیر ترقی حرفه ای را برای همدیگر هموار سازیم.
10. به وظایف ، شئون حرفه ای و اجتماعی متعهد بوده و در جهت همسویی اهداف فردی با اهداف دانشکده تلاش نماییم.
11. با ارتقای توانمندیهای علمی، نشر دانش حرفه ای، در جهت پرداخت زکات علم و توسعه فرهنگ جانشین پروری بکوشیم .
12. وقت شناسی، رعایت نظم و انضباط و پرهیز از اسراف را سرلوحه کار خود قرار داده و در جهت بهره وری، ارتقاء و تعالی دانشکده در تمامی ابعاد و زمینه ها کوشا باشیم.

تاريخچه

نخستين بار در سال 1949 ) 1328ميلادي) آموزشگاه عالي پرستاري فعاليت خود را در جهت تربيت پرستار با درجه معادل ليسانس در دوره 3 ساله آغاز نمود. هر ساله 100 تا 120 دانشجوي دختر از طريق كنكور اختصاصي اين رشته پذيرفته مي‌شدند. اين دانشجويان 3 سال بطور شبانه‌روزي با سيستم خاص آموزشي جهت كار و ارائه خدمت پرستاري در بيمارستانهاي وابسته به دانشكده پزشكي دانشگاه تهران تربيت مي‌شدند. پس از انقلاب فرهنگي در سال1362 (1983 ميلادي( ، آموزشگاه عالي پرستاري به مدرسه عالي پرستاري و مامائي و در سال  1366(1987 ميلادي ( با ادغام چندين مدرسه عالي پرستاري و مامايي، دانشكده پرستاري و مامائي دانشگاه علوم پزشكي تهران شكل يافت.

رشته هاي تحصيلي دانشكده پرستاري و مامايي :

- پرستاري در مقطع كارشناسي، كارشناسي ارشد و دكتراي تخصصي پرستاری
گرايشهاي كارشناسي ارشد پرستاري:1- آموزش پرستاري داخلي جراحي2- روان پرستاري 3- بهداشت كودك و خانواده 4- آموزش مديريت 5- آموزش بهداشت جامعه
- پرستاری مراقبت های ویژه در مقطع کارشناسی ارشد
- پرستاری مراقبت های ویژه نوزادان در مقطع کارشناسی ارشد